tilt | Signert | Drømmejobben | Å gjøre jobben din til drømmejobben er mer enn en drøm. Det er også en plikt

Å gjøre jobben din til drømmejobben er mer enn en drøm. Det er også en plikt

fredag 22. januar 2021 @ 07:00

Når vi trives og bidrar i jobben gir det en rekke positive ringvirkninger som bedre lønnsomhet og produktivitet, redusert sykefravær, og større skatteinntekter. Derfor skal du, til tross for de ekstraordinære tidene vi er i, ikke nøye deg med en hvilken som helst jobb. Din samfunnsplikt er å finne drømmejobben.
Av Anne Reknes

Det har sittet et stykke inne å ønske «godt nyttår» i år. Med pandemien som fortsatt herjer, til dels med økt kraft gjennom nye mutasjoner, og med inngripende men nødvendige tiltak rett i fanget på oss alle midt i romjula.

Så skredet i Gjerdrum, som snudde opp-ned på livet til så mange. Og betød slutten for noen. Uendelig brutalt og trist.

Hva skjer?

Etter hvert løfter vi igjen blikket, tør endelig myse inn i 2021, og det vi ser er kongressen i Washington D.C. som stormes. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så nyhetsmeldingen poppe opp på skjermen. Lå våken til klokka 02.30 med på direktesendt radio på øret. Sammen med en hel verden som bare satt og måpte. 

Hva skjer?

Nå må det vel holde for en stund, tenkte jeg. Bare for å bli oppringt av en kollega som forteller meg at det nylig har vært kraftige jordskjelv i Kroatia, der han for tiden befinner seg. Det hadde jeg ikke engang fått med meg, midt i alt dette andre.

Blod og gjørme

Så ja, det satt litt langt inne å sende ut en jublende nyttårshilsen akkurat denne januaren. Det er tungt å kjenne på fryd over blanke ark når de tilskitnes av blod og gjørme før vi engang rekker å gjøre pennen klar til bruk.

Samtidig er jeg fast bestemt på at 2021 skal bli et bra år. For egen del har jeg faktisk tro på at dette skal bli et av de beste årene noensinne, for nå kan jeg endelig på fulltid drive på med det jeg elsker og brenner for. Å bidra til at flere finner sin vei, sin jobb – slik at de kan si det samme: «Nå er jeg på rett sted, jeg har det så digg, jeg elsker det jeg holder på med.»

Entydig forskning

Dette handler ikke om at jeg vil lulle oss inn blind positivitet hvor vi bare skal smile og gjøre kjekke ting og late som om alt er bra.

Det handler om at forskningen er entydig: De som trives i jobben sin og føler at de bidrar til å gjøre en forskjell, de gjør en bedre jobb enn de som bare er der ene og alene for lønnsslippen.

Når vi trives og bidrar i jobben vår får det direkte konsekvenser for arbeidsgiver. Som for eksempel gjennom økt inntjening, bedre produktivitet og redusert sykefravær – som i sin tur bidrar inn i statskassa.

Og statskassa vi har i Norge skal vi være sjukt takknemlige for. Bare se hvilke kompensasjonsordninger vi som nasjon nå kan dra til med, i en unntakstilstand hvor mange bedrifter står i knestående – og generelt en situasjon vel de færreste av oss trodde vi noen gang skulle oppleve?

Hverdagsgleder

Men å være i en jobb vi trives i bidrar ikke bare positivt til virksomheten vi jobber i, og til samfunnet. Det bidrar også til økt glede og bedre helse i eget liv. Bedre stemning rundt frokostbordet om morran, mindre stress under legginga om kvelden. Lavere skuldre, økt pusterom, mer lekenhet, flere smil, mer latter, flere klemmer … Færre parforhold som går i oppløsning, mindre konflikt mellom søsken, mer tid til aldrende foreldre, flere vennskap som kan pleies slik de fortjener.

Det motsatte, å være i jobber vi mistrives i, har altfor store negative konsekvenser. Du skal ikke stå med hendene slapt langs siden og si «det gjelder ikke meg» Jo, det gjør det! Det gjelder oss alle.

Tøft budskap

Jeg vet dette er et ekstra tøft budskap å nå ut med nå i pandemien. Jeg får jevnlig henvendelser fra folk som sier «drømmejobben, ja, det er vel og bra – men akkurat nå må jeg bare få meg en jobb, skaffe familien en inntekt!».

Og det er i Norge. I andre land er det mange som ikke engang kan drømme om de velferdsordningene vi har her i Norge.

Drømmejobben

Jeg har selv hatt en fantastisk karriere med mange spennende prosjekter, ulike typer stillinger, fargerike arbeidsgivere på tvers av forskjellige bransjer, ulike fasonger av selskaper i inn- og utland. Tillit, utfordringer, motgang og medgang.

I dag har jeg skapt min egen drømmejobb: å hjelpe folk å finne drømmejobben. Jeg ønsker å bringe videre den kunnskapen jeg har fått anledning til å sanke gjennom disse årene. Både fra de gangene jeg selv har fått kjenne gleden ved å lande et nytt prosjekt eller en spennende stilling, og fra de mange ansettelsene jeg har fått være med på eller ha ansvaret for.

Suboptimalisering

Og så, med en altoppslukende hjerne som min sniker det seg alltid inn noe mer. Noe mer som også finner veien ned til hjertet. For å kaste seg utpå i mange forskjellige sammenhenger åpner også øynene våre for hvor mye suboptimalisering som skjer rundt omkring i det ganske land, på alle typer arbeidsplasser.

Tenk om vi alle fokuserte på det som var viktigst i løpet av en arbeidsdag, med stor effektivitet, og samtidig greide å ta godt vare på oss selv og egen helse midt i det hele… Det hadde vært saker.

Pauser og utmattelse

Arbeidsform og verktøybruk har vært et kjerneområde gjennom hele min karriere, så det er nok ikke så merkelig at dette med produktivitet og såkalt «work/life balance» engasjerer meg like sterkt som drømmen om at hver enkelt skal finne den jobben som er en god match for dem.

På nyhetene forleden dag ble det delt resultater fra en studie ved Høgskolen Innlandet, hvor de påviste at mennesker med stort arbeidspress gjennom arbeidsdagen har syv ganger større sannsynlighet for å oppleve psykisk utmattelse og fire ganger så stor for fysisk utmattelse. Samt at de omtrent dobbelt så ofte som andre opplever søvnproblemer.

Wow.

Myriader av teknikker

For meg går det ikke an å ikke bli engasjert i sånt. Og dette er også noe jeg har bedrevet utstrakt empirisk forskning på i eget liv de siste årene, med kompromissløst fokus på søvnhygiene, leken utforsking av pauseaktiviteter og -frekvenser, nitid gransking av planleggere og produktivitetsteknikker og uttesting av et titalls verktøy for både konsentrasjon, planlegging og målstyring.

Det finnes myriader av elegante teknikker og smarte app’er som kan hjelpe oss til å effektivt få unna det som står på to-do lista, til å prioritere hva som i utgangspunktet bør stå der og ikke, og til å ta vare på oss selv i en travel hverdag.

Ikke minst nå som de fleste av oss sitter på hjemmekontor, en situasjon som tross alt er ny for mange, og nærmest et lite fagfelt i seg selv. Vi sulter etter råd rundt hvordan vi skal opprettholde konsentrasjonen, skille mellom jobb og privatliv, etc.

Menneske-jobb-relasjonen

Så enten folk er i en jobbsøkersituasjon eller ikke, jeg ønsker å dele raust også fra den innsikten jeg har opparbeidet gjennom å sette interaksjonen menneske/jobb under lupen. Og da mener jeg menneske, homo sapiens. Vi er ikke maskiner. Det må vi begynne å ta innover oss. (Og ett av mine viktigste take-away da jeg hadde Paal Leveraas som coach for noen år siden – takk!)

Jeg måtte stusse da professoren som presenterte studien ved Høgskolen Innlandet sa han var overrasket over at vi ser ut til å blir mer produktive når vi tar pauser i løpet av arbeidsdagen. Det betyr at vi har et solid informasjonsarbeid vi må ta fatt på.

Mitt bidrag til dette starter her. Følger du meg her i tilt.work fremover får du tips, råd, teknikker og verktøy, ikke bare for drømmejobbing, men også for å få hverdagen til å gå rundt på en superoptimalisert måte.

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Salgsbroen, alle pilarer er like viktige.

Kan du skape tillit? Da er du en selger!

|
Du skal si til deg selv: «Jeg er en selger», og du skal si det med stolthet.
Adferdslæring: Tanker skaper følelser - følelser skaper adferd - adferd skaper tanker

De ubevisste holdningene til eldre arbeidstakere

|
Det foreligger en «allmenn sannhet» om de unge «talentene»: De er fremoverlente, innovative og proaktive arbeidstakere.
Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

|
Overraskende kundeinnsikt fra erfarne soloprenører.
Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

|
Ukens Tirsdag morgen er skrevet spesielt til en stor gruppe mennesker jeg beundrer: soloprenørene. Dere andre: Les på eget ansvar.
Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.