Kunsten å skille mellom problem og omstendighet

Er det en sprettball eller en overdimensjonert bowlingkule du holder i hånda?

av | 28. april 2021 @ 06:00

Rød bowlingball mot kjegler
Pixabay CC0
En pandemi er en omstendighet, en hendelse vi ikke har kontroll over, og som tar den tiden den tar før den faser seg selv ut. På veien skaper den problemer for oss som privatpersoner, yrkesutøvere og familiemedlemmer. Problemer vi ikke har bedt om, men som til en viss grad er løsbare.

«Jeg lærte tidlig å se forskjell på et problem og en omstendighet.» Ordene kom naturlig midt i en lengre samtale. Jeg må ha sett litt undrende ut, så min samtalepartner fortsatte forklarende: «Et problem kan du angripe og løse, mens omstendigheten må du gå rundt.» Dermed falt logikken på plass også i mitt hode, og jeg nikket bekreftende.

Tankene gikk videre til en brøk av teksten jeg i flere sammenhenger har hørt omtalt som Frans av Assisi’s bønn:

«Gi meg sinnsro til å akseptere det jeg ikke kan forandre, mot til å forandre det jeg kan, og forstand til å se forskjellen.»

Forstand til å se forskjellen

Uten at jeg har tenkt på det på den måten tidligere, har jobben min det siste året handlet om å hjelpe folk til å skille mellom problemer og omstendigheter, og ta grep der de har størst påvirkningskraft.

En pandemi er en omstendighet, en hendelse vi ikke har kontroll over, og som tar den tiden den tar før den faser seg selv ut. På veien skaper den problemer for oss som privatpersoner, yrkesutøvere og familiemedlemmer, problemer vi ikke har bedt om, men som til en viss grad er løsbare.

Jeg finner mening i å tenke på problemene som sprettballer, slike det ofte er vanskelig å gripe tak i og holde fast.

Samtidig, innimellom sprettballene kommer det også trillende nye, mindre omstendigheter, skapt av den første store. Disse ballene er tyngre, litt mindre fleksible og til tider vanskelige å flytte på.

Når alle disse ballene ligger i ro, kan de likevel være til forveksling like. Så hvordan ser vi forskjell på dem?

Omstendigheten

Omstendighetens viktigste kvalitet er at den ligger fast. Den er der, og den kan ikke velges bort. En pandemi er en omstendighet. Sykdom er en omstendighet. At et marked faller bort på grunn av en kombinasjon av pandemi og restriksjoner, er en omstendighet. At våren kommer sent, er en omstendighet.  Omstendigheter er en del av rammevilkårene som preger livet vårt, uten at vi har den nødvendige påvirkningskraften til å gjøre noe med dem.

Virginia Satir beskriver omstendighetene slik:

«Life isn’t what it’s supposed to be, it is what it is.The way you cope with it is what makes the difference.«

Problemet

Et problem, derimot, er løsbart så lenge vi velger den riktige angrepsvinkelen og har tilgang på de ressursene som trengs.

Den største utfordringen de fleste av oss har, er at vi ikke har trent opp forstanden til å se forskjell på disse to. Dermed blir det fort til at vi definerer en rekke problemer som omstendigheter vi ikke får gjort noe med.

Slik overser vi at selv om en sykdom isolert sett er en omstendighet, har vi likevel stor innvirkning på hvordan vi velger å leve med den og med problemene den skaper. Hva vi velger å legge vekt på, og valgene vi tar, påvirker vår egen livskvalitet i stor grad. 

Mentalt har vi bedre av å oppsøke mulighetsrommet enn å fokusere på det umulige.

Selv om vi ikke kan fjerne omstendigheter knyttet til restriksjoner og pålagte begrensninger, står vi fritt til å møte dem eller gå rundt med ulike former for problemløsning. Vi har fortsatt tilgang på stor bevegelsesfrihet utendørs, og en rekke digitale kontaktflater. Kan vi ikke reise, er det likevel rom for å oppsøke smaksopplevelser fra omtrent hele verden.

At markedet forsvinner, i hvert fall for ei stund, har for mange utløst stor kreativitet knyttet til produktutvikling, produktpakking og andre budskap i nye kanaler, eller rett og slett tid og rom til alt fra oppussing til strategiarbeid.

Akseptere det jeg ikke kan forandre

Nylig snakket jeg med en leder som begynte å innse at livsverket neppe kommer til å overleve 2021. Jeg vil gå langt i å hevde at akkurat denne virksomheten har vært et offer for en serie av omstendigheter det siste året.

Desto mer gledelig var det at denne lederen var godt i gang med å snu sin ulykke til mulighet, og allerede hadde begynt å utforske den valgfriheten den nye framtida kunne by på.

Hun var i ferd med å akseptere omstendighetene og var på tur inn i problemløsningen.

Det skulle ikke vært sånn!

Å slåss mot omstendighetene er en krevende og energitappende oppgave:

«Det skulle ikke vært sånn!»

Nei, det skulle ikke det, men akkurat nå er det slik omstendighetene er. Og før du erkjenner at det er her du er nå, er det vanskelig å ta kloke valg som bringer deg videre.

Først når erkjennelsen er der, kan du ta tak i én og én av sprettballene du utsettes for, drive aktiv problemløsning og sende dem dit de hører hjemme. Slik skaper du ditt eget mulighetsrom innenfor rammene av de til enhver tid gjeldende omstendigheter.

Mot til å forandre det jeg kan

Hva holder du i hånda nå? Holder du en sprettball eller en overdimensjonert bowlingkule?

Legg kula ned, aksepter at den er der, og se deg rundt. Start med den første sprettballen, gå systematisk til verks, be om hjelp hvis du må, og rydd deg den plassen du trenger!

Følg Hedvig
Artikler av Hedvig Rognerud (alle)

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Uten meg vil bedriften gå under

Uten meg vil bedriften gå under

Jeg har møtt flere «Berit’er» gjennom mine år i arbeidslivet. Disse er av begge kjønn og i alle aldre, noen jobber diskret og langsiktig, mens andre er så tydelige i sin framtoning at «alle» forstår hva som foregår. Felles for disse menneskene er at de har ett hovedbudskap til omgivelsene: «Uten meg vil bedriften gå under.»

