tilt | For deg som jobber i ... | Ledelse | Kunsten å skape engasjement i møter og på kurs

Kunsten å skape engasjement i møter og på kurs

onsdag 14. februar 2024 @ 07:30

VIVA er en huskeregel for den som vil skape engasjerende kurs som huskes.
Av Catherine Lemaréchal

Kampen om oppmerksomhet er tøff. Vi er vant til å få servert informasjon i kvikke kutt og faller fort av om det som skjer på scene/skjermen ikke fenger.

Smak på denne: I en undersøkelse Wall Street Journal gjorde for noen år siden beskrev halvparten av topplederne presentasjonene de hører som “direkte søvndyssende” og 43 prosent som “fryktelig kjedelige”. Bare 7 prosent svarte “inspirerende”.

Hvordan kan du vende “søvndyssende” til “inspirerende”? VIVA er en god huskeregel som jeg lærte av min gode samarbeidspartner Vibeke Holtskog, og som jeg har hatt mye glede av. Tipsene hjelper deg til å holde møter og kurs som ikke bare fanger, men holder fast ved deltakernes interesse.

Varier

Vi vil jo gjerne at deltakerne skal ha puls! Vi kjeder oss lettere enn før, skap derfor rytmebrudd med jevne mellomrom. Det kan være i form av en historie, et spørsmål, skrive noe på en flippover eller la folk reflektere i et par minutter for så å dele sine tanker i plenum. Ekspertene anbefaler å snakke i maksimum 10 minutter før du legger inn et brudd i rytmen. Dette er særlig viktig i digitale møter eller kurs.

Digitale møter krever mer av deg. Mange gjemmer seg bak presentasjonen og lar PowerPointen være hovedfokus. Det blir fort kjedelig, særlig fordi bildet av deg blir bittelite oppe i et hjørne. Trykk på “B”-tasten som gjør at skjermen går i sort, da får du fokus med én gang. I digitale møter, avslutt skjermdeling og vis ansiktet ditt med jevne mellomrom.

Engasjement smitter, deltakerne speiler deg. Hvis du vil ha engasjerte deltakere, må du vise engasjement selv.

Husk også å variere stemmen ved å legge trykk på viktige ord og ha forskjellig energinivå, ellers blir det monotont. Engasjement smitter, deltakerne speiler deg. Hvis du vil ha engasjerte deltakere, må du vise engasjement selv. Vis at dette er noe du tror på eller brenner for.

Involver

Involvering skaper engasjement! Det handler om å snakke med, ikke bare til. Vis interesse, still spørsmål! Hva er viktig for dem? La folk få tid til å tenke og dele svarene i plenum eller i chatten. Få i gang en to-veis kommunikasjon. Vis at du ser dem og bryr deg. Bruk navn, det liker folk og det føles så mye mer personlig!

Min erfaring er at jo mer involvert deltakerne er, jo bedre er opplevelsen og de vil huske mer.

Visualiser

Vi husker bilder bedre enn ord. Visuelle elementer øker forståelsen, gir assosiasjoner og appellerer til følelsene. Det kan være et fotografi, en illustrasjon, en graf, modeller, en prosesspil, en videosnutt eller konkrete eksempler som skaper bilder i folks hoder.

En visuell fremstilling fester seg på en helt annen og dypere måte enn ord og tørre fakta. Gi stoffet ditt liv!

Aktiviser

La oss si at du skal ha en times digitalt møte. Du har gjerne folks oppmerksomhet i starten, så faller den og er det på laveste nivået etter 20-30 minutter. Den øker igjen når de øyner at det nærmer seg slutten og kaffepause!

Få deltakerne til å gjøre noe. La dem snakke sammen og reflektere over hvordan de kan bruke det du formidler i sin egen hverdag. Hva betyr dette for dem? Ha i bakhodet at deltakerne spør seg ” What’s in it for me?”

Skap dramaturgi

VIVA hjelper deg å skape dramaturgi, å krydre innholdet ditt akkurat som du spriter opp en god saus.  Jeg har gjort det til en vane å samle krydder i en mappe på PC-en som heter “Inspirasjonsbank”. Kommer jeg over noe som fanger min interesse, så tar jeg vare på det. Etter hvert har jeg fått et fyldig utvalg å plukke fra, og det gjør det mye morsommere å formidle.

Du finner flere verdifulle tips i Vibeke Holtskogs bok: “Digital formidling som funker“.

Lykke til!

Fasilitering | Workshopledelse

Bjørn Z. Ekelund, Hedvig Rognerud og Paal Leveraas - Kunsten å fasilitere vellykkede workshops

Kunsten å fasilitere en vellykket workshop

Vårt mål er å gi deg nøkkelen til å skape vellykkede workshops som engasjerer og gir varig læring. Teknikkene du får trening i her vil løfte dine kurs- og workshop-leveranser til nye nivåer. Les mer
Enda et idiot-kurs ledelsen har dratt i gang

Enda et idiot-kurs ledelsen har dratt i gang

Det første spørsmålet vi fikk, var om vi noen gang hadde vært arbeidsledige. Les mer
to som leder workshop sammen.

Co-fasilitering: 1+1=3

Når to personer leder en workshop bringer de inn 1 + 1 personer pluss relasjonen mellom dem. Dette gir deltakerne en anledning til å lære gjennom observasjon og identifikasjon med hver av innlederne. Det gir også anledning til å se Les mer

Coaching-teknikker for prosjektledere

Coachende prosjektledelse

En coach-veteran avslører nyttige teknikker spesielt tilrettelagt for deg som leder prosjekter.

Dette kurset gir deg grunnleggende coaching-verktøy som er anvendelige i mange situasjoner. I kurset lærer du gjennom teori og øvelser som gir deg håndfast kroppslig læring. Kurset er et samarbeid mellom tilt.work og Computerworld Academy.


Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

På forsiden nå

Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?
Darwin, dating og dommedag

Darwin, dating og dommedag

|
Det går en rød tråd fra Simen Velle til armageddon. Men det er ikke kvinnekampen som har skylda. Ei heller datingappene. Det er Darwin.
Snyltekapitalismen

Snyltekapitalismen

|
De har sugd seg inn i verdiskapningen i det meste som foregår på planeten. Nå begynner de å spise av velferdssamfunnets grunnmur også.
vektorgrafikk eldre i aktivitet

Farvel til alderismen. Eldre som livsbejaende, verdiskapende borgere

|
Den offentlige samtalen har et sterkt fokus på eldre som et problem og en kostnad. Skal vi snu samtalen til å handle om eldre som en livsbejaende ressurs, må det en holdningsendring til – også hos eldre.
Du skal få din lønn i vaffeljernet

Du skal få din lønn i vaffeljernet

|
Den ultimate lederutfordringen: Det eneste du kan tilby av motivasjon er vafler. Tusenvis står i det hver dag.

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.