tilt | Litt klokere på ... | Nevrovitenskap | Emosjonell intelligens: Ta ansvar for egne følelser

Emosjonell intelligens: Ta ansvar for egne følelser

torsdag 17. august 2023 @ 07:00

Ved å endre hvordan vi tenker, endrer vi hvordan hjernen tolker hendelser. Det igjen vil endre hvordan vi reagerer
Av Lori Shook og Frode Svensen

Hvem har egentlig ansvar for dine reaksjoner? Vel, svaret er komplisert.

På den ene siden er hver og en av oss ansvarlige for å håndtere egne følelser og reaksjoner – også de som virker å komme automatisk og utenfor vår kontroll.

På den andre siden kan ikke ansvarsfraskrivelse være en unnskyldning for å være nådeløs og hard. Noen mennesker bruker «ingen kan tvinge deg til å føle noe» som en unnskyldning for å være skamløst giftige. Men vi kan ikke anta at alle andre vil håndtere sine reaksjoner på vår tankeløse oppførsel rolig og profesjonelt.

For å utvikle og opprettholde gode relasjoner på arbeidsplassen (og på fritiden) må vi arbeide med begge sider av ligningen. Det gjør vi ved lære å håndtere våre egne reaksjoner på giftig oppførsel, og ved å legge merke til hvordan vi virker på andre. Hvilke emosjonelle reaksjoner utløser vi hos andre når vi oppfører oss på bestemte måter?

Din reaksjon er ditt ansvar

Vi blir selvsagt og uunngåelig påvirket av ytre hendelser, mennesker og nyheter – vi reagerer emosjonelt fordi vi er emosjonelle vesener. Men det er mye vi kan gjøre for å håndtere både våre reaksjoner og hvordan vi føler oss.

Du har sikkert lagt merke til at noen mennesker alltid er rolige og uanstrengte, uansett hva som skjer. Andre har konstant høye skuldre. De med avslappet sinnelag viser sjelden tegn til irritasjon, mens de med høye skuldre kan fare opp for hver minste ting.

Hvordan kan vi bli mer «easy-going»?

Reaksjonene våre vil bli mer dempet om vi hegner om egne perspektiver og verdensanskuelser. Hvis vi for eksempel tror at noen andre er ansvarlig for vår lykke, ender vi med å bli et offer for livets opp- og nedturer. Da vil også våre følelsesmessige reaksjoner gi større utslag på skalaen.

Her er en øvelse du kan gjøre:

Prøv å formulere dine innerste tanker og sinnelag, og arbeid med å endre dem. Her er noen alternative tenkemåter:

  • Hvis det ikke betyr noe om 5 år, betyr det heller ikke noe nå
  • Om tre måneder vil vi le av alt dette, så la oss like godt begynne å le med det samme.
  • Det går over
  • Jeg er OK og jeg kan håndtere dette
  • Det er deres problem, ikke mitt

Å endre vårt tenkesett kan endre hvordan vi føler oss og hvordan vi reagerer. Ved å endre hvordan vi tenker, endrer vi hvordan hjernen tolker hendelser. Det igjen vil endre hvordan vi reagerer. Men endringtar tid og krefter, og hvis vi er trøtte, stresset, sultne eller overveldet, er det vanskelig å holde tankene på rett kjøl. Vi gjør det lettere for oss når vi tar vare på oss selv og gir oss selv en sjanse til å utvikle motstandskraft.

Derfor er det så viktig å være oppmerksom på hvordan vi virker på andre. Oppfører vi oss dårlig, påvirker vi andre. Noen ganger lar folk rundt oss det passere, andre ganger blir de opprørte – og da er det ofte vi som blir sett på som årsaken til deres frustrasjon.

Hvis vi ønsker å ha produktive, sunne relasjoner, må vi evne å se hvilken innvirkning vi har på andre. Vi kan ikke bare miste besinnelsen og forvente at andre skal absorbere eller ignorere det – våre emosjonelle utbrudd tar på andre. Det samler seg opp, og på et tidspunkt blir det evig nok.

Ledere, for eksempel, har en sterk innflytelse på teamets produktivitet. Mobbeatferd vil mest sannsynlig redusere teamets ytelse, mens positivitet og det å fremme psykologisk trygghet vil fremme ytelse.

Emosjonell intelligens

Noen ganger må vi ta et skritt tilbake før vi interagerer med andre. Å skylde på andre er gift for en god relasjon. Ja, folk gjør feil og av og til rammer det deg. Men i stedet for å sette i gang en heksejakt og fordele skyld, kan vi heller være som Sherlock Holmes og spørre: Hva er egentlig problemet? Hvordan oppsto det?

Prøv å holde tilbake egne følelser og øv deg på å gi ansvarlige og konstruktive tilbakemeldinger – spesielt hvis du er i en lederstilling. Posisjon er makt og forsterker innvirkningen vi har. Ta ansvar for dine følelser og reaksjoner.

Her blir sirkelen sluttet: Dersom samtlige kan håndtere og ta ansvar for egne følelser og reaksjoner, vil alle våre relasjoner være mye enklere og mer produktive!

Og alt dette: Å være oppmerksom på egne reaksjoner, å kunne endre dem, å være oppmerksom på din innvirkning på andre, og kunne justere den – alt dette handler om emosjonell intelligens.

Artikkelen er oversatt og tilrettelagt for norsk av Jeanette Høie.

Lær mer

Rewired to Relate er et treningsprogram i emosjonell intelligens basert på nevrovitenskap.  Kurset har en pragmatisk tilnærming som kanskje spesielt tiltaler analytiske hjerner.

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Coaching-teknikker for prosjektledere

Coachende prosjektledelse

En coach-veteran avslører nyttige teknikker spesielt tilrettelagt for deg som leder prosjekter.

Dette kurset gir deg grunnleggende coaching-verktøy som er anvendelige i mange situasjoner. I kurset lærer du gjennom teori og øvelser som gir deg håndfast kroppslig læring. Kurset er et samarbeid mellom tilt.work og Computerworld Academy.


Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?
Darwin, dating og dommedag

Darwin, dating og dommedag

|
Det går en rød tråd fra Simen Velle til armageddon. Men det er ikke kvinnekampen som har skylda. Ei heller datingappene. Det er Darwin.
Snyltekapitalismen

Snyltekapitalismen

|
De har sugd seg inn i verdiskapningen i det meste som foregår på planeten. Nå begynner de å spise av velferdssamfunnets grunnmur også.
vektorgrafikk eldre i aktivitet

Farvel til alderismen. Eldre som livsbejaende, verdiskapende borgere

|
Den offentlige samtalen har et sterkt fokus på eldre som et problem og en kostnad. Skal vi snu samtalen til å handle om eldre som en livsbejaende ressurs, må det en holdningsendring til – også hos eldre.
Du skal få din lønn i vaffeljernet

Du skal få din lønn i vaffeljernet

|
Den ultimate lederutfordringen: Det eneste du kan tilby av motivasjon er vafler. Tusenvis står i det hver dag.

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.