tilt | Signert | Språk som lederverktøy | Forstenede hjerner og Tada!-effekten

Forstenede hjerner og Tada!-effekten

fredag 22. oktober 2021 @ 07:00

Et «Tada!» er det øyeblikket der vi fersker en annen i å gjøre noe skikkelig bra. Der og da, gjennom responsen vi gir, har vi makt til både å tenne og slukke lys i den andres øyne.
Av Hedvig RognerudFoto: Pexels, Pixabay

«Hva snakker du om? Hva er budskapet ditt?» Når formidlere møtes under samme tak, er dette gjennomgangsspørsmålet i møte med nye mennesker. Avhengig av spenst, snert eller tyngde i ditt eget svar, ser du hvordan noen holder blikket og vil høre mer, mens andre legger en mer eller mindre diskret plan for videre forflytning. Antagelig er jeg en av disse selv også.

Den forstenede hjernen

Talerlisten fyller 5 år og feirer med både taler og talere. Etter flere dager med faglig påfyll fra formidlingens verden, er inntrykkene mange. Jeg har lært av Elaine Eksvärd at deler av hjernen forstenes allerede ved 24 år, og at kampen for å bryte egne mønstre vil kreve stadig mer av meg. Reptilhjernen derimot, lever fortsatt i beste velgående, og har sin egen agenda. Puh..! Flukt er altså fortsatt en mulighet.

Kanskje derfor kjennes det ekstra godt når en av mine yngre med-talere nikket anerkjennende til meg. Hun har nettopp fortalt meg hva hun brenner for, og hvorfor dette er en hjertesak for henne. Hun sier hun ofte møter manglende aksept fra godt voksne tilhørere på at de strukturelle utfordringene hun beskriver, faktisk finnes. Nå smiler hun: «Hjernen din er ikke forstenet. Du har forstått mye, og jeg merker at du lytter for å forstå mer.»

Det er håp!

Siden jeg har fått vite at det fortsatt er håp for hjernen min, bestemmer jeg meg samtidig for et satsningsområde for videre utvikling. Inspirert av Svein Harald Røine vil jeg bli dyktigere på å identifisere andres «Tada!».

Et «Tada!» er det øyeblikket der vi fersker en annen i å gjøre noe skikkelig bra. Der og da, gjennom responsen vi gir, har vi makt til både å tenne og slukke lys i den andres øyne.

Dette igjen forutsetter at vi ser og forstår hva som foregår, og hvor viktig dette øyeblikket er.

En forstenet hjerne har allerede bestemt seg for hva den kommer til å høre og se. Den vil fange opp og filtrere informasjon slik at den passer inn i, og forsterker et allerede etablert verdensbilde. Risikoen for at «Tada!»- opplevelsen av gjennombrudd går hus forbi, er dermed overhengende.

Den fleksible hjernen derimot, har kapasitet til å være nysgjerrig: Hva var det egentlig som skjedde her? Hva er det jeg ikke forstår? Hva var det du nettopp fortalte meg? Hva er annerledes denne gangen?  Hvorfor er dette viktig for deg?

Og når vi først er i gang, kan vi bygge videre på denne nysgjerrigheten gjennom å oppsøke personer og miljøer med andre perspektiv enn våre egne. Gjennom dialog og åpne spørsmål trener vi også her opp hjernen vår til å gå opp nye mønstre og finne flere svar og andre løsninger.

Ønske det, ville det, men gjøre det?

Tada! Jeg har akkurat oppdaget at jeg kan forsinke min egen hjernes forsteningsprosess!!

«Gammelt nytt» sier du, «er ikke mye innovasjon i dette!»  

Det kan hende du har rett i det. Eller kanskje «hørt det før»-delen av hjernen din allerede er så forstenet at du har sluttet å lete etter gullet mellom de slitte frasene?  Kanskje har du sluttet å spørre «Hva er annerledes denne gangen?» fordi du antar at det ikke er stort. Du vet jo hva som kommer.

For meg handler det om å gå fra å vite og forstå, til å gjøre. Ta aktive valg, hver dag, for å ta kunnskapen i bruk. Være mer våken. Lytte mer aktivt. Oppsøke nye mennesker med annen bakgrunn. Stille flere spørsmål. Feire hverandres «Tada!’er» med innlevelse.

Kanskje kan vi sammen gjøre verden til et bedre sted. Eller bare leve godt med den fleksible delen av hjernen vår ei stund til før den stivner helt. Jeg lurer faktisk på om dette haster litt.

Fant ikke noen innlegg.

Coaching-teknikker for prosjektledere

Coachende prosjektledelse

En coach-veteran avslører nyttige teknikker spesielt tilrettelagt for deg som leder prosjekter.

Dette kurset gir deg grunnleggende coaching-verktøy som er anvendelige i mange situasjoner. I kurset lærer du gjennom teori og øvelser som gir deg håndfast kroppslig læring. Kurset er et samarbeid mellom tilt.work og Computerworld Academy.


Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?
Darwin, dating og dommedag

Darwin, dating og dommedag

|
Det går en rød tråd fra Simen Velle til armageddon. Men det er ikke kvinnekampen som har skylda. Ei heller datingappene. Det er Darwin.
Snyltekapitalismen

Snyltekapitalismen

|
De har sugd seg inn i verdiskapningen i det meste som foregår på planeten. Nå begynner de å spise av velferdssamfunnets grunnmur også.
vektorgrafikk eldre i aktivitet

Farvel til alderismen. Eldre som livsbejaende, verdiskapende borgere

|
Den offentlige samtalen har et sterkt fokus på eldre som et problem og en kostnad. Skal vi snu samtalen til å handle om eldre som en livsbejaende ressurs, må det en holdningsendring til – også hos eldre.
Du skal få din lønn i vaffeljernet

Du skal få din lønn i vaffeljernet

|
Den ultimate lederutfordringen: Det eneste du kan tilby av motivasjon er vafler. Tusenvis står i det hver dag.

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.