3 lederutfordringer fra i går, i dag og i morgen

av | 28. september 2021 @ 06:00

Thomas Quine - Giant Sable Antelop, American Museum of Natural History, New York City (CC BY 2.0 via Wikimedia Commons)
Du har sikkert en plan for neste år. Men har du en plan for de neste 200 årene? Ikke det? Det kan hende du skal lage den planen.

Ledelse er en disiplin som ikke har endret seg veldig mye siden vi jaktet antiloper på steppene i Afrika. De grunnleggende verktøyene og ferdighetene er de samme. Du skal inspirere, motivere, kontrollere, administrere, engasjere og korrigere folkene dine. Blant annet.

Men hva du skal motivere dem til har endret seg.

Og jeg tror at nå vil også det du skal motivere deg selv til å motivere folkene dine til endre seg.

(Det var en komplisert setning, men jeg stoler på at du leser den et par ganger hvis du trenger det.)

Mr. Modig

Jeg snakket med Svein Harald Røine – mr. Modig – om ledelse. Ledelse i går, ledelse i dag og ledelse i morgen. Vi hadde tre makrotrender som prisme: Kunnskapsledelse, pandemi og klimaendringer.

Jeg håper, men vet ikke i skrivende stund, om Svein Harald blir med på vårt «Litt klokere» ettermiddagsmøte med det store spørsmålet «Hva er ledelse?».

Uansett håper jeg du blir med.

Kunnskapsledelse

De siste 30-40, kanskje 50-60 årene, har arbeidslivet endret seg på en grunnleggende måte. Mennesker, som i en parentes i historien kalt den industrielle revolusjon, hadde rollen med å fôre, smøre og stelle med de egentlige verdiskaperne – maskinene – ble gradvis selv verdiskaperne, slik de var i tusenvis av år før den industrielle revolusjon.

Tenk på antilopejegeren, bonden og håndverkeren som alle ble marginalisert av den industrielle revolusjonen.

Nå er verdiskapningen flyttet tilbake til menneskene. Fra å være lett utbyttbar arbeidskraft ved samlebåndet, er vi nå selv verdifulle noder  samlebåndet.

Men produktene vi skaper er tanker, refleksjoner, idéer, kunnskap og kompetanse. De færreste av oss lager noe håndfast utover papirutskriften av powerpointen, og skulle du finne på å slenge en død antilope på bordet under kvartalspresentasjonen havner du i trøbbel.

Derfor endret faget ledelse seg fra å motivere (med trusler om oppsigelse og økonomisk nød) folk til å stå ved samlebåndet, til å lede selve «maskinene» – les ditt og mitt hode.

Denne omveltningen har skapt dagens arbeidstakervennlige arbeidsliv. Ledere er blitt kunnskapsledere. Pisken er byttet med gulrot. Kommandanten er blitt coach, og i særs kompliserte tilfeller til «daglig tjener». Lederens jobb er blitt å sikre at det er tilrettelagt for at produksjonsmiddelet – hodet ditt – kan arbeide optimalt.

Så på sett og vis har ledere overtatt rollen som samlebåndsarbeiderne hadde i den industrielle revolusjon. Men i det store og hele på en mer human og mindre profittkynisk måte.

Les gjerne artikkelen jeg skrev i 1997(!) for tidlige refleksjoner om denne utviklingen.

Det var den første lederutfordringen.

Så kom pandemien.

Pandemisk ledelse

Og som ledere ble vi igjen utfordret på en måte som krevde alt vi hadde og har av omstillingsevne og kreativitet.

Vi ble fjernledere alle som en.

Noen av oss fikk nervøst sammenbrudd fordi vårt behov for kontroll ikke lenger var mulig å tilfredsstille. Andre strevde for å være den inkluderende, motiverende lederen som ser alle sine medarbeidere – men nå i 2D og som nikkende hoder eller ikoner på en dataskjerm. Atter andre lente seg tilbake og gjorde det de er best på: slippe taket.

Etter halvannet år med unntakstilstand åpner den ene etter den andre igjen sine dører for arbeidstakerne. Men så kommer det helt nye problemstillinger: folk vil ikke tilbake til kontoret! Noen har til og med flyttet til en annen kant av landet.

Ulike arbeidsgivere prøver ulike strategier. Noen beordrer folkene sine tilbake. Motivasjonen er ulik. Noen mener genuint at det vi skaper, skapes best sammen. Andre har snakket med sine juridiske rådgivere, som kan ha fortalt dem at hvis du sier at folk kan jobbe hjemme eller på kontoret slik de selv bestemmer, aktiveres arbeidsmiljøloven. Gitt at hjemmekontor er normalen er du som arbeidsgiver ansvarlig for arbeidsmiljøet på hjemmekontoret. Det kan bli dyrt.

Samtidig er det oppstått en ekstrem mobilitet i arbeidsstyrken. Frem mot sommeren neste år tror jeg tusener på tusener av kloke hoder vil levere inn sin oppsigelse. Pandemien har gjort noe med lojaliteten og engasjementet, samtidig som nettopp slike beslutninger som nevnt over kan være det som får dem til å klikke seg inn på finn.no/jobb.

Derfor vil måten arbeidsgivere håndterer arbeidstakernes nyvunne frihetsfølelse på bli en viktig konkurranseparameter. Hvordan det vil arte seg er det vel ingen som har et klart bilde av i dag.

I verste (eller beste) fall kan det hende det skaper ghettoer av introverte og ekstroverte arbeidsplasser. De som gir full frihet til hjemmekontor vil oppleve at de ekstroverte rømmer og de introverte strømmer til. 😉

I tillegg kommer alle de unge, kravstore arbeidstakerne, som ikke bare forventer en jobb hvor de kan vokse, utvikle seg og tjene penger, men også en jobb som har en større mening, og helst bidrar til å gjøre verden til et bedre sted.

Derfor vil neste utfordring i ledelsesfaget bli:

Bærekraftig ledelse

Da noen middelaldrende (noen vil si eldre) kvinner og menn skapte tilt.work var det med en grunnleggende drivkraft som er et speilbilde av dagens unge arbeidstakeres forventninger: vi tror at næringslivet har en lite ivaretatt rolle i å gjøre verden til et bedre sted.

Les: Å tilte hoder mot en bærekraftig fremtid

Mange snakker om 4P: profit, people, planet, purpose. Profitten har vært drivkraft nummer én i et par hundre år. Mennesker ble en faktor da de overtok maskinenes rolle som de egentlige verdiskaperne. En større mening (purpose) er nok vokst frem sammen med babyboomerne raske oppstigning mot toppen av Maslows pyramide. Deres barn og barnebarn omfavner denne P-en enda sterkere.

Sist, men størst, kommer planeten. Planeten er i krise, men den utspiller seg for sakte. Våre hjerner er trimmet for å overleve akutte kriser, eksempelvis en løve som har sett seg ut den samme antilopen du ikke la frem på styremøtet.

Evolusjonen greier ikke å holde tritt med utviklingen, hevdes det. Likevel lurer jeg iblant på om det har skjedd noen mutasjoner som påvirker hjernen til de yngste generasjonene i arbeidslivet. De stiller noen krav og forventninger som adresserer nettopp de to siste P-ene, purpose, og spesielt planet, og demonstrerer med det en til nå umenneskelig fremsynthet.

Les: Jakten på ikigai

Og de unges krav smitter. Smarte investorer leser tegn i tiden og nekter å investere i virksomheter som ikke opptrer på en planetvennlig måte.

Plutselig må vi som ledere forholde oss til at vi må tenke i minst fire dimensjoner, samtidig. Og den siste er den vanskeligste. Strategien du legger for neste år er én ting. Men hva er strategien for de neste 200 årene?

Kan du, som leder, adoptere og integrere denne måten å tenke på i din daglige ledelse? Kan du utfordre og stille krav selv, ikke på dine egne vegne, men på vegne av dine barn, barnebarn, oldebarn og tippoldebarn?

Kan du enda en gang gjenoppfinne deg selv og din bedrift og adoptere en filosofi hvor det å tjene penger, vokse og ekspandere går hånd i hånd med å gjøre verden til et bedre sted?

Hvis du greier det, kan du bytte ut «Daglig tjener» på visittkortet ditt med «Fremtidstjener».

God tirsdag.

Les også: 5 ting ledere kan lære av Greta Thunberg

Paal Leveraas
Følg Paal

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Noen av våre forfattere

686 posts
Paal Leveraas er sjefreflektør og -redaktør i tilt.work og gründer av blant annet tilt work AS, digi.no og Leveraas AS. Ta kontakt med Paal enten du trenger et foredrag, en sparringpartner i ditt lederskap eller en som kan hjelpe deg å få budskapet ut i verden. Eller alt over.
View Posts →
56 posts
Hedvig Rognerud er forretningsutvikler, ledercoach, prosessleder og foredragsholder i Fossekall AS på Lillehammer. Hedvig skriver om språk som lederverktøy for tilt.work.
View Posts →
33 posts
Atle skriver om coaching og kommunikasjon.
View Posts →
25 posts
Bjørn Z. Ekelund er psykolog. Han står bak "Diversity Icebreaker". Han skriver jevnlig for tilt.work, og er en del av ekspertpanelet.
View Posts →
18 posts
Herman Berg er redaksjonssjef i tilt work AS.
View Posts →
14 posts
Tom Georg Olsen skriver jevnlig om ledelse med fokus på tillitsbasert ledelse. Han er konserntjener i Miles, og sitter også i styret i tilt work AS.
View Posts →
13 posts
Thomas Nygaard er daglig leder i tilt work AS. Han er mangeårig leder i forlagsbransjen, hvor han to ganger har eliminert sin egen jobb. Han er blitt ekspert på å omstrukturere virksomheter på en måte som ivaretar verdiene.
View Posts →
12 posts
Hans Jacob Christensen har lang fartstid i norsk og internasjonal HR. Her i tilt.work vil han utforske kjernen i HR, utfordre noen etablerte sannheter i faget og gjerne skape debatt.
View Posts →
11 posts
Walaa Abuelmagd skriver om mangfold i tilt.work.
View Posts →
7 posts
Jan-Erik Sandberg skriver om hvordan vi kan gjøre mangfold i arbeidslivet til et aktivum. Han lever hva han lærer som "ikke helt A4 selv".
View Posts →
7 posts
Gerd Jorunns misjon som skribent i tilt.work og Tirsdag morgen har vært å avlive myter om ledelse.
View Posts →
7 posts
Mai-Britt jobber med rekruttering i en internasjonal organisasjon. Hun skriver om rekruttering og ledelse i tilt.work.
View Posts →
5 posts
Rune skriver om medarbeiderskap.
View Posts →
5 posts
Elin Ulset er en engasjert og nær leder som er levende opptatt av kommunikasjon, ledelse og adferd. Elin har vokst opp i HR-kommunikasjon, både fra Aftenposten, digitale medier og mediebyrå. Hun balanserer det faglige med lederskap, og lederskap med familie, og hun trives godt i alle sfærene.
View Posts →
5 posts
Catherine Lemaréchal eier og driver Ticato AS. Hun er rådgiver og NLP-coach og skriver om kommunikasjon, merkevarebygging og tidsmestring. Catherine kan hjelpe deg å oppnå mer enn du tror du kan. Hun holder kurs og foredrag, og mest populært nå for tiden er kurset: Gi f*** for flinke piker.
View Posts →
5 posts
Ph.d. og professor II Glenn Hole er direktør i IT-selskapet Skill. Han skriver om mangfold i arbeidslivet.
View Posts →
5 posts
Eva Jarbekk er en av våre fremste juridiske eksperter på personvern og GDPR.
View Posts →
4 posts
Annar er en nestor i norsk lederutvikling med mer enn 30 års fartstid.
View Posts →
3 posts
Esben Keim driver rådgivingsselskapene Vital Few og OSS. Han skriver om presterende team, resultatledelse/OKR, mangfold og kundefokus her på tilt.work.
View Posts →
3 posts
Jeanette Høie er desksjef i tilt.work. Hun har lang fartstid som journalist og vaktsjef i dagspressen. Hun har godt grep om ulike digitale fortellerteknikker. I tillegg er hun gründer-in-spe.
View Posts →
3 posts
Arne Jensen er generalsekretær i Norsk redaktørforening.
View Posts →
2 posts
Isabelle er senterleder for kraftsentret Forandringhuset. Hun er mentor og utviklingsansvarlig for ungdommer i Oslo.
View Posts →
2 posts
Jørgen Lund jobber med endringsledelse gjennom eget selskap.
View Posts →
2 posts
Sissel Naustdal leder MadeToGrow og er brennende engasjert i utvikling av menneskers potensial
View Posts →
2 posts
Anne 🌱 Reknes hjelper mennesker med å finne, få eller skape sin drømmejobb, og deler tips, tricks, teknikker, verktøy og metoder her i tilt.work.
View Posts →
2 posts
Christine er kursutvikler og foredragsholder med et stort lærerhjerte og masse kjærlighet til god tekst. Hun driver firmaet Tekstdoktor og underviser i digital markedsføring og journalistikk på Høyskolen Kristiania.
View Posts →
2 posts
Stikkordet for Cathrines arbeid med lederutvikling er "praktisk hverdagsledelse".
View Posts →
2 posts
Erik Slinning er Managing partner i Great Leadership Institute®. Har spesialisert seg innen aksjonsorientert ledergruppeutvikling. Har også skrevet boken «Helsefremmende Lederskap – slik leder de beste» (Gyldendal Akademisk) og «Ledergruppen – fra meg og mitt til vi og vårt» (Kommuneforlaget).
