tilt | Aktuelt | Årshjulet – bedre enn sitt rykte

Årshjulet – bedre enn sitt rykte

torsdag 6. oktober 2022 @ 07:00

Nøkkelen til ledergruppens produktivitet er å jobbe med de viktigste sakene med den beste kvaliteten dere kan oppnå innenfor rammene dere har.
Av Erik Slinning

Årshjulet og planleggingsverktøy blir ikke brukt, eller sjelden godt nok. Vi er sosialisert til å tro at alt må gjøres nå, med en gang, helst i går! Slik er det ikke. Vi elsker relasjoner, prat og prosess!

Brené Brown mener: «Vi er en kultur av folk som har kjøpt tanken om at hvis vi bare holder oss travelt opptatt, vil ikke sannhetene i vårt liv ta oss igjen.» Det gjør sitt til at ledergruppen ikke blir strukturert nok.

Ikke løp ved siden av sykkelen

Mange ledergrupper er som gutten som løper ved siden av sykkelen sin. Pedalene treffer hælene, og gutten banner, men fortsetter å løpe ved siden av. «Hvorfor setter du deg ikke opp på sykkelen?» roper noen. «Har ikke tid», svarer gutten.

Nøkkelen til ledergruppens produktivitet er ikke høyere tempo eller å tvinge flere saker inn i ledermøtene, men å jobbe med de viktigste sakene med den beste kvaliteten dere kan oppnå innenfor rammene dere har. Det krever at dere tar noen steg tilbake, prioriterer og er kresne i utvalget. Det krever et årshjul.

Hva skal ledergruppen gi fortrinnsrett, og hvordan skal dere innrette dere slik at det viktigste faktisk gjennomføres når det skal? Verbet prioritere kommer fra latin og betyr å velge hva som kommer først. Det heter prioritet, ikke prioriteringer! Ordet oppstod i det 14. århundre og kommer av det latinske «prior», som betyr «først». Det som betydde aller mest, var «prioritet». Merkelig nok forble prioritet i entall inntil vår moderne tidsalder. Da dukket flertallsformen «prioriteringer» opp. Det er ikke bare én ting som er viktig lenger, nå snakker vi om «pri. 1», «pri. 2», «pri. 3» osv. Ledergrupper som tar seg tid til å utarbeide et skikkelig årshjul, som enes om viktige saker som skal ha prioritet til ulike tider, finner at hastesakene fordufter.

Ingen tenker på julekvelden med sand i badebuksa

Årshjulet setter ledergruppen i kontakt med terrenget dere skal bevege dere i. Planlegging er å bringe framtiden inn i nåtiden, slik at dere kan påvirke den best mulig. Årshjulet gir en samlet oversikt over ledergruppens årlige sykliske aktiviteter og sikrer at det er en rød tråd i ledergruppens aktiviteter. Når ledergruppen ikke bare samler alle tidsfristene, men også legger inn tidspunkter som forteller når ledergruppen må begynne å jobbe med sakene for å være ferdige i tide, blir ledergruppens arbeid svært forenklet.

LES OGSÅ: 5 dysfunksjoner i ledergruppen

Hensikten med et årshjul er ikke bare en oversikt, men en bevisstgjøring av helheten i arbeidsoppgavene. Hva konkret må ledergruppen gjøre innen hvilken tid? Ledergruppens årshjul brekker ned, ikke bare frister, men forberedelser, gjennomføring, leveranser og ferdigstilling. Med dette kan dere spre aktivitetene utover året, tilpasse arbeidspresset og skape rom for bedre gjennomføring. Ofte er det nyttigste spørsmålet: «hva skal vi IKKE gjøre?» For, ingenting er verre enn å gjennomføre med stor effektivitet det som ikke bør gjøres i det hele tatt. Dette frigjør enormt mye tid for alle deltakerne.

Årshjulet gir også en mulighet for å kommunisere ledergruppens arbeidsoppgaver til medarbeidere og andre interessenter. Inkludering og samarbeid stiller høye krav til informasjonsdeling. Årshjulet bør deles slik at alle har mulighet til å se det. Årshjulet synliggjør hvor og hvordan andre kan engasjere og involvere seg. Når alle kan følge med på forløp og planer, er det større mulighet for aktive bidrag og innspill fra hele organisasjonen.

Tips

En stor hodepine for de fleste som har utarbeidet årshjul, er problemet med den grafiske utformingen og at endringer/oppdateringer fører til problemer dersom ingen vet hvilken versjon som er gjeldende. En effektiv og rimelig løsning er å bruke Plandisc.

NB! Jeg har ingen bindinger til dette selskapet, men har foreløpig ikke funnet noe som er enklere eller rimeligere.

Våre ukebrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev. Du kan melde deg av eller endre hva du mottar via lenker i epostene.

"*" obligatorisk felt

Navn*

Litt klokere

Ukentlige nettmøter hvor vi gjør hverandre litt klokere. Du må være logget inn som medlem for å melde deg på.

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av «kloke hoder» (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

På forsiden nå

Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

|
Vårt Litt klokere nettmøte den 18. april skal handle om hvordan kunstig intelligens påvirker arbeidslivet. AI-feberen har eksplodert, og teknologien har allerede stor innflytelse på hvordan vi jobber, noe denne artikkelen er et eksempel på.
Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

|
Hvordan kan HR bidra til bærekraftsstrategien og selv bli bærekraftig? Modeller er ikke nok. Men de kan være et startpunkt.
Ingen grunn til panikk?

Ingen grunn til panikk?

|
En konferanse i regi av Samfunnsbedriftene og et møte med en professor har gjort meg litt mer optimistisk for et samfunn hvor alle, også næringslivet, tar ansvar for en bærekraftig fremtid.
helsestrategi for dine ansatte

Har du husket helsestrategi for dine ansatte?

|
Målet med en helsestrategi er at alle ansatte har fysisk og - ikke minst - psykisk overskudd.
myteknusing

Når en «bløff» blir «sannhet» fordi den gjentas ofte nok

|
Det er meningsløst å bringe videre en generell påstand om at 70 prosent av alle endringsinitiativ mislykkes.
Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

|
Selskaper som i dag ikke har en bærekraftstrategi som de etterlever, har ikke livets rett.
Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

|
Det er kvinnedag i morgen. Og som alltid hører vi røster som hevder at i Norge er vi nå så likestilte at kvinnedagen ikke trengs mer. Men dagen går ikke ut på dato før den gamle normalen er byttet med en ny hvor «likestilling» er en selvfølgelighet.
Varför inte tvärtom

Kunsten å tenke motsatt: Hva om vi ansatte gründerne på fastlønn?

|
Gründervirksomhet er bygget på risiko, stor fallhøyde og mulighet for store gevinster.
Return on Involvement

Motiverende samspill øker din ROI – Return on Involvement

|
Det skal så lite til for at en medarbeider opplever å bli sett, mens effekten ofte er stor.

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.