Bli medlem

Bli medlem

Som medlem i tilt.work kan du delta på alle våre “Litt klokere” nettmøter. Du får også tilgang til en ressursbank under oppbygging, våre berømte 🤣morgentilt☕, og rabatter på tjenester, events og produkter.  Takk for at du støtter oss og bidrar til å tilte hoder mot et mer bærekraftig arbeidsliv.

Vil stoppe fraflytting med teknologi

Innovatørene vil få distriktene til å slå gnister

av | 3. mai 2021 @ 06:00

Innovasjon i distriktene
Foto: Daniel A. Øien
Satsing på innovasjon kan stoppe fraflyttingen i distriktene eller bidra til lokal næringsutvikling. I Lebesby satser de på digitalt innbyggerskap. Fjorårets prosjekt på Norefjell gjør det lettere å være hyttefolk uten bil.

Fraflytting svekker distriktene, men kan man snu problemstillingen på hodet? I Lebesby kommune vil innovatører bruke fraflytting som en ressurs. En ressurs som i siste instans gir tilflytting.

Innovasjonsprogrammet Gnist er rettet mot distriktskommuner som vil bygge kompetanse og utforske nye samarbeidsmodeller. Målet er å utvikle attraktive, bærekraftige og tilpasningsdyktige lokalsamfunn, heter det i en pressemelding skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur i Norge (DOGA).

I fjor ledet programmet til en tjeneste som gjør hyttefolket på Norefjell mindre avhengige av bilen. Du kan lese mer om gründerbedriften Pick App senere i artikkelen.

I sitt andre virkeår har Gnist plukket ut Lebesby i Troms og Finnmark, Lund i Rogaland og Vang i Innlandet til å være testarenaer for innovatører og nyskaping.  

De tre kommunene har ulike utfordringer: Lebesby ønsker å bli Norges første digitale tilflyttingskommune. Lund vil skape fysiske og digitale arenaer der kommunens hjørnesteinsbedrifter kan samhandle med innbyggerne. Vang ønsker å utforske fremtidens boligmodeller og skape et levende og attraktivt sentrum.

Innovasjon i distriktene

Lebesby kommune, med administrasjonssenter Kjøllefjord, har 1.320 innbyggere. Kinnarodden, det nordligste punktet på det europeiske fastlandet, finner du i denne distriktskommunen. Fra 2001 til 2011 gikk folketallet i kommunen tilbake med tolv prosent.

Gjennom innovasjonsprogrammet vil kommunen knytte til seg utflytterne, rett og slett gi dem et digitalt innbyggerskap. Kommunen ser på utflytterne som en ressurs som kan gi verdifulle innspill til planleggingen av fremtidens Lebesby.

– Vi ser frem til samarbeid med det som for oss er nye kompetansemiljøer, som kan bidra til nye innfallsvinkler og perspektiver på en problemstilling som angår mange distriktskommuner, sier ordfører i Lebesby, Sigurd Rafaelsen til DOGA. Håpet er at nytenkning og innovasjon kan få utflytterne tilbake og tiltrekke seg nye innbyggere.

Annerledeskommunen Lund

Nylig kunne NRK Rogaland rapportere om rene klondyke-stemningen i Lund. Der andre kommune har slitt med høy arbeidsledighet og mye koronasmitte, er arbeidsledigheten i Lund rekordlav og næringslivet går så det gviner.

Byggvarebransjen er den viktigste næringen i kommunen, med vindusprodusenten Nordan som hjørnestensbedrift. Nedstengingen av samfunnet under koronapandemien har gjort at nordmenn har gitt seg i kast med oppussing hjemme og på hytta, inkludert bytte av vinduer. Nå trenger bedriften mer arbeidskraft.

I innovasjonsprogrammet Gnist ønsker kommunen å undersøke hvordan teknologi og nye samarbeidsmodeller kan styrke konkurranseevnen til det eksisterende næringslivet, fremme nyetableringer og tiltrekke seg arbeidskraft og nye innbyggere.

Nye forretningsmuligheter

I Vang kommune vil man bruke innovatører for å utvikle nye boligmodeller i sentrum. Målet er å få til et samarbeid med private utbyggere for å skape attraktive lokalsamfunn.

– Dette er kommuner som er villige til å gå nye veier for å løse sine utfordringer. Nå leter vi etter kreative og fremtidsrettede løsninger på konkrete problemstillinger i hver av de tre kommunene. Alle kan sende inn forslag – store selskaper, oppstartsbedrifter, enkeltpersonsforetak og frivillige organisasjoner, sier Malin Kock Hansen i Design og arkitektur Norge (DOGA). Hun er leder for innovasjonsprogrammet Gnist.

Malin Kock Hansen
Malin Kock Hansen.

– For de som deltar i innovasjonskonkurransen ligger det mange potensielle gevinster, som å komme tett på andre innovasjonsmiljøer og samarbeide med andre aktører enn man er vant til. Du får også jobbet tett på offensive og nyskapingsivrige kommuner. På den måten kommer man fram til nye løsninger og avdekker nye forretningsmuligheter, sier Kock Hansen.

Du møter blant andre Malin Koch Hansen i vårt ettermiddagsmøte tirsdag 4. mai.

Fant nøkkelen til distriktene

I fjor ledet innovasjonskonkurransen til nyskapingsprosjekter i Utsira kommune i Rogaland og på Norefjell i Krødsherad kommune i Viken.

Innovatørene bak Pick App startet opprinnelig med varelevering i Oslo-området. Gjennom prosjektet på Norefjell har Pick App funnet nøkkelen til hvordan de kan levere relevante tjenester og tilføre verdi til lokalsamfunn hvor som helst i landet.

 – Du kan trygt si at det har åpnet dører for oss. Det har gitt oss sjansen til å etablere en egen nisje på Norefjell, og nå arbeider vi med å bygge opp lignende tjenester i andre deler av Norge. Hit ville vi aldri kommet ved å bare holde oss i hovedstaden, sier Pelin Smines, innovatør og administrerende direktør i Pick App til Pressenytt.

Annerledes, nyttig innovasjon

Det var Olav Madland som trakk Pick App ut av komfortsonen og opp i fjellheimen. Selskapet han leder, Applied Autonomy, var med på å vinne innovasjonskonkurransen på Norefjell i samarbeid med Sigdal Utvikling, GoMobile og Vygruppen. I vinnerbidraget beskriver de fire samarbeidspartnerne sin visjon for en testarena på Norefjell, der et av målene var å gjøre hytteturister og fastboende mindre avhengig av bilen.

I Krødsherad kommune er bilen konge. Har du ikke bil, kommer du deg ingen steder, og i alle fall ikke opp på fjellet. Denne bilavhengigheten blir dermed også overført til alle som har hytte på Norefjell. I én undersøkelse svarer 6 av 10 at de ikke ville trengt å ha med bil dersom de fikk varelevering til hytta.

Etter litt over én måned i pilotmodus har tjenesten nær 100 registrerte brukere, helt uten å ha drevet aktiv markedsføring.

Dette er Gnist

  • Gnist er et innovasjonsprogram for distriktskommuner som vil bygge kompetanse og utforske nye samarbeidsmodeller for å fremme utviklingen av fremtidens attraktive, bærekraftige og tilpasningsdyktige lokalsamfunn.
  • Programmet er initiert av DOGA og Nordic Edge, i samarbeid med Distriktssenteret, Innovasjon Norge, Nasjonalt program for leverandørutvikling (LUP), KS, Siva, Loft4 og Urban Space Lab.
  • Norconsult er engasjert til å drive følgeforskning og metodeutvikling for å bidra til kompetansebygging og skalering. Følgeforskningen finansieres av DOGA, Distriktssenteret og fylkeskommunene Innlandet, Rogaland og Troms og Finnmark.
  • I årets runde blir deltakere i konkurransen invitert til digitale verksteder i april, hvor de kan bli bedre kjent med kommunene og deres forventninger og behov. Fristen for å sende inn løsningsforslag er 7. juni 2021. De to beste løsningene i hver kommune mottar 150.000 kroner til videre konseptutvikling.

Jeanette Høie

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Alle artikler

kunsten å si nei

Kunsten å si nei med stil

|
Synes du det vanskelig å si nei uten å få dårlig samvittighet? Kanskje blir det lettere om du tenker at det å si nei nå er det minste ubehaget.
spilleregler

Det verste er ikke at han er slem, men at han er snill også

|
I det øyeblikket du aksepterer andre spilleregler for hva som er rett og galt enn de du selv tror på, er maktubalansen et faktum.
Mysteriet HR

Mysteriet HR

|
Moderne HR er misforstått. Og de misforstår seg selv.
HR funksjon elelr magiker?

Hva jobber du egentlig med?

|
Fortell meg hva din tittel er og jeg skal si deg hva du gjør. Eller…?
hybrid hverdag

Sosialisering i den hybride hverdag

|
Den hybride hverdag krever at ledere og HR-ansvarlige klarer å skape en felles kultur for læring og at ansatte er villige til å reflektere over sine egne verdisett.
styrkebasert ledelse

Problemet med styrkebasert ledelse

|
Parolen «kartlegg dine styrker og bygg videre på egenskaper du allerede er god på» er lettsolgt. Latskap er lett å like.
Det er en usikker tid. Men det er den tiden vi har

Det er en usikker tid. Men det er den tiden vi har

|
Jeg er egentlig en ganske ubekymret fyr. Men nå, ved inngangen til 2022, kjenner jeg at vi trenger mer enn et lyst sinn. Hva tenker du?
sinna på jobb

Hva gjør vi med sinnamenneskene i organisasjonen?

|
Å føle det vi føler, er en rett. Å eksponere følelsene ufiltrert er ingen rett.
samarbeid på tvers

Knus siloene og åpne øynene for andres perspektiver

|
Til syvende og sist handler samarbeid på tvers av fag om å verdsette det som er på utsiden av ens egen lille verden.

Litt klokere hver tirsdag?

Få en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. tilt.works ukebrev Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, og nå også med en oppsummering av de siste sakene en annen dag i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

%d bloggere liker dette: