tilt | Signert | Øi-eblikk | Landsby-tankegangen kan hjelpe din virksomhet

Landsby-tankegangen kan hjelpe din virksomhet

onsdag 10. august 2022 @ 07:30

Når det bygges en vellykket bedriftskultur er det ikke bare summen av individenes innsats som teller, men en kraft som overgår dette, fordi «landsbyen» fostrer opp bedriftens misjon og eksistensgrunnlag.
Av Atle ØiFoto: Skalekar1992, Pixabay. Montasje: Jeanette Høie

Hvorfor leter du etter en mamma når du allerede har en, spurte hun undrende.

– Jeg vil jo gjerne finne min biologiske mor, svarte adoptivbarnet.

– Din mamma er hun som har tatt seg av deg i oppveksten, fikk hun til svar. (Fra et TV-program om et adoptivbarn som fant sin biologisk mor i et annet land)

Snakk om kulturforskjell. To helt forskjellige syn på samme situasjon. Jeg ble utrolig fascinert av den pragmatiske tilnærmingen: «Mamma er hun som har tatt seg av deg i oppveksten».

Hva er blodsbånd verd?

En sædcelle befrukter en eggcelle og et unikt individ skapes. En annen sæd- eller eggcelle fra samme unnfangelsestidspunkt ville skapt et helt annet menneske.

Hva er egentlig blodsbånd verd? Tilfeldighetene er enorme i unnfangelsen. Det som ikke er tilfeldig, er oppfostringen. Denne varer i årevis og skaper bånd mellom barn og voksen som er mye sterkere enn det biologiske.

De siste 3 år har jeg blitt farfar og morfar til to fantastiske skapninger. Det er null blodsbånd her, da jeg først traff blodsbåndbestemoren for 12 år siden. Disse to herlige barna bryr seg ikke om det. For dem er jeg Affa og har alltid vært i livet deres. Deres kjærlighet og tillit til meg styres bare av en ting, og det er hva jeg vil bidra med i deres liv. Min kjærlighet til dem styres ikke av noe som helst, den er uforbeholden. De er under min beskyttelse så lenge jeg lever.

Min sønn har foreløpig ingen barn. Om han får barn vil de selvsagt også få denne uforbeholdne kjærligheten Disse blodsbåndbarna vil i større grad ha noen gener som stammer fra meg, men hvor viktig er det? De vil være unike individer som ikke bryr seg om hvem som lå med hvem for mange tiår siden.

Det behøves en landsby for å oppdra et barn

Jeg liker det afrikanske uttrykket «it takes a village to raise a child». Det er litt uklart hvem som først sa det, men akkurat som blodsbånd er opphavet mindre viktig enn innholdet. Uttrykket brukes om viktigheten av at ulike mennesker bidrar sammen for å skape best mulige oppvekstsvilkår for et barn. Det er nettopp hva det dreier seg om – it takes a village to raise a child.

I landsbyen bor selvsagt også min nevø og niese som går på barneskolen. Blodsbåndet er der gjennom at min søster er deres mor, men det er jo ikke derfor sterke bånd er knyttet. Det var inngangen til å bli kjent, men nå er det våre mange stunder sammen som gjør dem til en del av landsbyen. Også de er under min beskyttelse — for alltid, og selvsagt.

Odd Nordstoga synger i sin fantastiske vise «en farfar i livet skulle alle ha» Denne farfaren eller Affa’n skal jeg være. Det er ikke en tildelt ære. Det er en rolle man må gjøre seg fortjent til. Den kommer ikke med penger eller gener, den kommer gjennom tid og kjærlighet.

En farfar, eller Affa, i livet er den som tok seg av deg i oppveksten. Det må gjerne være flere farfar-er. Vi er teamet rundt disse små som skal gi dem en trygg oppvekst. Vi er teamet, som uavhengig av biologi, skal sørge for at en farfar i livet, er noe de alle skal få. Ja, de skal selvsagt også ha flere farmødre, bestemødre, mormor-er og hva de alle sammen måtte ønske å kalle seg. Barna trenger alle som vil dem vel. Odd Nordstoga synger neppe om blodsbånd, men om kjærlighetsbånd. Han synger om oss som har tid til å lytte, oss som tilgir alt, oss som aldri gir dem opp, oss som elsker dem betingelsesløst.

Landsby-tankegangen og arbeidslivet

I arbeidslivet kan vi kanskje lære noe av det å skape en «village». Det er ikke noe nytt i å verdsette teamwork, og se viktigheten av det å sette sammen et lag med ulik kompetanse, men «village» er noe mer.

Når det bygges en vellykket bedriftskultur er det ikke bare summen av individenes innsats som teller, men en kraft som overgår dette, fordi «landsbyen» fostrer opp bedriftens misjon og eksistensgrunnlag. Det krever ansatte som er mer opptatt av noe større enn seg selv, enn av selv å glitre. Det kan kanskje bli litt voldsom ordbruk, men vi snakker om kjærlighet.

LES OGSÅ: Lykke som forretningsstrategi

Slikt kommer ikke av seg selv. Det kommer gjennom å ansette de rette menneskene. Kanskje er det ikke de som har den mest imponerende CV-en, selv om det også er viktig. Viktigst av alt er at de vi vil ha på laget tar sin plass i landsbyen, at de bidrar med det de er best på og lar andre slippe til når det gagner helheten.

Er du innbygger i en slik landsby i ditt virke?

Våre ukebrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev. Du kan melde deg av eller endre hva du mottar via lenker i epostene.

"*" obligatorisk felt

Navn*

Litt klokere

Ukentlige nettmøter hvor vi gjør hverandre litt klokere. Du må være logget inn som medlem for å melde deg på.

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av «kloke hoder» (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

På forsiden nå

kostbar ledelse

Kostbar ledelse

|
Den menneskelige kostnaden er alltid for høy, men vet du hva det i kroner koster å miste en person?
Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

|
Vårt Litt klokere nettmøte den 18. april skal handle om hvordan kunstig intelligens påvirker arbeidslivet. AI-feberen har eksplodert, og teknologien har allerede stor innflytelse på hvordan vi jobber, noe denne artikkelen er et eksempel på.
Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

|
Hvordan kan HR bidra til bærekraftsstrategien og selv bli bærekraftig? Modeller er ikke nok. Men de kan være et startpunkt.
Ingen grunn til panikk?

Ingen grunn til panikk?

|
En konferanse i regi av Samfunnsbedriftene og et møte med en professor har gjort meg litt mer optimistisk for et samfunn hvor alle, også næringslivet, tar ansvar for en bærekraftig fremtid.
helsestrategi for dine ansatte

Har du husket helsestrategi for dine ansatte?

|
Målet med en helsestrategi er at alle ansatte har fysisk og - ikke minst - psykisk overskudd.
myteknusing

Når en «bløff» blir «sannhet» fordi den gjentas ofte nok

|
Det er meningsløst å bringe videre en generell påstand om at 70 prosent av alle endringsinitiativ mislykkes.
Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

|
Selskaper som i dag ikke har en bærekraftstrategi som de etterlever, har ikke livets rett.
Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

|
Det er kvinnedag i morgen. Og som alltid hører vi røster som hevder at i Norge er vi nå så likestilte at kvinnedagen ikke trengs mer. Men dagen går ikke ut på dato før den gamle normalen er byttet med en ny hvor «likestilling» er en selvfølgelighet.
Varför inte tvärtom

Kunsten å tenke motsatt: Hva om vi ansatte gründerne på fastlønn?

|
Gründervirksomhet er bygget på risiko, stor fallhøyde og mulighet for store gevinster.

tilt.møteplasser

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.