Noen av våre forfattere

685 posts
Paal Leveraas er sjefreflektør og -redaktør i tilt.work og gründer av blant annet tilt work AS, digi.no og Leveraas AS. Ta kontakt med Paal enten du trenger et foredrag, en sparringpartner i ditt lederskap eller en som kan hjelpe deg å få budskapet ut i verden. Eller alt over.
View Posts →
56 posts
Hedvig Rognerud er forretningsutvikler, ledercoach, prosessleder og foredragsholder i Fossekall AS på Lillehammer. Hedvig skriver om språk som lederverktøy for tilt.work.
View Posts →
33 posts
Atle skriver om coaching og kommunikasjon.
View Posts →
25 posts
Bjørn Z. Ekelund er psykolog. Han står bak "Diversity Icebreaker". Han skriver jevnlig for tilt.work, og er en del av ekspertpanelet.
View Posts →
18 posts
Herman Berg er redaksjonssjef i tilt work AS.
View Posts →
14 posts
Tom Georg Olsen skriver jevnlig om ledelse med fokus på tillitsbasert ledelse. Han er konserntjener i Miles, og sitter også i styret i tilt work AS.
View Posts →
13 posts
Thomas Nygaard er daglig leder i tilt work AS. Han er mangeårig leder i forlagsbransjen, hvor han to ganger har eliminert sin egen jobb. Han er blitt ekspert på å omstrukturere virksomheter på en måte som ivaretar verdiene.
View Posts →
12 posts
Hans Jacob Christensen har lang fartstid i norsk og internasjonal HR. Her i tilt.work vil han utforske kjernen i HR, utfordre noen etablerte sannheter i faget og gjerne skape debatt.
View Posts →
11 posts
Walaa Abuelmagd skriver om mangfold i tilt.work.
View Posts →
7 posts
Jan-Erik Sandberg skriver om hvordan vi kan gjøre mangfold i arbeidslivet til et aktivum. Han lever hva han lærer som "ikke helt A4 selv".
View Posts →
7 posts
Gerd Jorunns misjon som skribent i tilt.work og Tirsdag morgen har vært å avlive myter om ledelse.
View Posts →
7 posts
Mai-Britt jobber med rekruttering i en internasjonal organisasjon. Hun skriver om rekruttering og ledelse i tilt.work.
View Posts →
5 posts
Rune skriver om medarbeiderskap.
View Posts →
5 posts
Elin Ulset er en engasjert og nær leder som er levende opptatt av kommunikasjon, ledelse og adferd. Elin har vokst opp i HR-kommunikasjon, både fra Aftenposten, digitale medier og mediebyrå. Hun balanserer det faglige med lederskap, og lederskap med familie, og hun trives godt i alle sfærene.
View Posts →
5 posts
Catherine Lemaréchal eier og driver Ticato AS. Hun er rådgiver og NLP-coach og skriver om kommunikasjon, merkevarebygging og tidsmestring. Catherine kan hjelpe deg å oppnå mer enn du tror du kan. Hun holder kurs og foredrag, og mest populært nå for tiden er kurset: Gi f*** for flinke piker.
View Posts →
5 posts
Ph.d. og professor II Glenn Hole er direktør i IT-selskapet Skill. Han skriver om mangfold i arbeidslivet.
View Posts →
5 posts
Eva Jarbekk er en av våre fremste juridiske eksperter på personvern og GDPR.
View Posts →
4 posts
Annar er en nestor i norsk lederutvikling med mer enn 30 års fartstid.
View Posts →
3 posts
Esben Keim driver rådgivingsselskapene Vital Few og OSS. Han skriver om presterende team, resultatledelse/OKR, mangfold og kundefokus her på tilt.work.
View Posts →
3 posts
Jeanette Høie er desksjef i tilt.work. Hun har lang fartstid som journalist og vaktsjef i dagspressen. Hun har godt grep om ulike digitale fortellerteknikker. I tillegg er hun gründer-in-spe.
View Posts →
3 posts
Arne Jensen er generalsekretær i Norsk redaktørforening.
View Posts →
2 posts
Isabelle er senterleder for kraftsentret Forandringhuset. Hun er mentor og utviklingsansvarlig for ungdommer i Oslo.
View Posts →
2 posts
Jørgen Lund jobber med endringsledelse gjennom eget selskap.
View Posts →
2 posts
Sissel Naustdal leder MadeToGrow og er brennende engasjert i utvikling av menneskers potensial
View Posts →
2 posts
Anne 🌱 Reknes hjelper mennesker med å finne, få eller skape sin drømmejobb, og deler tips, tricks, teknikker, verktøy og metoder her i tilt.work.
View Posts →
2 posts
Christine er kursutvikler og foredragsholder med et stort lærerhjerte og masse kjærlighet til god tekst. Hun driver firmaet Tekstdoktor og underviser i digital markedsføring og journalistikk på Høyskolen Kristiania.
View Posts →
2 posts
Stikkordet for Cathrines arbeid med lederutvikling er "praktisk hverdagsledelse".
View Posts →
2 posts
Erik Slinning er Managing partner i Great Leadership Institute®. Har spesialisert seg innen aksjonsorientert ledergruppeutvikling. Har også skrevet boken «Helsefremmende Lederskap – slik leder de beste» (Gyldendal Akademisk) og «Ledergruppen – fra meg og mitt til vi og vårt» (Kommuneforlaget).
View Posts →
2 posts
