tilt | Aktuelt | Det magiske samspillet: Hemmeligheten bak et godt teamarbeid

Det magiske samspillet: Hemmeligheten bak et godt teamarbeid

tirsdag 18. juli 2023 @ 07:02

Et tilfeldig møte mellom en kommunikasjonsrådgiver, en sanger og sangpedagog og en ekspert i relasjonsledelse har ført til et spennende samarbeid.
Av Jeanette Høie

De hadde aldri møtt hverandre i den fysiske verden da de bestemte seg for å utvikle en felles workshop. De kjente knapt hverandre. Likevel – etter ett felles møte på Zoom – var samarbeidet i boks. 

De tre er kommunikasjonsrådgiver og NLP-coach Catherine Lemaréchal, sanger og sangpedagog Helene Katarina Dick-Henriksen og Bente Silberg Wiik, ekspert på relasjonsledelse. De møttes første gang på en digital samling i regi av det nyoppstartede Partners in Tilt. Sammen har de tre energiske kvinnene skapt en annerledes workshop som tar i bruk deres unike kompetanser. «Fornyet motivasjon, mer guts og en tydelig stemme!» har premiere i høst. Workshopen lokker med en variert og energigivende formiddag med inspirasjon, tips og konkrete verktøy.

Hva utgjør et sterkt team?

– Stig Haug, ekspert på kreative prosesser, har sagt: «De beste idéene er de som ikke kan spores tilbake til enkeltpersoner», forteller Catherine Lemaréchal. – Vi deler en felles overbevisning om at vi sammen oppnår mer og noe annet enn hver for oss. Det er det Partners in Tilt er tuftet på, samskaping av kloke hoder med ulike innfallsvinkler og kompetanser, forklarer hun.

Dette er sentralt i deres forståelse av hva som skaper et godt samarbeid: trygghet, åpenhet, nysgjerrighet for ulikheter, entusiasme, kreativitet, evnen til å bygge på hverandres ideer og ikke minst viljen til å utforske samarbeidet.

Kommunikasjon og stemmebruk

Catherine er kommunikasjonseksperten av de tre, og hun er begeistret over å kunne knytte til seg en sangpedagog med skarp forståelse for stemmens kraft. Helene Katarina Dick-Henriksen er opptatt av hvordan vi bruker stemmen vår til å formidle våre meninger, ideer og intensjoner.

– Samarbeid handler ikke bare om å jobbe mot felles mål. Måten du bruker stemmen på er avgjørende for om du blir hørt, sier Helene.

Martin Luther King

– Den amerikanske borgerrettighetsaktivisten Martin Luther King er et utmerket eksempel på hvordan variert stemmebruk kan være engasjerende og inspirerende å lytte til. I hans berømte «I have a dream»-tale, brukte han bevisst pauser for å la publikum fordøye det han sa. Han varierte også toneleiet for å holde oppmerksomheten. Ved å bli mer bevisst på hvordan vi bruker stemmen – tonehøyde, dynamikk, tempo og pauser – kan vi formidle våre budskap på en måte som engasjerer og inspirerer, påpeker Helene Katarina Dick-Henriksen.

Viljestyrke, beslutningstaking og endring

Bente Silberg Wiik, med hennes dype kunnskap om relasjonsledelse, viser frem en annen side av teamdynamikken. Hun fokuserer på viljestyrke, beslutningstaking og endring. Alle er grunnleggende aspekter for et team som ønsker å fungere effektivt.

– Å overvinne interne og eksterne hindringer er en del av reisen. Å ta vanskelige beslutninger og håndtere endring er nødvendig i et teammiljø skal samarbeide fungere effektivt, sier hun.

– Selv med effektivt samspill og tydelig kommunikasjon, kan det fremdeles være utfordringer å overkomme. For å oppnå endring, er det avgjørende å forstå hvordan vi tar beslutninger, sier Bente. 

Det magiske samspillet

«Det er noe nesten magisk som skjer når en gruppe mennesker kommer sammen for å takle en oppgave som et team.» Slik har Chris Komisarjevsky, en anerkjent skikkelse innenfor kommunikasjon, uttrykt det. 

Det er noe nesten magisk som skjer når en gruppe mennesker kommer sammen for å takle en oppgave som et team

Chris Komisarjevsky

Vi finner dette magiske samspillet innen kultur (et kor er et godt eksempel), lagidrett og i dyreverden. Ved å studere gjessenes atferd, kan vi lære noen viktige prinsipper om hva som skaper styrke i team. Når hver gås slår med vingene, skaper den en oppdrift for fuglene som følger etter. Ved å fly i V-formasjon, skapes det en synergieffekt som gjør at flokken kan fly 70% lenger enn hva en gås kan klare alene.

–Prinsippet kan overføres til menneskelige team. Ved å bygge på hverandres idéer og arbeide sammen mot et felles mål, kan et team oppnå resultater som overgår summen av de individuelle innsatsene, sier Catherine.

