tilt | Aktuelt | Medarbeiderskap | Vår motstand mot å løfte andre frem

Vår motstand mot å løfte andre frem

torsdag 19. oktober 2023 @ 07:08

Å løfte andre bør ikke oppleves som en trussel mot ens egen posisjon eller karriere.
Av Glenn Agung HoleFoto: Adobe Firefly (AI-generert)

I møter med ulike individer på livsreisen, konfronteres man ofte med den buldrende stemmen som roper om rettferdighet og likestilling, et kall som uanstrengt gjenkjenner skjæringspunktet mellom moralsk rett og sosialt ansvar.

Det er i slike øyeblikk at man som leder og mentor får anledning til å observere, interagere med og reflektere over de skjulte kompleksitetene i menneskelig interaksjon og organisasjonsdynamikk. Dette gjelder spesielt når det kommer til å fremme andres karriere og posisjon.

Frykten for å få mindre innflytelse

Min egen erfaring som en mentor og tidligere toppleder har avdekket en særegen paradoksal utfordring: Motstanden mot å løfte andre – ofte fra dem som selv har erfart eller kjemper mot ulikhet og urettferdighet. Kvinners motstand mot å fremme andre kvinner, eller motstand fra ledere av multietnisk bakgrunn mot å styrke sine egne, fremkaller refleksjoner rundt det skjulte terrenget av frykt, konkurranse og kanskje til og med misunnelse som noen ganger trives i ledergrupper.

Hvorfor er det slik at de som taler høyest om rettferdighet og likestilling i noen tilfeller blir de stilleste når det er tid for å ta konkrete skritt for å løfte opp andre? Når vi dykker dypere inn i menneskelig psykologi, blir det tydelig at denne motstanden kan stamme fra frykt. Det er en  frykt for at å løfte en annen, spesielt noen som kan dele liknende bakgrunn eller kjemper en lignende kamp, vil uunngåelig redusere egen plass og innflytelse.

Gjennom samtaler med andre ledere, spesielt de av multietnisk opprinnelse, fremkommer det av og til en ubehagelig sannhet når man stiller dem overfor spørsmålet: «Hvor mange har du bidratt til å løfte opp?» Det kaster en uventet skygge over deres tidligere rop om rettferdighet og kan til tider frembringe en pinlig stillhet. Hvorfor blir det stille? Er det overraskelse, en plutselig selvrealisering, eller kanskje en ubehagelig påminnelse om et ubevisst gap mellom ord og handlinger?

Gapet mellom det å forkynne verdien av inkludering og faktisk implementere den, skaper et landskap der ord blir til tomme ekkoer, uten kraften av handling som kreves for å drive endringer. Å bryte dette mønsteret krever en bevisst innsats for å styrke de rundt seg. Ikke av plikt, men fordi vi virkelig tror at kollektiv suksess oppnås når vi alle stiger sammen.

Forpliktelsen til å hjelpe andre å vokse

Å løfte andre bør ikke oppleves som en trussel mot ens egen posisjon eller karriere. Det bør heller sees som en investering i et mer robust og bærekraftig støttesystem, et nettverk som styrker hele organisasjonens helse. Når vi hjelper andre til å vokse, bygger vi broer og skaper allianser som ikke bare understøtter den enkelte, men som også bygger sterkere, mer motstandsdyktige team og organisasjoner.

Således er veien fremover innsikt, aktiv handling og forpliktelse til kollektiv vekst, noe som overskrider det enkle ropet om rettferdighet og beveger seg mot konkrete handlinger som virkelig gjør en forskjell. Det handler om å omfavne den rolige stemmen som ber om rettferdighet med handlinger som demonstrerer en oppriktig forpliktelse til å hjelpe andre å vokse og trives. Som med alt i livet begynner det minste steget med oss selv!

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Salgsbroen, alle pilarer er like viktige.

Kan du skape tillit? Da er du en selger!

|
Du skal si til deg selv: «Jeg er en selger», og du skal si det med stolthet.
Adferdslæring: Tanker skaper følelser - følelser skaper adferd - adferd skaper tanker

De ubevisste holdningene til eldre arbeidstakere

|
Det foreligger en «allmenn sannhet» om de unge «talentene»: De er fremoverlente, innovative og proaktive arbeidstakere.
Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

|
Overraskende kundeinnsikt fra erfarne soloprenører.
Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

|
Ukens Tirsdag morgen er skrevet spesielt til en stor gruppe mennesker jeg beundrer: soloprenørene. Dere andre: Les på eget ansvar.
Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.