tilt | Aktuelt | Arbeidslivet | Hva kan arbeidslivet lære av cheerleading?

Hva kan arbeidslivet lære av cheerleading?

onsdag 7. desember 2022 @ 07:15

I cheerleading er det ingen primadonnaer eller enere eller stjerner. Det er laget som vinner og laget som skinner.
Av Birgitte LangeViqueens unique i full utfoldelse. Foto: Birgitte Lange

Som mor til tre døtre har jeg vært tilskuer til og involvert i flere idretter gjennom årene. Da min yngste datter for syv år siden proklamerte at hun ville begynne på cheerleading ble jeg imidlertid satt ut. Jeg så for meg oversminkede duskedamer før start i amerikansk fotball, blide og med gjentagende heiarop gjennom ropert. Jeg var grunnleggende negativ der jeg googlet meg frem til cheerleading-klubber i byen vi bor.

Syv år etter er jeg stor fan av denne amerikanske sporten som på alle måter er en seriøs sport og som er så mye mer enn bildene jeg hadde i mitt fordomsfulle hode. Faktisk er jeg kommet dit at denne sporten har mye å lære meg og andre ledere, og at sporten på disse områdene skiller seg ut fra mange andre idretter:

1. Det er laget som teller

I cheerleading er det ingen primadonnaer eller enere eller stjerner. Det er laget som vinner og laget som skinner. Hvert lag har en rekke minigrupper på fire personer; flyer, base og beck og alle disse rollene er like viktige i de stuntene og kastene og formasjonen gruppen skal gjøre sammen med resten av laget. Har du spisskompetanse på ett område er det bruk for deg til enkeltoppgaver, men når vi som tilskuere ser på et cheerleading-show eller en konkurranse, er det alltid laget vi ser. Det er ingen Nora Mørk eller Erling Braut Haaland, det er laget med stor L.

2. Det er plass til og bruk for alle

I cheerleading trengs det gutter og jenter i alle størrelser og utgaver; de tynne og de kraftige, de høye og de lave, de smidige og de sterke. Det er nok oppgaver til alle. Det er innstillingen og motivasjonen din som gjelder. Fordi laget er avhengig av deg, må du stille på alle treninger – også når det er bursdager hjemme eller i klassen. Det er masse kroppskontakt og utøverne må stole på hverandre. Er det noen som tar meg imot når jeg blir kastet høyt opp i luften? Hvem er det som holder meg fast når jeg balanserer på en fot øverst i en pyramide?

3. Disiplin og ståpåvilje

Har du blitt med på et lag, forplikter du deg til å møte på alle treninger, show og konkurranser. På hver trening lærer gruppen og laget ditt noe nytt og de andre blir stående uvirksomme dersom du ikke er der. De får ikke kastet, holdt, løftet dersom en på gruppen er borte. Du må gi ditt beste på hver trening, fordi laget er avhengig av deg. Laget er ikke sterkere enn sitt svakeste ledd og alle forventes å bidra til laget så godt de klarer. Kan du ikke dobbelt salto baklengs, kan du kanskje løfte og bære.

4. Klubben og laget henger nøye sammen

I min datters klubb har de svært mange lag. De er en stor klubb. På alle show og konkurranser deltar de fleste lagene fra klubben. Tradisjonen er at alle lagene i klubben er på tribunen og heier på de andre lagene i klubben når de konkurrer. Samholdet mellom lagene i klubben er svært stor. Lagene trener sammen i en stor hall og bli inspirert av andre lag som trener på samme tid og som gjør spektakulære triks på matten og i luften.

5. Det skal være gøy

Ja, det er sminke på show og konkurranser. Det er paljetter og sløyfer og høy musikk. Det er stemning. Gåsehudstemning. Både for utøvere og publikum. Jeg blir utrolig glad hver gang jeg er på en cheerleading-trening og ser laget øve eller sitter på tribunen. Det er show, sport, glamour, musikk og fremfor alt utrolig sterk lagånd, samhold, samarbeid og godt humør.

Noe å tenke på for arbeidslivet også?

Våre ukebrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev. Du kan melde deg av eller endre hva du mottar via lenker i epostene.

"*" obligatorisk felt

Navn*

Litt klokere

Ukentlige nettmøter hvor vi gjør hverandre litt klokere. Du må være logget inn som medlem for å melde deg på.

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av «kloke hoder» (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

På forsiden nå

kloke hoder

Kloke hoder slår seg sammen

|
I en overbevisning om fellesskapets styrke har 19 av våre tiltere gått sammen i Partners in Tilt.
De smittende glade eldre arbeidstakerne

De smittende glade eldre arbeidstakerne

|
Det er kjempegøy å være senior i det norske arbeidslivet. Men hvordan unngår du å bli vraket? Hvordan komme inn igjen hvis du har vært ute?
Episodeinfo OmLivet-podden

Lyttetips: Du kan mer enn du tror

|
Flinke piker og gutter bruker uforholdsmessig mye tid på å gruble, være selvkritiske og tvile på seg selv. Bedragersymptomet (the Impostor Syndrom) er velpløyd mark for disse flinke. I denne podcasten får du tips til hvordan du kan «lure» bedragersymptomet.
Kritisk tenkning

Kritisk tenkning

|
Falsk eller feilaktig informasjon er en stor utfordring, men det egentlige problemet er hvordan vi tenker.
Podcasten uttafor men innafor

Tilt-spekket podcast om HR-avdelingens rolle

|
Er HR for opptatt av prosedyrer? Er det egentlig et mål å holde ansatte i jobb lengst mulig? Kan EUs ESG krav redde lederskapet i ledelse?
digital kompetanse

KI og digital kompetanse: Houston, we have a problem …

|
Over halvparten av alle norske ansatte trenger en betydelig oppgradering av digital kompetanse og ferdigheter.
Griske tidstyver i kloke hoder

Griske tidstyver i kloke hoder

|
Selv selverklærte «kloke hoder» plages med maur som kravler rundt i hodene og skaper engstelse og stress.
Tillit og to andre suksessfaktorer for lykkelandet Norge

Tillit og to andre suksessfaktorer for lykkelandet Norge

|
Det er tre faktorer i samfunnet som skaper lykke. Vår grunnlov tar vare på alle tre. Det er viktigere enn noensinne å verne om dem, minner Arne Jensen om.
dårlig leder

At noen forteller deg at du er en dårlig leder, behøver ikke bety at du er det.

|
«Den situasjonen håndterte du ubegripelig dårlig! Er dette det du kaller ledelse?»

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.