View Posts →
2 posts
Ole Kristian Sivertsen er CEO i selskapet Desert Control. Han har lang fartstid fra selskap som Citrix, RES Software, Sun Microsystems, Telenor, EVRY og Global Eagle. I dag har han dedikert seg til teknologi som løser klimautfordringer.
View Posts →
2 posts
Jostein Borgmo er til daglig eier og kreativ direktør i Suburbia og har dessuten nesten 80.000 følgere på Instagram.
View Posts →
1 posts
Herminia Ibarra er professor ved London Business School og forfatter av fagbøker om ledelse og organisasjonsutvikling.
View Posts →
1 posts
Umid skriver om tjenende lederskap og selvledelse.
View Posts →
1 posts
Nils Petter Nordskar er tidligere reklamemann. I dag holder han kurs, foredrag og utgir dessuten nyhetsbrevet "Lykkes med ideer".
View Posts →
1 posts
Paal Leveraas startet Tirsdag morgen i 2010 og jobber sammen med en rekke dyktige partnere for å videreføre dette til tilt.work i 2020.
View Posts →
1 posts
Ingar Roggen er sosiolog og beskrives som en av de europeiske pionerene for sosial informatikk. Arbeidsfeltet omfatter blant annet det sosiale aspektet av det virtuelle rommet, sosial analyse av internett og samspillet mellom menneske og datamaskin. I 1996 introduserte han sosiologien på nettet, websosiologi, som en nettvitenskap.
View Posts →
1 posts
Håkon er opptatt av personlig utvikling, drivkraft og glede. Han er sertifisert NLP Master Practitioner, og skriver og tilbyr tjenester for personlig vekst.
View Posts →
1 posts
Jan Sollid Storehaug er digital strategirådgiver. Han er også en mye brukt foredragsholder.
View Posts →
1 posts
Ola hjelper virksomheter å jobbe med temaer rundt helse, kulturbygging og spons og tilbyr også underholdende, bevisstgjørende og motiverende foredrag/webinar.
View Posts →
1 posts
Bjørn O- Hopland er eier og daglig leder av Smart Endring AS.
View Posts →
1 posts
Eli jobber i Fossekall AS. Hun har siden 2001 også drevet eget idé- og kommunikasjonsbyrå. Hun brenner for vekst og utvikling i bedrifter, og ser raskt muligheter og det unike. Hun veileder bedrifter i strategiprosesser, fremtidens bærekraftige forretningsmodeller, produkt/ markedsoptimalisering, forbedrer verdiløfter, bedriftskultur og innovasjonsskapende faktorer/team.
View Posts →
1 posts
Kevin er Corporate Storyteller, Content Strategist og Awareness@Work Consultant. Han skriver om nærværingslivet her i tilt.work.
View Posts →
1 posts
Cathrine Foss Stene er en erfaren team- og lederutvikler og har jobbet med og i mange av de største norske virksomhetene.
View Posts →
1 posts
Kari har en bachelor i statsvitenskap med fordypning i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Hun går nå en modulbasert master i voksnes læring på NTNU. Hun er utdannet NLP Business Practitioner (Kreativ Ledelse og Coaching nivå A) hos UiA/Coachteam.
View Posts →
1 posts
Kathra er COO i oppstartselskapet Generation Mobility samt teamleder i bydel Gamle Oslo.
View Posts →
1 posts
Kristin er partner og markedssjef i MetaResource. Hun beskriver seg som en stolt "potet" som kan mye om mye og ofte finner løsninger eller nettverk som kan bidra. Hun skriver om mentale muskler i hverdagen.
View Posts →
1 posts
Thor Ivar Forsland er coach og karriereveileder hos Frisk Utvikling.
View Posts →
1 posts
Data Scientist med bred, internasjonal bakgrunn.
View Posts →
1 posts
Thomas skriver om tankesett, metoder og verktøy for morgendagens ledere.
View Posts →
1 posts
Jørn Bue Olsen er rådgiver og forfatter i ledelse og etikk Ekon, Dr., siv.ing. og førsteamanuensis ved Oslomet (Etikk og bedriftenes samfunnsansvar). Olsen skrev doktorgrad om etiske dilemmaer for ledere i konkurranseutsatt virksomhet der Hauge-caset er eksempel på kombinasjon av lønnsom verdiskapning og anvendt etikk. Olsen holder foredrag om «Hauge som fyrtårn for norske bedrifter i dag». Utga i 2020 ny bok, «Næringslivsetikk og samfunnsansvar», i samarbeid med Henrik Syse. Leif-Runar Forseth er rådgiver og forfatter innen ledelse, gründervirksomhet og etikk. Han har doktorgrad i teoretisk fysikk og mastergrad i filosofi, tema etikk og lederskap. Ny bok, "Naturlig lederskap", kom i 2020.
View Posts →
1 posts
Jeanette Luytkis er sertifisert profesjonell coach og ledelsesrådgiver. Hun leverer individuelle coaching og treningsopplegg, med spesialisering på lederskap, personlig vekst og innovativ forretningsutvikling.
View Posts →

Tirsdag er A-HA!-dag

Tirsdag er A-HA!-dag

Hver tirsdag siden 2010 har tusenvis av abonnenter fått ukebrevet Tirsdag morgen i sin innboks. Noen blir inspirert, noen blir provosert, mange får en eller flere a-ha!-opplevelser. Meld deg på her. Det er gratis. 

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: