Har du hørt det før, sider du?

Forstenede hjerner og Tada!-effekten

av | 22. oktober 2021 @ 07:00

Tada
Foto: Pexels, Pixabay
Et «Tada!» er det øyeblikket der vi fersker en annen i å gjøre noe skikkelig bra. Der og da, gjennom responsen vi gir, har vi makt til både å tenne og slukke lys i den andres øyne.

«Hva snakker du om? Hva er budskapet ditt?» Når formidlere møtes under samme tak, er dette gjennomgangsspørsmålet i møte med nye mennesker. Avhengig av spenst, snert eller tyngde i ditt eget svar, ser du hvordan noen holder blikket og vil høre mer, mens andre legger en mer eller mindre diskret plan for videre forflytning. Antagelig er jeg en av disse selv også.

Den forstenede hjernen

Talerlisten fyller 5 år og feirer med både taler og talere. Etter flere dager med faglig påfyll fra formidlingens verden, er inntrykkene mange. Jeg har lært av Elaine Eksvärd at deler av hjernen forstenes allerede ved 24 år, og at kampen for å bryte egne mønstre vil kreve stadig mer av meg. Reptilhjernen derimot, lever fortsatt i beste velgående, og har sin egen agenda. Puh..! Flukt er altså fortsatt en mulighet.

Kanskje derfor kjennes det ekstra godt når en av mine yngre med-talere nikket anerkjennende til meg. Hun har nettopp fortalt meg hva hun brenner for, og hvorfor dette er en hjertesak for henne. Hun sier hun ofte møter manglende aksept fra godt voksne tilhørere på at de strukturelle utfordringene hun beskriver, faktisk finnes. Nå smiler hun: «Hjernen din er ikke forstenet. Du har forstått mye, og jeg merker at du lytter for å forstå mer.»

Det er håp!

Siden jeg har fått vite at det fortsatt er håp for hjernen min, bestemmer jeg meg samtidig for et satsningsområde for videre utvikling. Inspirert av Svein Harald Røine vil jeg bli dyktigere på å identifisere andres «Tada!».

Et «Tada!» er det øyeblikket der vi fersker en annen i å gjøre noe skikkelig bra. Der og da, gjennom responsen vi gir, har vi makt til både å tenne og slukke lys i den andres øyne.

Dette igjen forutsetter at vi ser og forstår hva som foregår, og hvor viktig dette øyeblikket er.

En forstenet hjerne har allerede bestemt seg for hva den kommer til å høre og se. Den vil fange opp og filtrere informasjon slik at den passer inn i, og forsterker et allerede etablert verdensbilde. Risikoen for at «Tada!»- opplevelsen av gjennombrudd går hus forbi, er dermed overhengende.

Den fleksible hjernen derimot, har kapasitet til å være nysgjerrig: Hva var det egentlig som skjedde her? Hva er det jeg ikke forstår? Hva var det du nettopp fortalte meg? Hva er annerledes denne gangen?  Hvorfor er dette viktig for deg?

Og når vi først er i gang, kan vi bygge videre på denne nysgjerrigheten gjennom å oppsøke personer og miljøer med andre perspektiv enn våre egne. Gjennom dialog og åpne spørsmål trener vi også her opp hjernen vår til å gå opp nye mønstre og finne flere svar og andre løsninger.

Ønske det, ville det, men gjøre det?

Tada! Jeg har akkurat oppdaget at jeg kan forsinke min egen hjernes forsteningsprosess!!

«Gammelt nytt» sier du, «er ikke mye innovasjon i dette!»  

Det kan hende du har rett i det. Eller kanskje «hørt det før»-delen av hjernen din allerede er så forstenet at du har sluttet å lete etter gullet mellom de slitte frasene?  Kanskje har du sluttet å spørre «Hva er annerledes denne gangen?» fordi du antar at det ikke er stort. Du vet jo hva som kommer.

For meg handler det om å gå fra å vite og forstå, til å gjøre. Ta aktive valg, hver dag, for å ta kunnskapen i bruk. Være mer våken. Lytte mer aktivt. Oppsøke nye mennesker med annen bakgrunn. Stille flere spørsmål. Feire hverandres «Tada!’er» med innlevelse.

Kanskje kan vi sammen gjøre verden til et bedre sted. Eller bare leve godt med den fleksible delen av hjernen vår ei stund til før den stivner helt. Jeg lurer faktisk på om dette haster litt.

Følg Hedvig
Artikler av Hedvig Rognerud (alle)

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Tillit og tålmodighet

Tillit og tålmodighet

Det kan være sårende ikke å bli vist tillit. Da er det viktig å huske at motsatsen til tillit ikke trenger være mistillit. Det kan like gjerne være at den det gjelder, trenger mer tid til å høste sine erfaringer om hvem han eller hun har med å gjøre denne gangen.

De usynlige kontraktene

De usynlige kontraktene

Over en kaffekopp diskuterte vi livets store og små spørsmål, og delte håp og forventninger vi ikke fikk innfridd. Det slo meg at jeg ofte var mer fornøyd enn de mødrene som hadde noen å dele ansvaret med, og dette fikk meg til å gruble.

Alle artikler

alkohol på arbeidsplassen

Hvorfor vi skal snakke om alkohol på arbeidsplassen

|
Muliggjørerne er sånne som deg og meg, vi som legger til rette for alt fra vinlotteri og fri bar på julebordet, for så å se gjennom fingrene med bakrusen på jobb dagen etter.
Vil du ha en tirsdag? Værsågod! Ta fire!

Vil du ha en tirsdag? Værsågod! Ta fire!

|
Gjennom hele november har du blitt mast på om å kjøpe. tilt.work går motstrøms. Vi vil ikke ha noe av deg, men vi vil gjerne gi bort fire tirsdager.
dårlige møter

Psykologien bak vår tids møtehysteri

|
Alle er enige om at altfor mange møter er intet annet enn fullstendig bortkastet tid. Men ingen gjør noe med det.
eldrebølgen som ressurs

Slik skal eldrebølgen bli en positiv ressurs

|
En unik gruppe er under oppseiling i Larvik. Visdomsprenørene samler eldre med skapende livskraft.
myndiggjort kommunikasjon

Myndiggjort kommunikasjon i praksis

|
I myndiggjort kommunikasjon vil du opptre på samme måte til kunder, medarbeidere, kolleger og dine foresatte.
sju paradokser i ledelse

Syv paradokser i ledelse

|
Ledelse er forbasket vanskelig. Det er en rolle full av selvmotsigende forventninger. Her er syv slike.
dysfunksjoner i ledergruppa

5 dysfunksjoner i ledergruppen

|
5 dysfunksjoner som alle gir en rekke uheldige virkninger. Sjekk om det gjelder din ledergruppe.
komplekse utfordringer

Om å møte kompleksitet med enkelhet

|
Må komplekse utfordringer møtes med komplekse løsninger?
tillit til

Tillit og tålmodighet

|
Det kan være sårende ikke å bli vist tillit. Da er det viktig å huske at motsatsen til tillit ikke trenger være mistillit. Det kan like gjerne være at den det gjelder, trenger mer tid til å høste sine erfaringer om hvem han eller hun har med å gjøre denne gangen.

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. tilt.works ukebrev Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: