tilt | Aktuelt | Samfunn | Utradisjonelle valg: Fra toppleder til teologi-studier

Utradisjonelle valg: Fra toppleder til teologi-studier

onsdag 30. august 2023 @ 07:15

I et samfunn der konformitet ofte er normen, har jeg valgt en annen sti. Min karrierevei og utdanningsvalg har vært preget av både uortodokse beslutninger og en konstant tørst etter kunnskap.
Av Glenn Agung HoleFoto: Dylan Freedom, Unsplash.com

Jeg begynte med en diplom i supply chain management. Derfra, hvor mange forventet en master innenfor samme felt, overrasket jeg med en master i strategi. Deretter, da alle trodde en MBA i strategi og finans var neste skritt, valgte jeg å konsentrere hovedoppgaven min på HRM.

Utradisjonelle valg: Å tenke utenfor boksen

Mens noen ser på min bevegelse mellom toppleder- og faglederroller som uforutsigbare, ser jeg dem som bevis på min evne til å tenke utenfor boksen, og min trang til å forstå forskjellige aspekter av en organisasjon. Disse valgene har også gitt meg mulighetene til å lede store virksomhetstransformasjoner som programdirektør som har lykkes imotsetning til de fleste transformasjoner som i dag feiler.

Mange headhuntere og andre ledere har kritisert mine valg, antydet at jeg burde holde meg til enten toppleder- eller faglederroller. Men jeg assosierer ikke karriere med å være låst fast i én rolle.. Det handler om å utforske, lære og vokse.

Min PhD avhandling, den egenutviklede ledelses- og transformasjonsmodellen TIPS, er et produkt av denne nysgjerrigheten – en modell jeg har finslipt over to tiår. Den understreker at suksess ligger i en harmonisk kombinasjon av strategi, prosesser, intellektuell kapital og teknologi. Teknologi er bare et verktøy, mens det er menneskene som virkelig driver suksess. Over 90% av digitale transformasjonsprosjekter feiler, og dette er en tankevekker.

Den homogene naturen av mange team kan være en årsak til disse feilene. Uten en mangfoldig sammensetning som utfordrer status quo, blir mange initiativer sneversynte.

Fordypning i teologi

Jeg har nylig valgt også å fordype meg i teologi, og dette valget ble møtt med overraskelse. “Hvorfor ikke en master i IT-sikkerhet?” spurte en headhunter. For meg er det klart: For å forstå samfunnets strukturer og dynamikk, må man forstå dets historiske og kulturelle røtter. Man må forstå dette vesentlige punktet hvis man ønsker å bidra til endringer.

For å forstå samfunnets strukturer og dynamikk, må man forstå dets historiske og kulturelle røtter.

Nylig tok jeg en personlighetstest basert på Carl Jungs teori og fikk resultatet ENTJ. Dette er kjent som «Kommandøren»-typen – en person som er besluttsom, har en naturlig evne til å lede, og trives med utfordringer. Som ENTJ, er jeg logisk, selvsikker, og målrettet. Jeg verdsetter klare mål, effektivitet og resultater. Dette passer bemerkelsesverdig med min karrierevei og min lidenskap for ledelse, struktur og innovasjon.

A road less travelled

Så til de som undrer over mine valg: Jeg følger ikke en fastsatt sti. Min reise er drevet av intellektuell nysgjerrighet, ikke samfunnets forventninger. Derfor lar jeg meg ikke definere av den stilling eller arbeid jeg har, men som et menneske på vandring som stadig ønsker å utforske nye ting.

The Road Not Taken
By Robert Frost

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Coaching-teknikker for prosjektledere

Coachende prosjektledelse

En coach-veteran avslører nyttige teknikker spesielt tilrettelagt for deg som leder prosjekter.

Dette kurset gir deg grunnleggende coaching-verktøy som er anvendelige i mange situasjoner. I kurset lærer du gjennom teori og øvelser som gir deg håndfast kroppslig læring. Kurset er et samarbeid mellom tilt.work og Computerworld Academy.


Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?
Darwin, dating og dommedag

Darwin, dating og dommedag

|
Det går en rød tråd fra Simen Velle til armageddon. Men det er ikke kvinnekampen som har skylda. Ei heller datingappene. Det er Darwin.
Snyltekapitalismen

Snyltekapitalismen

|
De har sugd seg inn i verdiskapningen i det meste som foregår på planeten. Nå begynner de å spise av velferdssamfunnets grunnmur også.
vektorgrafikk eldre i aktivitet

Farvel til alderismen. Eldre som livsbejaende, verdiskapende borgere

|
Den offentlige samtalen har et sterkt fokus på eldre som et problem og en kostnad. Skal vi snu samtalen til å handle om eldre som en livsbejaende ressurs, må det en holdningsendring til – også hos eldre.
Du skal få din lønn i vaffeljernet

Du skal få din lønn i vaffeljernet

|
Den ultimate lederutfordringen: Det eneste du kan tilby av motivasjon er vafler. Tusenvis står i det hver dag.

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.