tilt | For deg som jobber i ... | Ledelse | Lederskap bor i oss alle

Lederskap bor i oss alle

fredag 29. desember 2023 @ 21:48

Jeg ønsker at vi reflekterer mer over hva lederskap egentlig er og hvilket mangfold av lederskap vi ønsker.
Av Eva SøgnebottenA-generert av DALL-E, manipulert av Jeanette Høie

For en tid tilbake leste jeg et innlegg av teologen Helge Hognestad. Han skriver blant annet: «Vi må åpne oss for det som er i ferd med å komme.» Mye har skjedd i verden etter jeg leste dette. Vi har gjennomgått en koronaepidemi, Ukraina er under angrep, mennesker slaktes på Gazastripen. Det er mye å være fortvilet over. 

Lederskap er mer enn å være sjef

Hognestads artikkel ga meg en døråpner til å reflektere rundt lederskap i vår tid og behovet for å se dette i et fornyet og bredere perspektiv enn det vi vanligvis gjør. Lederskap er så mye mer enn å være sjef. 

Jeg ønsker at vi reflekterer mer over hva lederskap egentlig er og hvilket mangfold av lederskap vi ønsker. På lengre sikt trenger vi ledere som kan lede oss til en annen type bevissthet om lederskap og hva det innebærer.  Vi trenger i enda større grad å se på lederskap på en annen og mindre endimensjonal måte. 

Lederskap bor i oss alle. Har vi denne erkjennelsen, kan vi forløse et lederpotenisale i så mange flere. Vi bør søke større bevissthet omkring egne og andres styrker, samtidig kan vi ikke alle løpe først. Men vi har mye å tjene på å bevege oss i felles og klok retning. Verden, samfunnet, arbeidsplasser og organisasjoner trenger å «se» den flerdimensjonale siden av lederskapet. Det er dette vi trenger å ha fokus på nå. Vi må løfte i flokk. Vi må reise oss i flokk.

I den flokken er vi ulike, men likevel avhengig av hverandre. Det er ikke nødvendigvis politikere, med formell vedtaksmakt, eller fagfolk som fatter faglig funderte beslutninger, som vil sette de aller største sporene etter seg. Det vil vi oppdage når vi snur oss og ser tilbake. 

Ulike typer ledere

Vi kan ikke alle løpe først, men vi trenger også noen som gjør det. Dette er ofte de menneskene vi forbinder med tradisjonelle ledere, mennesker som tar grep og går foran.

Samtidig finnes det andre styrker som fortjener større fokus som lederskap. Det kan være den lederen som evner å samarbeide. Den som drar flere sammen med seg, den som ser hvordan det å utfylle hverandre er en styrke. Det kan være den lederen som evner å gå i takt, og som ser at egen svakhet kan være en annens styrke.

Vi har også ledere som best leder gjennom andre, ledere som står bak og skyver, løfter, motiverer og inspirerer. Disse mindre synlige, men lar andre skinne. Vi har ledere som evner å se hva som er nødvendig her og nå. Ledere som har det store overblikket, som klarer å se hva som kommer, samler tråder og som kommuniserer det. Og til slutt har vi ledere, som gjennom verdistandpunkt og indre driv, leder gjennom kraft og tro, visjoner og drømmer. Som evner å se målet helt klart, uten å la seg stoppe av alle hindringene underveis. 

Lederskap er å være bevisst den styrken du har, der du er!

Lederskap er å være bevisst den styrken du har, der du er! Vi trenger den gjensidige respekten det ligger i å erkjenne og anerkjenne at lederskap bor i oss alle, men at lederskapet kan gi forskjellige uttrykk. Selv om du ikke er formell sjef, kan du være sterk på en type lederskap. Til syvende og sist er vi alle avhengig av hverandre.

Våre ukebrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev. Du kan melde deg av eller endre hva du mottar via lenker i epostene.

"*" obligatorisk felt

Navn*

Litt klokere

Ukentlige nettmøter hvor vi gjør hverandre litt klokere. Du må være logget inn som medlem for å melde deg på.

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av «kloke hoder» (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

På forsiden nå

Du skal få din lønn i vaffeljernet

Du skal få din lønn i vaffeljernet

|
Den ultimate lederutfordringen: Det eneste du kan tilby av motivasjon er vafler. Tusenvis står i det hver dag.
Kvinne holde en presentasjon foran et publikum.

Kunsten å skape engasjement i møter og på kurs

|
VIVA er en huskeregel for den som vil skape engasjerende kurs som huskes.
Utsikten fra elfenbenstårnet

Utsikten fra elfenbenstårnet

|
Å se det store bildet er bra, men hvis det er det eneste vi ser, mister vi kontakten med virkeligheten.
Nøkkelen til vekst: Lærdommer fra åkeren til kontoret

Nøkkelen til vekst: Lærdommer fra åkeren til kontoret

|
Visdommen jeg arvet fra min kjære bestefar, en visdom som strekker seg langt utover åkrene og inn i livets mange aspekter, er en uvurderlig guide i forståelsen av likhetene mellom lederskap og bondekunnskap.
Norge under lupen, Datatilsynets tilsyn med kommuner ang personvern

Læringspunkter fra Datatilsynets tilsyn med kommuner

|
Datatilsynets rapport etter tilsyn med flere kommuner i Norge, gir oss nyttig læring.
Vektorgrafikk med to personer foran en tavle som viser elementer for god GDPR. Illustrerer viktigheten av å bygge en god personvernkultur.

12 bud for å bygge en robust personvernkultur

|
GDPR og IT-sikkerhet er ikke et engangsoppsett. Det krever konstant fokus og kontinuerlig oppdatering. Her er 12 gode råd for å bygge en varig personvernkultur.
Toppliste med pallplassene 1, 2 og 3.

Disse artiklene ble mest lest i 2023

|
Er artikkel om bærekraftig IT og grønn koding ble den mest leste artikkelen i 2023.
Kvinne med avsjekkshefte. Gode rutiner er personvern i praksis.

Personvern og IT-sikkerhet: Slik oppfyller du GDPR-kravene

|
Personvern er småskrittsforbedringer og sunn fornuft satt i system, forankret i lovverket. Det er ledelsens ansvar, men alles oppgave!
Derfor skal oppstartsselskaper inkludere personvern helt fra start

Derfor skal oppstartsselskaper inkludere personvern helt fra start

|
I denne artikkelen guider jeg deg gjennom hva du bør sikre som minimum rundt personvern og IT-sikkerhet allerede fra start.

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.