tilt | Signert | Språk som lederverktøy | Er det et ekkokammer, eller er det et fellesskap?

Er det et ekkokammer, eller er det et fellesskap?

fredag 25. juni 2021 @ 06:00

Et ekkokammer kjennetegnes av valgte sannheter som forsterkes gjennom fravær av motstand. De som inviteres inn, forventes å bekrefte, ikke utfordre. Slik dyrkes det fram en «oss mot røkla»-kultur av ulik alvorlighetsgrad.
Av Hedvig RognerudIllustrasjon: Hugh Macleod (CC BY-SA 4.0)

Hvor går du når du trenger å drøfte en tanke eller en opplevelse? Søker du automatisk mot mennesker du antar vil bekrefte den sannheten du allerede er i ferd med å skape i eget hode, altså et ekkokammer, eller oppsøker du aktivt dem som vil tilføre nyanser og utvide perspektivet ditt?

Slike valg tar vi mange ganger hver dag. Ofte skjer de ubevisst. Sjelden er de så uttalt som i denne uskyldige dialogen jeg hadde med en 16-åring for noen år siden, da hun var invitert på sitt første formelle, voksne arrangement:

«Fant du ut av hvilken kjole du vil bruke? Ble det den beige eller den grønne?»

«Jeg ringte Lisa og ba om råd, så nå har jeg valgt den beige.»

«Hvorfor akkurat Lisa?»

«Fordi jeg visste at hun liker den beige best.»

De fleste av oss kjenner på ubehag når vi tenker på ekkokammer som vokser fram, både i Europa og i resten av verden. Ekstreme holdninger dyrkes og forsterkes i fellesskap, som kun har dialog med seg selv og hverandre, og slik drives det fram handlinger enkeltindividet neppe ville utført uten denne farlige miksen av gruppepress, tilhørighet og opplevd heiagjeng.

Ekkokamrene som dyrker hat, overgrep og andre kriminelle handlinger, er det lett å ta avstand fra. Men er vi bevisst vår egen hang til å skape små, og til synelatende ufarlige ekkokamre, der vi rekrutterer meningsfeller inn?

Hvordan bygge et ekkokammer?

Det kan begynne på kontoret. En uheldig kommentar fra en kollega eller en urimelig bestilling fra ledelsen. Vi kjenner på motstand, kanskje litt ubehag og trenger å bearbeide det vi akkurat opplevde. Hva gjør vi?

Den naturlige tilbøyeligheten hos mange av oss, er å stikke innom den kollegaen vi jobber best med, og som vi også tidligere har erfart deler mange av våre synspunkter. Vi setter oss ned og begynner å fortelle. Den andre lytter interessert og svarer noe slikt som: «Jasså, sier du det? Når jeg tenker meg om, synes jeg også at det kommer mye rart derfra…»

Nå er vi to. Fortsatt ikke et ekkokammer, men en dag får vi en ny kollega, åpen og mottakelig, med et sterkt ønske om å tilpasse seg det nye arbeidsmiljøet raskest mulig. Vi står klare, inviterer den nye inn og forklarer atferd og sammenhenger slik vi ser det: «Den kan virke litt brå i starten, men er egentlig ok. Vær litt forsiktig med den, derimot, for din egen del, for du vet aldri helt hvor du har henne/han. Du kan gjerne holde deg til oss.»

Et ekkokammer kjennetegnes av valgte sannheter, som forsterkes gjennom fravær av motstand. De som inviteres inn, forventes å bekrefte, ikke utfordre. Slik dyrkes det fram en «oss mot røkla»-kultur av ulik alvorlighetsgrad. Vi kan velge å kalle det et trygt fellesskap eller en komfortsone. Det siste høres straks litt bedre ut, men er fortsatt ikke utviklende.

Vi har alltid et valg

Hva skjer hvis vi våger å utfordre vår egen komfortsone ved neste gang å gå forbi den trygge nabokontorøra (det gode kollegaforholdet blir ikke borte av den grunn) og banke på neste dør? Der sitter noen med et litt annet perspektiv:

«Jeg forstår at du kunne oppleve det sånn, men kan det også være noe du ikke ser? Hva tenker du kan være bakgrunnen for det som skjedde? Hvordan tror du han/hun opplevde din reaksjon? Er det noe du kan gjøre annerledes?»  

Det vil alltid finnes en grønn og en beige kjole i skapet ditt. Ingen av dem er et dårlig valg, de er bare forskjellige. Gi deg selv lov til å utforske alternativene.

Våre ukebrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev. Du kan melde deg av eller endre hva du mottar via lenker i epostene.

"*" obligatorisk felt

Navn*

Litt klokere

Ukentlige nettmøter hvor vi gjør hverandre litt klokere. Du må være logget inn som medlem for å melde deg på.

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av «kloke hoder» (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

På forsiden nå

kostbar ledelse

Kostbar ledelse

|
Den menneskelige kostanden er alltid for høy, men vet du hva det i kroner koster å miste en person?
Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

|
Vårt Litt klokere nettmøte den 18. april skal handle om hvordan kunstig intelligens påvirker arbeidslivet. AI-feberen har eksplodert, og teknologien har allerede stor innflytelse på hvordan vi jobber, noe denne artikkelen er et eksempel på.
Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

|
Hvordan kan HR bidra til bærekraftsstrategien og selv bli bærekraftig? Modeller er ikke nok. Men de kan være et startpunkt.
Ingen grunn til panikk?

Ingen grunn til panikk?

|
En konferanse i regi av Samfunnsbedriftene og et møte med en professor har gjort meg litt mer optimistisk for et samfunn hvor alle, også næringslivet, tar ansvar for en bærekraftig fremtid.
helsestrategi for dine ansatte

Har du husket helsestrategi for dine ansatte?

|
Målet med en helsestrategi er at alle ansatte har fysisk og - ikke minst - psykisk overskudd.
myteknusing

Når en «bløff» blir «sannhet» fordi den gjentas ofte nok

|
Det er meningsløst å bringe videre en generell påstand om at 70 prosent av alle endringsinitiativ mislykkes.
Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

|
Selskaper som i dag ikke har en bærekraftstrategi som de etterlever, har ikke livets rett.
Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

|
Det er kvinnedag i morgen. Og som alltid hører vi røster som hevder at i Norge er vi nå så likestilte at kvinnedagen ikke trengs mer. Men dagen går ikke ut på dato før den gamle normalen er byttet med en ny hvor «likestilling» er en selvfølgelighet.
Varför inte tvärtom

Kunsten å tenke motsatt: Hva om vi ansatte gründerne på fastlønn?

|
Gründervirksomhet er bygget på risiko, stor fallhøyde og mulighet for store gevinster.

tilt.møteplasser

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.