tilt | Signert | Tirsdag morgen | F*ck mangfold?

F*ck mangfold?

tirsdag 15. februar 2022 @ 06:00

Vil vi egentlig lede på tvers av generasjoner, kjønn, etnisitet og funksjonsevner?
Av Paal Leveraas

Det uutnyttede potensialet som ligger i alle folka vi ikke bruker fordi de ikke er helt som oss har fascinert, frustrert og engasjert meg siden Dilek Ayhan i 2010 sendte meg ut for å intervjue unge, norske flerkulturelle ledertalenter på vegne av organisasjonen Alarga.

Verdifull ressurs

Gjennom det oppdraget gikk det opp for meg at vi som nasjon sitter på en uutnyttet og fornybar naturressurs. De få norske virksomhetene som har oppdaget dette føler at de har funnet en skatt. «Oppsiktsvekkende kompetente», var ordene daværende konserndirektør Jørgen Kildahl i Statkraft brukte for å beskrive stipendiatene for 12 år siden.

Senere var jeg mentor i NHOs «Global Future» som drev lederutvikling for kvalifiserte unge mennesker med innvandrerbakgrunn. Også her oppdaget jeg at vi har en talent-pool full av usedvanlig smarte, dyktige og hardtarbeidende unge mennesker.

Enda senere var jeg med i oppstarten av den norske avleggeren av Founder Institute som rekrutterer mennesker som har lyst til å starte for seg selv og kjører dem gjennom en heftig «boot camp». FI er ikke spesielt rettet mot innvandrere, men har likevel åpenbart en spesiell appell til denne gruppen mennesker skal man se på hvem som faktisk søker seg inn.

Urnorsk mindretall

Jeg har også, mye fundert i et varmt, bankende hjerte for gründere, hengt mye rundt på steder som Startuplab. Der er det om jeg ikke husker feil mer enn 100 nasjonaliteter representert. Urnorske gründere er antagelig i mindretall, både der og generelt i samfunnet.

Basert på alle disse driftige menneskene som jeg har blitt kjent med gjennom mange år har i det minste jeg konkludert med ikke bare er det innvandrerne som bygger det nye Norge, det er også de som gradvis vil innta lederposisjonene i det norske arbeidslivet i årene som kommer.

Men ting tar tid.

Og tid er penger.

Komfortsonen

Mangfold lønner seg (eller ikke), og for hver dag som går taper det norske samfunnet på at vi ikke fullt ut greier å nyttiggjøre oss denne ressursen. 

Og mye henger sammen med vår manglende vilje eller evne til å gå ut av komfortsonen og fjerne glassgulvet under våre føtter (som er glasstaket over andres hoder). Intensjonene kan være gode. «Vi er jo alle like mye verdt». Når det kommer til praktisk hverdag oppdager vi likevel at strukturell rasisme ikke bare er et amerikansk fenomen.

Funkiser

Men — eller óg: Mangfold er mer enn etnisitet. Mangfold er også funksjonsevne.

Hundretusenvis av mennesker er satt ut av arbeidsmarkedet fordi de har større eller mindre funksjonshemninger. Mange av de, vil jeg påstå, er hjernevasket av et velferdssystem som noen ganger er litt for velmenende og lærer dem at de ikke er i stand til å bidra. Men- om ikke alt – så er det mye som sitter i hodet. Min nå døde venn Kirsti Cath Dahle illustrerte dette gjennom livet hun levde.

Men vi diskriminerer på mer enn opphav og funksjon. Vi driver også med alderisme. En dag, forbausende tidlig, tenker mange av oss, blir fødselsdatoen din plutselig likelydende med rødt kort i arbeidslivet.

Ikke-binære

Den gjerne mest omtalte form for diskriminering er basert på kjønnsidentitet og seksuelle preferanser. Mange tiårs fokus på kjønnsdebatt har hatt den interessante effekt at stadig flere av oss anser kjønn som ikke sort eller hvitt, men noe som faller innenfor en skala. Det har gitt oss en hel regnbue av ulike kjønnsidentiteter vi kan og må forholde oss til.

Vår skribent Jan-Erik Sandberg, som er CISO og CTO i Q-Free, fortalte i høst kolleger og verden forøvrig om sin ikke-binæritet. Jan-Erik er opptatt av at det skal og må være plass til ulike kjønnsidentiteter i arbeidslivet, ikke først og fremst av rettferdighet, men av nødvendighet og lønnsomhet. Det er hans viktigste motivasjon for å løfte dette temaet.

Jan-Erik er en av de som blir med på vårt «Litt klokere hver tirsdag ettermiddag» i dag, 15.02.22, kl 15.00. Da er temaet – ta-da! — mangfoldsledelse.

Les mer og meld deg på.

Håper jeg ser deg der.

God tirsdag.

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Salgsbroen, alle pilarer er like viktige.

Kan du skape tillit? Da er du en selger!

|
Du skal si til deg selv: «Jeg er en selger», og du skal si det med stolthet.
Adferdslæring: Tanker skaper følelser - følelser skaper adferd - adferd skaper tanker

De ubevisste holdningene til eldre arbeidstakere

|
Det foreligger en «allmenn sannhet» om de unge «talentene»: De er fremoverlente, innovative og proaktive arbeidstakere.
Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

|
Overraskende kundeinnsikt fra erfarne soloprenører.
Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

|
Ukens Tirsdag morgen er skrevet spesielt til en stor gruppe mennesker jeg beundrer: soloprenørene. Dere andre: Les på eget ansvar.
Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.