tilt | For deg som jobber i ... | Ledelse | Lederskap bor i oss alle

Lederskap bor i oss alle

fredag 29. desember 2023 @ 21:48

Jeg ønsker at vi reflekterer mer over hva lederskap egentlig er og hvilket mangfold av lederskap vi ønsker.
Av Eva SøgnebottenA-generert av DALL-E, manipulert av Jeanette Høie

For en tid tilbake leste jeg et innlegg av teologen Helge Hognestad. Han skriver blant annet: «Vi må åpne oss for det som er i ferd med å komme.» Mye har skjedd i verden etter jeg leste dette. Vi har gjennomgått en koronaepidemi, Ukraina er under angrep, mennesker slaktes på Gazastripen. Det er mye å være fortvilet over. 

Lederskap er mer enn å være sjef

Hognestads artikkel ga meg en døråpner til å reflektere rundt lederskap i vår tid og behovet for å se dette i et fornyet og bredere perspektiv enn det vi vanligvis gjør. Lederskap er så mye mer enn å være sjef. 

Jeg ønsker at vi reflekterer mer over hva lederskap egentlig er og hvilket mangfold av lederskap vi ønsker. På lengre sikt trenger vi ledere som kan lede oss til en annen type bevissthet om lederskap og hva det innebærer.  Vi trenger i enda større grad å se på lederskap på en annen og mindre endimensjonal måte. 

Lederskap bor i oss alle. Har vi denne erkjennelsen, kan vi forløse et lederpotenisale i så mange flere. Vi bør søke større bevissthet omkring egne og andres styrker, samtidig kan vi ikke alle løpe først. Men vi har mye å tjene på å bevege oss i felles og klok retning. Verden, samfunnet, arbeidsplasser og organisasjoner trenger å «se» den flerdimensjonale siden av lederskapet. Det er dette vi trenger å ha fokus på nå. Vi må løfte i flokk. Vi må reise oss i flokk.

I den flokken er vi ulike, men likevel avhengig av hverandre. Det er ikke nødvendigvis politikere, med formell vedtaksmakt, eller fagfolk som fatter faglig funderte beslutninger, som vil sette de aller største sporene etter seg. Det vil vi oppdage når vi snur oss og ser tilbake. 

Ulike typer ledere

Vi kan ikke alle løpe først, men vi trenger også noen som gjør det. Dette er ofte de menneskene vi forbinder med tradisjonelle ledere, mennesker som tar grep og går foran.

Samtidig finnes det andre styrker som fortjener større fokus som lederskap. Det kan være den lederen som evner å samarbeide. Den som drar flere sammen med seg, den som ser hvordan det å utfylle hverandre er en styrke. Det kan være den lederen som evner å gå i takt, og som ser at egen svakhet kan være en annens styrke.

Vi har også ledere som best leder gjennom andre, ledere som står bak og skyver, løfter, motiverer og inspirerer. Disse mindre synlige, men lar andre skinne. Vi har ledere som evner å se hva som er nødvendig her og nå. Ledere som har det store overblikket, som klarer å se hva som kommer, samler tråder og som kommuniserer det. Og til slutt har vi ledere, som gjennom verdistandpunkt og indre driv, leder gjennom kraft og tro, visjoner og drømmer. Som evner å se målet helt klart, uten å la seg stoppe av alle hindringene underveis. 

Lederskap er å være bevisst den styrken du har, der du er!

Lederskap er å være bevisst den styrken du har, der du er! Vi trenger den gjensidige respekten det ligger i å erkjenne og anerkjenne at lederskap bor i oss alle, men at lederskapet kan gi forskjellige uttrykk. Selv om du ikke er formell sjef, kan du være sterk på en type lederskap. Til syvende og sist er vi alle avhengig av hverandre.

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Salgsbroen, alle pilarer er like viktige.

Kan du skape tillit? Da er du en selger!

|
Du skal si til deg selv: «Jeg er en selger», og du skal si det med stolthet.
Adferdslæring: Tanker skaper følelser - følelser skaper adferd - adferd skaper tanker

De ubevisste holdningene til eldre arbeidstakere

|
Det foreligger en «allmenn sannhet» om de unge «talentene»: De er fremoverlente, innovative og proaktive arbeidstakere.
Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

|
Overraskende kundeinnsikt fra erfarne soloprenører.
Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

|
Ukens Tirsdag morgen er skrevet spesielt til en stor gruppe mennesker jeg beundrer: soloprenørene. Dere andre: Les på eget ansvar.
Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.