tilt | Aktuelt | Årshjulet – bedre enn sitt rykte

Årshjulet – bedre enn sitt rykte

torsdag 6. oktober 2022 @ 07:00

Nøkkelen til ledergruppens produktivitet er å jobbe med de viktigste sakene med den beste kvaliteten dere kan oppnå innenfor rammene dere har.
Av Erik Slinning

Årshjulet og planleggingsverktøy blir ikke brukt, eller sjelden godt nok. Vi er sosialisert til å tro at alt må gjøres nå, med en gang, helst i går! Slik er det ikke. Vi elsker relasjoner, prat og prosess!

Brené Brown mener: «Vi er en kultur av folk som har kjøpt tanken om at hvis vi bare holder oss travelt opptatt, vil ikke sannhetene i vårt liv ta oss igjen.» Det gjør sitt til at ledergruppen ikke blir strukturert nok.

Ikke løp ved siden av sykkelen

Mange ledergrupper er som gutten som løper ved siden av sykkelen sin. Pedalene treffer hælene, og gutten banner, men fortsetter å løpe ved siden av. «Hvorfor setter du deg ikke opp på sykkelen?» roper noen. «Har ikke tid», svarer gutten.

Nøkkelen til ledergruppens produktivitet er ikke høyere tempo eller å tvinge flere saker inn i ledermøtene, men å jobbe med de viktigste sakene med den beste kvaliteten dere kan oppnå innenfor rammene dere har. Det krever at dere tar noen steg tilbake, prioriterer og er kresne i utvalget. Det krever et årshjul.

Hva skal ledergruppen gi fortrinnsrett, og hvordan skal dere innrette dere slik at det viktigste faktisk gjennomføres når det skal? Verbet prioritere kommer fra latin og betyr å velge hva som kommer først. Det heter prioritet, ikke prioriteringer! Ordet oppstod i det 14. århundre og kommer av det latinske «prior», som betyr «først». Det som betydde aller mest, var «prioritet». Merkelig nok forble prioritet i entall inntil vår moderne tidsalder. Da dukket flertallsformen «prioriteringer» opp. Det er ikke bare én ting som er viktig lenger, nå snakker vi om «pri. 1», «pri. 2», «pri. 3» osv. Ledergrupper som tar seg tid til å utarbeide et skikkelig årshjul, som enes om viktige saker som skal ha prioritet til ulike tider, finner at hastesakene fordufter.

Ingen tenker på julekvelden med sand i badebuksa

Årshjulet setter ledergruppen i kontakt med terrenget dere skal bevege dere i. Planlegging er å bringe framtiden inn i nåtiden, slik at dere kan påvirke den best mulig. Årshjulet gir en samlet oversikt over ledergruppens årlige sykliske aktiviteter og sikrer at det er en rød tråd i ledergruppens aktiviteter. Når ledergruppen ikke bare samler alle tidsfristene, men også legger inn tidspunkter som forteller når ledergruppen må begynne å jobbe med sakene for å være ferdige i tide, blir ledergruppens arbeid svært forenklet.

LES OGSÅ: 5 dysfunksjoner i ledergruppen

Hensikten med et årshjul er ikke bare en oversikt, men en bevisstgjøring av helheten i arbeidsoppgavene. Hva konkret må ledergruppen gjøre innen hvilken tid? Ledergruppens årshjul brekker ned, ikke bare frister, men forberedelser, gjennomføring, leveranser og ferdigstilling. Med dette kan dere spre aktivitetene utover året, tilpasse arbeidspresset og skape rom for bedre gjennomføring. Ofte er det nyttigste spørsmålet: «hva skal vi IKKE gjøre?» For, ingenting er verre enn å gjennomføre med stor effektivitet det som ikke bør gjøres i det hele tatt. Dette frigjør enormt mye tid for alle deltakerne.

Årshjulet gir også en mulighet for å kommunisere ledergruppens arbeidsoppgaver til medarbeidere og andre interessenter. Inkludering og samarbeid stiller høye krav til informasjonsdeling. Årshjulet bør deles slik at alle har mulighet til å se det. Årshjulet synliggjør hvor og hvordan andre kan engasjere og involvere seg. Når alle kan følge med på forløp og planer, er det større mulighet for aktive bidrag og innspill fra hele organisasjonen.

Tips

En stor hodepine for de fleste som har utarbeidet årshjul, er problemet med den grafiske utformingen og at endringer/oppdateringer fører til problemer dersom ingen vet hvilken versjon som er gjeldende. En effektiv og rimelig løsning er å bruke Plandisc.

NB! Jeg har ingen bindinger til dette selskapet, men har foreløpig ikke funnet noe som er enklere eller rimeligere.

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Salgsbroen, alle pilarer er like viktige.

Kan du skape tillit? Da er du en selger!

|
Du skal si til deg selv: «Jeg er en selger», og du skal si det med stolthet.
Adferdslæring: Tanker skaper følelser - følelser skaper adferd - adferd skaper tanker

De ubevisste holdningene til eldre arbeidstakere

|
Det foreligger en «allmenn sannhet» om de unge «talentene»: De er fremoverlente, innovative og proaktive arbeidstakere.
Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

|
Overraskende kundeinnsikt fra erfarne soloprenører.
Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

|
Ukens Tirsdag morgen er skrevet spesielt til en stor gruppe mennesker jeg beundrer: soloprenørene. Dere andre: Les på eget ansvar.
Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.