Ole Kristian Sivertsen er CEO i selskapet Desert Control. Han har lang fartstid fra selskap som Citrix, RES Software, Sun Microsystems, Telenor, EVRY og Global Eagle. I dag har han dedikert seg til teknologi som løser klimautfordringer.
View Posts →
2 posts
Jostein Borgmo er til daglig eier og kreativ direktør i Suburbia og har dessuten nesten 80.000 følgere på Instagram.
View Posts →
1 posts
Herminia Ibarra er professor ved London Business School og forfatter av fagbøker om ledelse og organisasjonsutvikling.
View Posts →
1 posts
Umid skriver om tjenende lederskap og selvledelse.
View Posts →
1 posts
Nils Petter Nordskar er tidligere reklamemann. I dag holder han kurs, foredrag og utgir dessuten nyhetsbrevet "Lykkes med ideer".
View Posts →
1 posts
Paal Leveraas startet Tirsdag morgen i 2010 og jobber sammen med en rekke dyktige partnere for å videreføre dette til tilt.work i 2020.
View Posts →
1 posts
Ingar Roggen er sosiolog og beskrives som en av de europeiske pionerene for sosial informatikk. Arbeidsfeltet omfatter blant annet det sosiale aspektet av det virtuelle rommet, sosial analyse av internett og samspillet mellom menneske og datamaskin. I 1996 introduserte han sosiologien på nettet, websosiologi, som en nettvitenskap.
View Posts →
1 posts
Håkon er opptatt av personlig utvikling, drivkraft og glede. Han er sertifisert NLP Master Practitioner, og skriver og tilbyr tjenester for personlig vekst.
View Posts →
1 posts
Jan Sollid Storehaug er digital strategirådgiver. Han er også en mye brukt foredragsholder.
View Posts →
1 posts
Ola hjelper virksomheter å jobbe med temaer rundt helse, kulturbygging og spons og tilbyr også underholdende, bevisstgjørende og motiverende foredrag/webinar.
View Posts →
1 posts
Bjørn O- Hopland er eier og daglig leder av Smart Endring AS.
View Posts →
1 posts
Eli jobber i Fossekall AS. Hun har siden 2001 også drevet eget idé- og kommunikasjonsbyrå. Hun brenner for vekst og utvikling i bedrifter, og ser raskt muligheter og det unike. Hun veileder bedrifter i strategiprosesser, fremtidens bærekraftige forretningsmodeller, produkt/ markedsoptimalisering, forbedrer verdiløfter, bedriftskultur og innovasjonsskapende faktorer/team.
View Posts →
1 posts
Kevin er Corporate Storyteller, Content Strategist og Awareness@Work Consultant. Han skriver om nærværingslivet her i tilt.work.
View Posts →
1 posts
Cathrine Foss Stene er en erfaren team- og lederutvikler og har jobbet med og i mange av de største norske virksomhetene.
View Posts →
1 posts
Kari har en bachelor i statsvitenskap med fordypning i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Hun går nå en modulbasert master i voksnes læring på NTNU. Hun er utdannet NLP Business Practitioner (Kreativ Ledelse og Coaching nivå A) hos UiA/Coachteam.
View Posts →
1 posts
Kathra er COO i oppstartselskapet Generation Mobility samt teamleder i bydel Gamle Oslo.
View Posts →
1 posts
Kristin er partner og markedssjef i MetaResource. Hun beskriver seg som en stolt "potet" som kan mye om mye og ofte finner løsninger eller nettverk som kan bidra. Hun skriver om mentale muskler i hverdagen.
View Posts →
1 posts
Thor Ivar Forsland er coach og karriereveileder hos Frisk Utvikling.
View Posts →
1 posts
Data Scientist med bred, internasjonal bakgrunn.
View Posts →
1 posts
Thomas skriver om tankesett, metoder og verktøy for morgendagens ledere.
View Posts →
1 posts
Jørn Bue Olsen er rådgiver og forfatter i ledelse og etikk Ekon, Dr., siv.ing. og førsteamanuensis ved Oslomet (Etikk og bedriftenes samfunnsansvar). Olsen skrev doktorgrad om etiske dilemmaer for ledere i konkurranseutsatt virksomhet der Hauge-caset er eksempel på kombinasjon av lønnsom verdiskapning og anvendt etikk. Olsen holder foredrag om «Hauge som fyrtårn for norske bedrifter i dag». Utga i 2020 ny bok, «Næringslivsetikk og samfunnsansvar», i samarbeid med Henrik Syse. Leif-Runar Forseth er rådgiver og forfatter innen ledelse, gründervirksomhet og etikk. Han har doktorgrad i teoretisk fysikk og mastergrad i filosofi, tema etikk og lederskap. Ny bok, "Naturlig lederskap", kom i 2020.
View Posts →
1 posts
Jeanette Luytkis er sertifisert profesjonell coach og ledelsesrådgiver. Hun leverer individuelle coaching og treningsopplegg, med spesialisering på lederskap, personlig vekst og innovativ forretningsutvikling.
View Posts →

Tirsdag er A-HA!-dag

Tirsdag er A-HA!-dag

Hver tirsdag siden 2010 har tusenvis av abonnenter fått ukebrevet Tirsdag morgen i sin innboks. Noen blir inspirert, noen blir provosert, mange får en eller flere a-ha!-opplevelser. Meld deg på her. Det er gratis. 

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: