tilt | Aktuelt | Værekraft, eller prøve å finne meg sjæl

Værekraft, eller prøve å finne meg sjæl

torsdag 23. juni 2022 @ 07:00

Vi har alle vært der, og ikke minst har vi tatt tak i venner, kunder, kjærester og kolleger når de slutter å puste med magen og fester øynene på et mål langt der borte i horisonten.  Når de slutter å være nærværende.
Av Hedvig RognerudFoto: Heiko Stein, Pixabay

Første feriedag. Mjøsa glitrer som sølv i sollyset, og juni byr på blomsterprakt i alle regnbuens farger. Det blåser friskt, trær og planter beveger seg rolig fram og tilbake med vinden.  Fra nabotomta høres glade hyl fra lekende barn, akkompagnert av trampolineduken som knirker lett under vekten av hvert eneste hopp.

Sommeren har kommet til øya vår.

Du sier du har så mye å gjøre

«Du sier stadig at du har det travelt, at du har så mye å gjøre». Det har falt flere slike kommentarer de siste ukene, og med god grunn. Selv har jeg merket at det har skjedd en endring hos meg denne våren, en flytting av fokus. Ord som skulle, burde og må huske har tatt større og større plass, og min egen oppmerksomhet har i økende grad rettet seg mot alt jeg bare må rekke før sommeren kommer.

Det er lett å dra på smilebåndet av denne tilstanden. Vi har alle vært der, og ikke minst har vi tatt tak i venner, kunder, kjærester og kolleger når de slutter å puste med magen og fester øynene på et mål langt der borte i horisonten.  Når de slutter å være nærværende. Men hvor lett er det å se seg selv utenfra?

Evnen til å lytte fram andres historier

Psykolog og historieforteller Hilde Johanne Aafoss har lært meg uttrykket «å lytte fram andres historier». Jeg vet at dette er en evne eller et talent jeg har, og noe jeg også behersker godt når rammene ligger til rette for det.

Å lytte fram historier handler om tilstedeværelse og oppmerksomhet, om å puste rolig og ta inn det som skjer i rommet, uten tanke på etterpå. Det handler også om å lytte til stemme, kroppsspråk, ordvalg og kunstpauser, og vise oppriktig interesse for den personen det gjelder, og for det hun eller han har å formidle.

Det første vi risikerer å miste i det hektiske «skulle/burde/må huske»-livet, er denne evnen til å lytte, evnen til å ta inn signaler. Vi skal bare videre, og passerer ufortalte historier og uforløst potensial både hos oss selv og andre på vegen, uten en gang å legge merke til hva vi går glipp av.

Nærkontakt med egne følelser

Vi kan også miste nærkontakt med egne følelser, hvorfor de dukker opp og hva de forteller oss. Vi er mange i den risikogruppen.

I møte med andre hektiske mennesker tar jeg ofte inn den følelsen de har av ensomhet. De føler seg bundet opp i egne valg og prioriteringer, og opplever at de blir stående alene igjen med en oppgave som er for stor for dem. Likevel bretter de ermene opp og gyver løs på det ugjorte, samtidig som de sender stikk til høyre og venstre om at de føler seg sviktet der de er nå.

Et åpenhjertig «Jeg føler meg ensom i dette, kan du hjelpe meg?» ville trolig gitt langt større positiv effekt på den vi ønsker oss hjelp fra.

Værekraften

Når en for stor del av hverdagen vår går med til å rekke, levere og prestere, vil vi på sikt miste kontakten med vår egen værekraft, kraften til å være i stillheten, og i livet, uten at det må skje noe.

Det er her vi prosesserer og sorterer alt vi opplever i en hektisk hverdag.

I værekraften finnes rom for indre ro, sanseinntrykk, refleksjon og kreativitet.  

For meg handler værekraft om å gå barbeint i gresset, kjenne på solgangsbrisen, drikke en kopp kaffe på trappa og skrive ned tankene mine. Eller å «prøve å finne meg sjæl», som Finn Kalvik ville sagt det.

Det er ferie og tid for å finne igjen den helsebringende værekraften.
God værekraftig sommer til deg!

Våre ukebrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev. Du kan melde deg av eller endre hva du mottar via lenker i epostene.

"*" obligatorisk felt

Navn*

Litt klokere

Ukentlige nettmøter hvor vi gjør hverandre litt klokere. Du må være logget inn som medlem for å melde deg på.

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av «kloke hoder» (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

På forsiden nå

Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

|
Vårt Litt klokere nettmøte den 18. april skal handle om hvordan kunstig intelligens påvirker arbeidslivet. AI-feberen har eksplodert, og teknologien har allerede stor innflytelse på hvordan vi jobber, noe denne artikkelen er et eksempel på.
Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

|
Hvordan kan HR bidra til bærekraftsstrategien og selv bli bærekraftig? Modeller er ikke nok. Men de kan være et startpunkt.
Ingen grunn til panikk?

Ingen grunn til panikk?

|
En konferanse i regi av Samfunnsbedriftene og et møte med en professor har gjort meg litt mer optimistisk for et samfunn hvor alle, også næringslivet, tar ansvar for en bærekraftig fremtid.
helsestrategi for dine ansatte

Har du husket helsestrategi for dine ansatte?

|
Målet med en helsestrategi er at alle ansatte har fysisk og - ikke minst - psykisk overskudd.
myteknusing

Når en «bløff» blir «sannhet» fordi den gjentas ofte nok

|
Det er meningsløst å bringe videre en generell påstand om at 70 prosent av alle endringsinitiativ mislykkes.
Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

|
Selskaper som i dag ikke har en bærekraftstrategi som de etterlever, har ikke livets rett.
Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

|
Det er kvinnedag i morgen. Og som alltid hører vi røster som hevder at i Norge er vi nå så likestilte at kvinnedagen ikke trengs mer. Men dagen går ikke ut på dato før den gamle normalen er byttet med en ny hvor «likestilling» er en selvfølgelighet.
Varför inte tvärtom

Kunsten å tenke motsatt: Hva om vi ansatte gründerne på fastlønn?

|
Gründervirksomhet er bygget på risiko, stor fallhøyde og mulighet for store gevinster.
Return on Involvement

Motiverende samspill øker din ROI – Return on Involvement

|
Det skal så lite til for at en medarbeider opplever å bli sett, mens effekten ofte er stor.

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.