Nyttige stemmeøvelser

Å kunne kommunisere effektivt er en essensiell del av dette samspillet. Som sangpedagog, har Helene Katarina Dick-Henriksen en unik forståelse for stemmebruk.

– Stemmen vår er et verktøy vi alle har til disposisjon. Den kan trenes som alle andre muskler i kroppen vår, forklarer hun. Hun legger til at dette er en sentral del av deres workshop «Fornyet motivasjon, mer guts og en tydelig stemme!».

– Når du har noe å si til dine medarbeidere, eller du skal ta ordet i et møte eller holde et foredrag, så handler det ikke bare om hva du sier, men også om hvordan du sier det. Bruker du stemmen på en monoton og lite fleksibel måte vil du miste de fleste av tilhørerne dine, sier hun.

Hun tror mange ikke er bevisst hvor mye stemmebruk betyr. – Gjennom ulike stemmeøvelser kan du få en mer fleksibel stemme. Dette handler om tempo, dynamikk, tonehøyde og pauser. Disse er alle musikalske elementer, men de samme virkemidlene kan vi bruke helt bevisst når vi ønsker å fenge våre lyttere, forklarer Helene.

Fra ord til handling

Bente Silberg Wiik, ekspert på relasjonsledelse, tar med seg viktige betraktninger om viljestyrke og endring i teamarbeidet. Hun tar i bruk nobelprisvinner Daniel Kahnemans teorier om to tenkesystemer.

– Kahneman identifiserer system 1, som er raskt, følelsesdrevet og intuitivt, og system 2, som er langsomt, rasjonelt og logisk. Ved å forstå og balansere disse systemene, kan vi forstå mer av oss selv, lære hvordan vi kan ta bedre avgjørelser og håndtere endringer mer effektivt, forklarer hun.

– Kahnemans teori illustrerer hvordan vi tar beslutninger, ofte fullstendig i strid med vedtatte psykologiske og økonomiske sannheter, og at endring ofte er fryktelig mye lettere sagt enn gjort. Innser vi at vi har en hjerne og to tenkemåter skjønner vi mer av oss selv og andre. Begge systemene er nødvendige, og begge har sine begrensninger, påpeker Bente. 

Hun lover å gi deltakerne i workshopen fornyet motivasjon og verktøy for å trene viljestyrken til å oppnå den endringen vi ønsker oss, men som vi sliter med å realisere. 

Workshopen «Fornyet motivasjon, mer guts og en tydelig stemme!» er et produkt av den kraftfulle trioens samarbeidsånd. Kombinasjonen effektivt samspill, bevisst stemmebruk og forståelse for våre tenkesystemer kan gi nyttige verktøy for å gjøre modige valg.

– Vi er her for å hjelpe deg til å utfordre deg selv, ta steget ut av komfortsonen og nå dine mål med større glede, sier de tre begeistret. 

Vil du vite mer

Workshopen «Fornyet motivasjon, mer guts og en tydelig stemme!» finner sted den 30. august på SoCentral i Oslo. De tre initiativtakerene tilbyr praktiske verktøy og inspirasjon for å hjelpe deltakerne med å bli mer selvsikre, tørre mer, ta mer plass og kommunisere mer effektivt. Ferdighetene vil være til nytte både personlig og profesjonelt.

Fant ikke noen innlegg.

Coaching-teknikker for prosjektledere

Coachende prosjektledelse

En coach-veteran avslører nyttige teknikker spesielt tilrettelagt for deg som leder prosjekter.

Dette kurset gir deg grunnleggende coaching-verktøy som er anvendelige i mange situasjoner. I kurset lærer du gjennom teori og øvelser som gir deg håndfast kroppslig læring. Kurset er et samarbeid mellom tilt.work og Computerworld Academy.


Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?
Darwin, dating og dommedag

Darwin, dating og dommedag

|
Det går en rød tråd fra Simen Velle til armageddon. Men det er ikke kvinnekampen som har skylda. Ei heller datingappene. Det er Darwin.
Snyltekapitalismen

Snyltekapitalismen

|
De har sugd seg inn i verdiskapningen i det meste som foregår på planeten. Nå begynner de å spise av velferdssamfunnets grunnmur også.
vektorgrafikk eldre i aktivitet

Farvel til alderismen. Eldre som livsbejaende, verdiskapende borgere

|
Den offentlige samtalen har et sterkt fokus på eldre som et problem og en kostnad. Skal vi snu samtalen til å handle om eldre som en livsbejaende ressurs, må det en holdningsendring til – også hos eldre.
Du skal få din lønn i vaffeljernet

Du skal få din lønn i vaffeljernet

|
Den ultimate lederutfordringen: Det eneste du kan tilby av motivasjon er vafler. Tusenvis står i det hver dag.

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.