tilt | Signert | Øi-eblikk | Lykken kan være fire mobiltelefoner

Lykken kan være fire mobiltelefoner

tirsdag 12. juli 2022 @ 07:30

Det spiller ingen rolle hva du har. Det som betyr noe, er hvordan du opplever det du har.
Av Atle ØiFoto: Pixabay. Montasje: Jeanette Høie

All lykke er relativ. Det spiller ingen rolle hva du har. Det som betyr noe, er hvordan du opplever det du har.

Han kjøpte fire like telefoner i 1996, kunne hun fortelle.

Broren hennes var ikke så god på ny teknologi. Tanken var: Når han hadde lært seg å mestre sin mobiltelefon, var det greit å ha helt like i framtiden, når de etter hvert gikk i stykker. Han hadde fortsatt en uåpnet eske av de opprinnelige fire.

Jeg prøvde å telle hvor mange mobiltelefoner jeg selv hadde hatt siden jeg fikk min første i 1990. Jeg er ikke i nærheten av å huske hver enkelt. Men antar vi har hver mobiltelefon har en levetid på to år, blir det vel ca. 20 ulike.

Lykken er relativ

Den første jeg fikk var bærbar. Etter den sluttet man å snakke om bærbarhet, men det var på sin plass på denne. Det var en tung svær kasse jeg måtte dra på, og jeg måtte åpne vinduet på bilen for å få antenneledningen festet med magnet på taket. Jeg følte meg veldig viktig, husker jeg.

Selv om jeg ikke kjøper fire like mobiltelefoner om gangen, tilhører jeg slett ikke de mest nysgjerrige på ny teknologi. Jeg kjenner på fremmedgjøring når nye digitale produkter og tjenester dukker opp. Mine omgivelser mobber meg for alltid å ha en gammel versjon av Iphone, og det leder meg inn på temaet for denne artikkelen.

Jeg har innsett at all lykke er relativ. Det spiller ingen rolle hva du har. Det som betyr noe, er hvordan du opplever det du har. Når mobilen min går i stykker kjøper jeg alltid eldste modell av Iphone som er tilgjengelig i butikken. Den er flere år bak nyeste teknologi, men er alltid en mer moderne versjon enn den jeg hadde. Takten på utviklingen er for meg den samme som for de som alltid kjøper nyeste versjon. Jeg blir med andre ord litt mer fornøyd, på samme måte som de mest teknologifrelste. Forskjellen er pris. Min koster kanskje 5.000, mens de må ut med 13.000. Jeg sparer med andre ord 8000 kroner og har relativt sett samme lykkefølelse. Forutsetningen for å kjenne relativ lykke er at man ikke grubler over, eller finner ut av, hva man går glipp av.

LES OGSÅ: En samtale om lykke

Jeg har forsøkt å forklare dette til «mobberne», men de fnyser av slik gammelmannstenkning. De fnyser vel like mye som jeg fnyser av han som kjøpte fire like mobiltelefoner – alt er jo relativt.

Å dvele ved hva en kunne ha hatt

Å måle seg opp mot andre er farlig. For mange år siden pleide vi å feire nyttårsaften hos noen rike venner som bodde i et fantastisk hus med tilsvarende inventar. Når vi kom hjem til vårt eget rekkehus, som vi normalt var veldig fornøyd med, ble det brått litt stusselig.

Etter noen år fant våre nyttårsaftenvenner seg en rikere bekjentskapskrets og misnøyeproblemet vårt forsvant. Men hva skjedde med våre rike venner? De kom sikkert i et nyttårsselskap hvor deres flotte hus ikke lenger var det flotteste. Nå var det kanskje de som følte på misnøye når de kom hjem etter festen. Når en ser hva en kunne ha hatt, er det jo ikke så uvanlig å ønske seg det samme. Jeg liker tanken.

Hvert år er det Norway Cup. Da finansierer vi gjerne transport og opphold for noen utvalgte lag fra slumområder, som får komme til Norge for å spille fotball. Disse lagene får ofte mye spilletid, de kommer jo ofte helt til finalen i sin klasse. En kan jo undre seg over hva godt dette gjør for lag og lagledere. Vi byr på en uke med informasjon om hva de går glipp av i årets øvrige 51 uker. Hvor snilt er det?

Levestandard og lykke

Hvor vil jeg hen med dette? Jo, noe svært viktig. En drivkraft i mennesket er å jobbe for økt levestandard. Dette måles gjerne i materielle goder. Verden går imidlertid under om alle skal ha like mye som oss i vesten. For miljøet er det rett og slett ikke bærekraftig.

Tiden for å tenke alternativt på hva begrepet levestandard bør romme er overmoden, men jeg må ærlig innrømme at det er lettere sagt enn gjort. Jeg prøver å tenke fornuftig, men alt er relativt.

Våre ukebrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev. Du kan melde deg av eller endre hva du mottar via lenker i epostene.

"*" obligatorisk felt

Navn*

Litt klokere

Ukentlige nettmøter hvor vi gjør hverandre litt klokere. Du må være logget inn som medlem for å melde deg på.

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av «kloke hoder» (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

På forsiden nå

Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

|
Vårt Litt klokere nettmøte den 18. april skal handle om hvordan kunstig intelligens påvirker arbeidslivet. AI-feberen har eksplodert, og teknologien har allerede stor innflytelse på hvordan vi jobber, noe denne artikkelen er et eksempel på.
Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

|
Hvordan kan HR bidra til bærekraftsstrategien og selv bli bærekraftig? Modeller er ikke nok. Men de kan være et startpunkt.
Ingen grunn til panikk?

Ingen grunn til panikk?

|
En konferanse i regi av Samfunnsbedriftene og et møte med en professor har gjort meg litt mer optimistisk for et samfunn hvor alle, også næringslivet, tar ansvar for en bærekraftig fremtid.
helsestrategi for dine ansatte

Har du husket helsestrategi for dine ansatte?

|
Målet med en helsestrategi er at alle ansatte har fysisk og - ikke minst - psykisk overskudd.
myteknusing

Når en «bløff» blir «sannhet» fordi den gjentas ofte nok

|
Det er meningsløst å bringe videre en generell påstand om at 70 prosent av alle endringsinitiativ mislykkes.
Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

|
Selskaper som i dag ikke har en bærekraftstrategi som de etterlever, har ikke livets rett.
Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

|
Det er kvinnedag i morgen. Og som alltid hører vi røster som hevder at i Norge er vi nå så likestilte at kvinnedagen ikke trengs mer. Men dagen går ikke ut på dato før den gamle normalen er byttet med en ny hvor «likestilling» er en selvfølgelighet.
Varför inte tvärtom

Kunsten å tenke motsatt: Hva om vi ansatte gründerne på fastlønn?

|
Gründervirksomhet er bygget på risiko, stor fallhøyde og mulighet for store gevinster.
Return on Involvement

Motiverende samspill øker din ROI – Return on Involvement

|
Det skal så lite til for at en medarbeider opplever å bli sett, mens effekten ofte er stor.

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.