tilt | Signert | Språk som lederverktøy | Stille vann har dypest grunn

Stille vann har dypest grunn

mandag 14. august 2023 @ 07:30

Er vi attraktive som arbeidsplass for generasjonen som kommer etter oss? Eller er vi blant dem som gir næring til bevegelser som quiet quitting?
Av Hedvig RognerudFoto: Iain Kennedy

Parga 1995

To slitne småbarnsmødre hadde fått klarsignal fra sine nærmeste og reist sørover for å samle krefter i sola.

Jeg husker enda de hvitkalkede husene, sitronlunden med greiner som strakte seg helt inn til verandaen vår, og gleden over å strekke ut handa og gripe tak i en frisk, ruglete og knallgul sitron til dagens første tekopp.

Rusleturene til torget før frokost for å kjøpe solmodne tomater og rykende ferskt brød står fortsatt klart for meg, og jeg glemmer ikke kunstnerparet som låste døra til butikken for å invitere oss inn på vin og lange samtaler. De fortalte samtidig at de ofte forlot huset med ulåst dør, i tilfelle naboene skulle trenge noe mens de var borte. Livet var lett å leve.

Flom

Da vi mette av inntrykk landet på norsk jord igjen, var storflommen et faktum. Et par dager senere sto jeg på trygg grunn og så utover oversvømte parkeringsplasser og ei flomstor Mjøsa. I hver av mine voksenhender holdt jeg fast i ei lita jentehånd som klemte hardt tilbake. De to ønsket å se selv for å kunne forstå.

På tv hadde vi sett elver fosse fram og gjøre stor skade, men dette var likevel annerledes, og mer skremmende. Det er noe ubønnhørlig med stille vann som vokser.

Jentene husker dagen fortsatt. 28 år senere er vi der igjen, en ny stor flom griper om seg. Små bekker blir til elver og fosser, og river med seg alt som kommer i sin veg. Og stille vann vokser. Mjøsa er på ny flomstor, og den samme kloa jeg kjente da jeg sto der med småjentene i 1995 og så utover alt vannet, setter seg i brystet. Angsten for det ubønnhørlige har tatt tak i meg igjen.

Hvorfor blir jeg så berørt av akkurat dette? Kanskje fordi fossefallene tross alt rammer et mindre område, mens de store vannflatene representerer en ubeskrivelig størrelse og uante konsekvenser. Kanskje fordi det skjer så stille og samtidig varsler ei framtidig katastrofe? Kanskje fordi det skjer mens «alles» øyne er på elveløpene som løper løpsk, og at vi reagerer for seint på noe som kan vise seg å være enda mye større?

Stille vann har dypest grunn

Noen ganger er det slik i arbeidslivet også, at vi bruker kreftene på det akutte, det som er mest synlig i hverdagen. Vi håndterer konflikter og praktiske problemer etter hvert som de oppstår, og bretter opp ermene for å komme i mål med løpende prosjekter. Mangler vi folk, finnes det alltids løsninger, og de nye kastes inn i oppgaver de forhåpentligvis vil mestre etter hvert. Og vi kommer i mål, for denne gangen også.

Men når setter vi av tid til det som ellers vil demme seg opp, og sakte vokse seg mer og mer uhåndterlig?

Er måten vi arbeider på, bærekraftig? Tar vi tilstrekkelig hensyn til miljøet, til folka våre og til det som vil gi lønnsomhet i framtida?

Tømmer eller skaper vi ressurser i arbeidshverdagen vår?

Kan det være slik at vi tar nøkkelressursene i virksomheten for gitt? Eller kundene våre?

Har vi en forretningsmodell som tåler å bli sett etter i sømmene?  Er vi attraktive som arbeidsplass for generasjonen som kommer etter oss? Eller er vi blant dem som gir næring til bevegelser som quiet quitting?

Alle disse spørsmålene handler om å ha et bevisst forhold til hvor vi vil, hva vi gjør og ikke minst hvorfor, og sørge for at hele organisasjonen deler denne innsikten. Før regnet kommer og angsten setter seg som ei klo i brystet, må vi sette av tid til strategiarbeid og veivalg, og vite hvilken verdiplattform vi styrer etter.

Først da kan vi si som i reklamen: “Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær.”

Om forfatteren

Hedvigs viktigste bidrag inn i din virksomhet, handler om å etablere et godt klima for å drøfte viktige spørsmål, verdsette ulikheter og enes om felles mål, enten det gjelder teamutvikling, styrking av mellomlederrollen eller lederutvikling på individ- eller gruppenivå.

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Coaching-teknikker for prosjektledere

Coachende prosjektledelse

En coach-veteran avslører nyttige teknikker spesielt tilrettelagt for deg som leder prosjekter.

Dette kurset gir deg grunnleggende coaching-verktøy som er anvendelige i mange situasjoner. I kurset lærer du gjennom teori og øvelser som gir deg håndfast kroppslig læring. Kurset er et samarbeid mellom tilt.work og Computerworld Academy.


Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?
Darwin, dating og dommedag

Darwin, dating og dommedag

|
Det går en rød tråd fra Simen Velle til armageddon. Men det er ikke kvinnekampen som har skylda. Ei heller datingappene. Det er Darwin.
Snyltekapitalismen

Snyltekapitalismen

|
De har sugd seg inn i verdiskapningen i det meste som foregår på planeten. Nå begynner de å spise av velferdssamfunnets grunnmur også.
vektorgrafikk eldre i aktivitet

Farvel til alderismen. Eldre som livsbejaende, verdiskapende borgere

|
Den offentlige samtalen har et sterkt fokus på eldre som et problem og en kostnad. Skal vi snu samtalen til å handle om eldre som en livsbejaende ressurs, må det en holdningsendring til – også hos eldre.
Du skal få din lønn i vaffeljernet

Du skal få din lønn i vaffeljernet

|
Den ultimate lederutfordringen: Det eneste du kan tilby av motivasjon er vafler. Tusenvis står i det hver dag.

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.