tilt | Aktuelt | Arbeidslivet | Open Art og kunsten å møte kolleger med et åpent sinn

Open Art og kunsten å møte kolleger med et åpent sinn

torsdag 11. august 2022 @ 07:00

De færreste av oss går rundt med en liten plakat med forklaring, eller en bruksanvisning til utdeling. Dermed er vi prisgitt det mottakeren tar inn av hvem vi er, og hvilke intensjoner vi har bak det vi sier og gjør.
Av Hedvig RognerudKunstverket Zatsuran av Photographerhal. Foto: Hedvig Rognerud

Jeg har tilbrakt noen glade feriedager i Örebro, en vakker by som denne sommeren er vertskap for Openart 2022. Openart er Skandinavias største utendørs biennal, der besøkende noen få sommermåneder har fri tilgang til kunst fra hele verden overalt i bybildet. Ved hver av de 82 installasjonene kan vi finne en liten tekst med kunstnerens navn og tanken bak akkurat denne installasjonen.

«Er det ikke rart», undrer min venninne, «hver gang jeg leser forklaringen, har jeg allerede rukket å danne meg et helt annet bilde av hva kunstneren ønsker å formidle». Jeg nikker. Vi står foran en fotoserie der det gjennomgående temaet er to mennesker og en rekke fargerike gjenstander pakket tett sammen i plast. Der kunstneren vil illustrere helhet, sammenheng og tilhørighet, har våre tanker gått i retning massekonsum og vår felles klodes usikre framtid.

Vi er alle vandrende kunstverk

Turen gjennom byen fortsetter å berøre, men vår lille samtale slipper ikke taket i meg. For er det ikke slik med menneskemøter også, at intensjon og tolkning ikke alltid går hånd i hånd?

De færreste av oss går rundt med en liten plakat med forklaring, eller en bruksanvisning til utdeling. Dermed er vi prisgitt det mottakeren tar inn av hvem vi er og hvilke intensjoner vi har bak det vi sier og gjør. Dette igjen er preget av den andres bagasje, holdninger og verdier, og hvilke ferske erfaringer han eller hun har med seg inn i sitt møte med oss.

Vi er alle vandrende, og til tider ubegripelige kunstverk. Velger vi en stille tilnærming, kan fire ulike personer oppleve oss som henholdsvis sjenert, arrogant, uinteressert eller avventende. Går vi aktivt inn i samtalen, kan vi på samme måte oppleves imøtekommende, dominerende, engasjert eller fargerik, alt ut fra hvem som ser.

Nysgjerrighet og respekt

Denne innsikten er viktig å ta med seg inn i høst og arbeidsliv når vi igjen møter kolleger, konkurrenter, kunder, klienter eller brukere. Hver eneste en av dem er et kunstverk på sitt eget vis, selv om alle ikke er like vakre.  Etter all sannsynlighet har de flere lag, og et ønske om å levere ut fra sine forutsetninger. Det du ser og hører, er sjelden hele historien, og kanskje har du som oss, misforstått noe grunnleggende rundt hva denne unike varianten av et menneske ønsker å formidle.

Akkurat som kunstneren, eier alle sin egen, mangfoldige historie. Derfor vil vi være tjent med å møte ulike mennesker med et åpent sinn, og aller helst nysgjerrighet på hva det er vi ikke ser ved første øyekast.

Der både jeg og min venninne i Örebro så en skremmende verden av plast, var det opprinnelige budskapet kjærlighet.

Våre ukebrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev. Du kan melde deg av eller endre hva du mottar via lenker i epostene.

"*" obligatorisk felt

Navn*

Litt klokere

Ukentlige nettmøter hvor vi gjør hverandre litt klokere. Du må være logget inn som medlem for å melde deg på.

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av «kloke hoder» (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

På forsiden nå

kostbar ledelse

Kostbar ledelse

|
Den menneskelige kostnaden er alltid for høy, men vet du hva det i kroner koster å miste en person?
Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

|
Vårt Litt klokere nettmøte den 18. april skal handle om hvordan kunstig intelligens påvirker arbeidslivet. AI-feberen har eksplodert, og teknologien har allerede stor innflytelse på hvordan vi jobber, noe denne artikkelen er et eksempel på.
Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

|
Hvordan kan HR bidra til bærekraftsstrategien og selv bli bærekraftig? Modeller er ikke nok. Men de kan være et startpunkt.
Ingen grunn til panikk?

Ingen grunn til panikk?

|
En konferanse i regi av Samfunnsbedriftene og et møte med en professor har gjort meg litt mer optimistisk for et samfunn hvor alle, også næringslivet, tar ansvar for en bærekraftig fremtid.
helsestrategi for dine ansatte

Har du husket helsestrategi for dine ansatte?

|
Målet med en helsestrategi er at alle ansatte har fysisk og - ikke minst - psykisk overskudd.
myteknusing

Når en «bløff» blir «sannhet» fordi den gjentas ofte nok

|
Det er meningsløst å bringe videre en generell påstand om at 70 prosent av alle endringsinitiativ mislykkes.
Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

|
Selskaper som i dag ikke har en bærekraftstrategi som de etterlever, har ikke livets rett.
Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

|
Det er kvinnedag i morgen. Og som alltid hører vi røster som hevder at i Norge er vi nå så likestilte at kvinnedagen ikke trengs mer. Men dagen går ikke ut på dato før den gamle normalen er byttet med en ny hvor «likestilling» er en selvfølgelighet.
Varför inte tvärtom

Kunsten å tenke motsatt: Hva om vi ansatte gründerne på fastlønn?

|
Gründervirksomhet er bygget på risiko, stor fallhøyde og mulighet for store gevinster.

tilt.møteplasser

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.