tilt | Aktuelt | Samfunn | Mangfold og frykten for det ukjente

Mangfold og frykten for det ukjente

onsdag 6. september 2023 @ 07:30

Refleksjoner over interkulturell forståelse i et mangfoldig samfunn: Lærdom fra profesjonsdagen ved VID.
Av Glenn Agung HoleFoto: Marius Ciutacu

I et samfunn hvor kulturell mangfoldighet vokser, er det viktigere enn noen gang å forstå betydningen av interkulturell forståelse. Profesjonsdagen ved VID vitenskapelige høgskole er et middel mot frykten for det ukjente. Arrangementet vitnet om viktigheten av denne forståelsen og presenterte nøkkelfaktorer som fremmer samarbeid og harmoni mellom ulike kulturelle grupper.

Kristne og muslimer i Kamerun

I en tid hvor religiøse konflikter fremheves på den globale scenen, fremstår Kamerun som et godt eksempel. Historiene om kristne og muslimer som lever side om side i denne nasjonen, med gjensidig respekt og toleranse, er ikke bare inspirerende, men også en påminnelse om hva som er mulig. Det underbygger behovet for å bryte fordommer og fremme interkulturell dialog, selv i samfunn som er så tett sammensatt som Norge.

Mangfold og frykten for det ukjente

Men å forstå kulturelt mangfold går utover geografiske og religiøse grenser. Vi står overfor utfordringer relatert til alder, kjønn, seksuell orientering, funksjonshemninger og nevrodiversitet. Uansett form, kan diskriminering ofte spores tilbake til frykt for det ukjente.

Nevrodiversitet, som inkluderer tilstander som autisme og ADHD, blir ofte misforstått, noe som fører til stereotypier. Eldre blir ofte oversett, betraktet som mindre kapable eller til og med utdaterte i sine evner, til tross for sin verdifulle livserfaring.

Veien fremover

Det er klart at utdanning spiller en kritisk rolle for å fremme mangfold og motvirke frykten for det ukjente. Skoler og institusjoner som VID kan innlemme programmer som fokuserer på disse mangfoldige aspektene av menneskelig erfaring. Workshops, seminarer, og mentorprogrammer kan hjelpe folk med å forstå og verne om den unike identiteten til hver enkelt. Kunst og media kan også tjene som effektive verktøy, da de ofte speiler samfunnets hjerte og sjel.

Konklusjon

Norge, som ethvert annet samfunn, står overfor utfordringer når det gjelder å fremme interkulturell forståelse. Men med inspirasjon fra steder som Kamerun og innsikt fra arrangementer som profesjonsdagen ved VID, kan vi jobbe sammen for å skape et inkluderende og forståelsesfullt samfunn. Et samfunn der diskriminering, uansett form, blir et tilbakelagt kapittel i vår kollektive historie.

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Salgsbroen, alle pilarer er like viktige.

Kan du skape tillit? Da er du en selger!

|
Du skal si til deg selv: «Jeg er en selger», og du skal si det med stolthet.
Adferdslæring: Tanker skaper følelser - følelser skaper adferd - adferd skaper tanker

De ubevisste holdningene til eldre arbeidstakere

|
Det foreligger en «allmenn sannhet» om de unge «talentene»: De er fremoverlente, innovative og proaktive arbeidstakere.
Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

|
Overraskende kundeinnsikt fra erfarne soloprenører.
Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

|
Ukens Tirsdag morgen er skrevet spesielt til en stor gruppe mennesker jeg beundrer: soloprenørene. Dere andre: Les på eget ansvar.
Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.