tilt | Aktuelt | Arbeidslivet | Nøkkelen til vekst: Lærdommer fra åkeren til kontoret

Nøkkelen til vekst: Lærdommer fra åkeren til kontoret

onsdag 17. januar 2024 @ 07:30

Visdommen jeg arvet fra min kjære bestefar, en visdom som strekker seg langt utover åkrene og inn i livets mange aspekter, er en uvurderlig guide i forståelsen av likhetene mellom lederskap og bondekunnskap.
Av Glenn Agung Hole

Med røtter dypt plantet i en familie som har drevet med gårdsbruk i fire generasjoner, har jeg lært flere verdifulle leksjoner som ikke bare gjelder åkeren, men også den måten vi leder og vokser sammen med andre på. Nøkkelen til vekst er ikke så ulik for den som dyrker jorden og for den som dyrker mennesket.

Praktisk visdom: Fra jord til ledelse

Å tenke som en bonde betyr å ha en praktisk og jordnær tilnærming til utfordringer og prosesser. Dette inkluderer å forstå og respektere naturens og livets sykluser, noe som er avgjørende både for å dyrke avlinger og lede mennesker. Akkurat som en bonde må tilpasse seg avlingenes vekstsykluser, må en leder forstå og respektere de unike vekstfasene til hvert prosjekt og individ.

Akkurat som en bonde må tilpasse seg avlingenes vekstsykluser, må en leder forstå og respektere de unike vekstfasene til hvert prosjekt og individ.

Tålmodighet og forståelse: Nøkkelen til vekst

Både i landbruket og i ledelse er tålmodighet essensielt. Roping og press får verken avlinger til å vokse raskere eller mennesker til å prestere bedre. Tvert imot krever begge deler forståelse, støtte og tid for å nå sitt fulle potensial. Akkurat som vær og skadedyr kan påvirke avlinger, kan eksterne faktorer påvirke medarbeidernes ytelse og velvære. En leder, som en bonde, må være fleksibel og forstående for å håndtere disse utfordringene effektivt.

Næring og miljø: Grunnlaget for suksess

Å velge rett person for jobben tilsvarer å plante de beste avlingene for jorden. Det handler om å finne det perfekte miljøet der individuelle ferdigheter og interesser kan blomstre. Akkurat som planter trenger vann og gjødsel, trenger mennesker kunnskap, motivasjon og støtte for å vokse. Det er også viktig å fjerne “ugress” eller negativitet som kan hindre vekst og velvære.

Forberedelse for variabilitet: Navigere gjennom sesonger

Livet, akkurat som landbruk, er fylt med opp- og nedturer. Forberedelse for både gode og dårlige tider er avgjørende. Både bønder og ledere må ha evnen til å takle utfordringer og utnytte gode perioder til det fulle. Dette krever en dyp forståelse av de syklusene man opererer i og evnen til å tilpasse seg raskt og effektivt.

Sammenfatning: Vokse sammen i harmoni

Sammenligningen mellom avlinger og mennesker understreker at begge krever tålmodighet, forståelse og omsorg for å trives. Visdommen hentet fra min bestefars tilnærming til avlingene og livet tilbyr verdifulle innsikter i hvordan man best kan lede, støtte og vokse sammen med andre. Ved å ta med seg disse lærdommene fra åkeren til kontoret, kan ledere kultivere et miljø der både mennesker og prosjekter kan blomstre.

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

1 Comment

  1. Atle Øi

    En fin artikkel og en god metafor. Poengene pakket inn i få men virkningsfulle ord.

På forsiden nå

Salgsbroen, alle pilarer er like viktige.

Kan du skape tillit? Da er du en selger!

|
Du skal si til deg selv: «Jeg er en selger», og du skal si det med stolthet.
Adferdslæring: Tanker skaper følelser - følelser skaper adferd - adferd skaper tanker

De ubevisste holdningene til eldre arbeidstakere

|
Det foreligger en «allmenn sannhet» om de unge «talentene»: De er fremoverlente, innovative og proaktive arbeidstakere.
Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

|
Overraskende kundeinnsikt fra erfarne soloprenører.
Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

|
Ukens Tirsdag morgen er skrevet spesielt til en stor gruppe mennesker jeg beundrer: soloprenørene. Dere andre: Les på eget ansvar.
Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.