Selvledelse og indre dialog

Spørsmålene du stiller deg selv er avgjørende for din suksess eller fiasko i livet

Helping hand, Rock Burn, Mount Aspiring National Park, West Coast, New Zealand (Foto: Tomas Sobek, Flickr CC BY 2.0)
Hvor fornøyd du er henger nøye sammen med spørsmålene du stiller deg selv. Stiller du spørsmål som gjør deg hjelpeløs, eller stiller du spørsmål som gjør deg til et menneske andre kan lene seg mot? Umid Alem gir svar.

1 av 4 nordmenn er ikke fornøyd med livet, viste en undersøkelse fra Folkehelseinstituttet (FHI) i koronahøsten 2020. Den foruroligende statistikken blir enda mer bekymringsfull når den viser at 63 prosent av de som har rapportert, har symptomer på angst, depresjon og ensomhet. 

Ifølge statistikken har mange av disse menneskene én ting til felles, og det er følelsen av at ingen «virkelig bryr seg» om dem.  

Feil spørsmål

Det er mange komplekse årsaker til hvorfor enkelte mennesker blir omringet av slike negative følelser. Men en av de bakenforliggende årsakene til følelsen av ensomhet, ligger i det at vi stiller oss selv galt spørsmål. Spørsmål som «har jeg noen gode venner rundt meg?», eller «er det noen der ute som bryr seg om meg?» er eksempler på spørsmål som oftest stilles av av mennesker som har et negativ og dystert syn på livet.

Spørsmålene vi stiller oss selv påvirker vår indre dialog og livskvalitet i vesentlig grad. 

Når vi spør oss selv om det er noen som bryr seg om oss eller om vi har noen gode venner, vil vi naturlig nok bli mer selvsentrert og avhengige av å søke bekreftelse fra våre omgivelser. Dette gjør at vi stadig forventer mer av de rundt oss. Vår negative indre dialog gjør at vi stiller relasjonelle forventninger som ikke alltid er realistiske. Samtidig vil en slik negativ indre dialog føre til at vi føler oss mer isolert og ensom enn det vi egentlig er/ burde være. 

Fokus utad

Alternativet til en slik tankegang er å rette fokuset utad. Fremfor å stille spørsmålet om det er noen som bryr seg om oss, bør vi heller tenke over om vi har noen i vårt liv som vi bryr oss om. Og heller enn å tenke på om vi har noen gode venner, bør vi spørre om vi selv er en god venn for noen. 

På den måten vil en enkel endring i vår spørsmålsformulering føre vårt følelsesliv til en betydelig mer positiv og tilfreds tilværelse. Dette fører til at vi fokuserer mer på hva vi kan tilby andre, fremfor å forvente at andre skal tilby noe til oss. En slik form for tjenende mentalitet gjør at vi blir en person andre kan lene seg mot, samtidig som vi føler oss ønsket og verdsatt i møte med personer vi får muligheten til å løfte og inspirere. 

Spørsmålets kraft

Det er en forskjell på den indre dialogen mellom de som er forventningsfulle og pessimistiske, og de som er takknemlige og optimistiske. Spørsmålene vi stiller oss selv, kan avgjøre om vi føler oss ulykkelig, ensom og forlatt, eller energisk og optimistisk. Det ligger stor kraft i spørsmål. De kan enten gjøre oss hjelpeløse eller være årsaken til at vi blir en person andre kan lene seg mot.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Relaterte saker

Våre ukebrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev. Du kan melde deg av eller endre hva du mottar via lenker i epostene.

 

Navn*

Hva vil du lese?

På forsiden nå

borgerlønn

Borgerlønn som svar på økonomiske skjevheter

|
Når så mange pilotprosjekter viser at borgerlønn er bra for samfunnet, hvorfor setter vi ikke bare i gang?
etnisk mangfold

Etnisk mangfold og lønnsomhet: Hvor finner vi de gode rådene?

|
Hvor skal vi henvende oss for å finne ut hvilke mangfoldsstrategier som egentlig fungerer?
tillit Stortinget

Tillit og to andre suksessfaktorer for lykkelandet Norge

|
Norge er et tillitsbasert land. Vi stoler på hverandre. Tilliten skaper grobunn for velstand, noe som er verdt å minne om på en dag som i dag.
meninger med innhold

Ti stille om du ikke har noe å tilføre

|
På russekortet mitt i 1983 sto det «Det er bedre å holde kjeft og bli mistenkt for å være idiot, enn å åpne kjeften og fjerne all tvil»
huske bedre

Gode råd for å huske bedre

|
Det viktigste tipset for å huske det du nettopp har lært, er å lære det videre til andre.
test ut jobben

Vær en karriereturist!

|
Har du tanker om å endre retning eller rolle? Er du i tvil? Test det ut!
Ridderens leveregler og min reise inn i det ukjente

Ridderens leveregler og min reise inn i det ukjente

|
Skal du på en reise inn i det ukjente, kan 600 år gamle leveregler for riddere kanskje være til nytte.
den kritiske stemmen

Derfor skal du lytte til den kritiske stemmen

|
Fordelene med å gå i takt er mange, men i gitte situasjoner er denne aktiviteten direkte farlig, gitt at marsjretningen er mot et ukjent stup.
kollegasamtale

Kollegasamtaler er balsam for arbeidsmiljøet

|
Samtaler mellom kolleger er et viktig tiltak for å bygge den organisasjonskulturen som ivaretar medarbeidernes behov for påvirkning.
%d bloggere liker dette: