tilt | Signert | Språk som lederverktøy | Derfor skal du lytte til den kritiske stemmen

Derfor skal du lytte til den kritiske stemmen

torsdag 5. mai 2022 @ 07:00

Fordelene med å gå i takt er mange, men i gitte situasjoner er denne aktiviteten direkte farlig, gitt at marsjretningen er mot et ukjent stup.
Av Hedvig RognerudFoto: Mohamed Hassan, Pixabay

Ny by. Stille gater. Som dagens første gjest trår jeg forsiktig over terskelen til et kunstgalleri. Dørklokka gir fra seg et lite pling. Vel innenfor åpner vakre og fargerike gjenstander i glass, keramikk, porselen og tekstil alle sansene mine, og jeg kjenner på en tilstand av indre ro og balanse.

Dørklokka plinger igjen, og inn kommer to unge mødre, trolig søstre, og sammen med dem en liten åsgårdsrei av livsglade, energiske barn i førskolealder. Jeg rekker så vidt å tenke at de to har gjort et modig valg, og at elefanter i glassmagasin ikke trenger å være så veldig store, før den ene mammaen løfter stemmen: «Hei barn, skal vi leke bibliotekleken?». Svaret kommer lynkjapt fra den eldste av de små: «Bibliotekleken har jeg ikke lyst til, for da må jeg være stille. Og akkurat nå har jeg lyst til å hoppe og danse.»

Tilpasning og trange rammer

Jeg innrømmer gjerne at sympatien min ligger hos barna denne dagen. I likhet med meg er de i pakt med seg selv og tar valg som kjennes naturlig i øyeblikket. Sympatien er kanskje mest uttrykk for et håp om at disse barna vil fortsette å by på livsgleden sin, og også i framtida utfordre rammer som legger bånd på det de har av kreativitet og skapertrang.

Arbeidslivet trenger utfordrerne. De som ikke uten videre aksepterer at det er bibliotekleken vi skal leke nå, men spiller inn fransk pantomime eller det britiske underhuset som alternative aktiviteter.

Rammer kommer i mange former og legger føringer på hvordan vi kommuniserer, hvem som kommer til orde, og hvilke saker som settes på dagsordenen. Vi lever i et land der verdier som enighet, fellesskap, dugnadsånd og lojalitet løftes opp, og har gode erfaringer med at disse byggesteinene skaper resultater mange andre nasjoner kan misunne oss. Likevel er det nyttig å lytte til den ene kritiske stemmen som sier: «Jeg vil ikke! I hvert fall ikke på denne måten.» Hvorfor?

Den kritiske stemmen har et viktig budskap. I mange organisasjoner er denne røsten en uåpnet gavepakke når det gjelder syretesting av framtidige strategier, eller tiltak vi er i ferd med å iverksette. Handlekraftige ledere kan fort sette likhetstegn mellom jakten på feil og mangler i det de selv vurderer som en rasende god idé, og aktiv motarbeiding.

Slik kan ledere i sin egen utålmodighet gå glipp av akkurat den kvalitetssikringen som gjør at ideen går fra fantastisk, til praktisk gjennomførbar og attpåtil med et vellykket resultat. Men da må de også tåle øvelsen som handler om å slippe til og gi slipp, og være villige til å sette sluttresultatet høyere enn sin egen ære.

Friksjon kan være sunt

Fordelene med å gå i takt er mange, men i gitte situasjoner er denne aktiviteten direkte farlig, gitt at marsjretningen er mot et ukjent stup. Jo mer komplekse utfordringer vi står i, jo viktigere er det å sette sammen et team av ulike stemmer og kompetanser som sammen kan vurdere saken i et 365 graders perspektiv. Ved å oppmuntre til sunn friksjon og lytte fram hverandres synsvinkler, erfaringer, detaljkunnskaper og kritiske spørsmål, vil vi sammen kunne danne oss et bilde av terrenget vi befinner oss i, og finne alternative ruter videre. Først når beslutningsgrunnlaget er tilstrekkelig kartlagt, vil det være leders oppgave å ta veivalget og lede flokken videre.

LES OGSÅ: Vi trenger mer positiv friksjon

Tren på å lytte

Å ta hele teamets styrker i bruk, er en treningssak. Det mest egnede verktøyet er aktiv lytting. Neste gang et teammedlem hever sin kritiske stemme og stiller spørsmål til et forslag du kommer med, legg bånd på innskytelsen du har til å parkere vedkommende. Still heller åpne spørsmål, og vis interesse. Hvilke utfordringer kan han eller hun se i forslaget? Hva vil gjøre ideen mer gjennomførbar? Hva slags kunnskap savner denne personen for å kunne gi sin tilslutning? Hvilke andre løsningsforslag finnes? Snakker vi små justeringer eller nye veivalg? Hva er uansett viktig å ivareta? Kan disse hensynene ivaretas på flere eller andre måter?

Opplevd motstand handler ofte om innspill til forbedringer eller behov for mer informasjon, reell motstand kommer først når vi har slått ned på den konstruktive motstanden tilstrekkelig mange ganger. En tidligere kollega og terapeut formulerte denne innsikten slik: «Lytt til fornuften i den gales ord.» Se bort fra den kritiske innpakningen og søk etter kjernen i spørsmålene som blir stilt. Det kan lønne seg.

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Salgsbroen, alle pilarer er like viktige.

Kan du skape tillit? Da er du en selger!

|
Du skal si til deg selv: «Jeg er en selger», og du skal si det med stolthet.
Adferdslæring: Tanker skaper følelser - følelser skaper adferd - adferd skaper tanker

De ubevisste holdningene til eldre arbeidstakere

|
Det foreligger en «allmenn sannhet» om de unge «talentene»: De er fremoverlente, innovative og proaktive arbeidstakere.
Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

|
Overraskende kundeinnsikt fra erfarne soloprenører.
Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

|
Ukens Tirsdag morgen er skrevet spesielt til en stor gruppe mennesker jeg beundrer: soloprenørene. Dere andre: Les på eget ansvar.
Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.