Karriere:

Å gjøre jobben din til drømmejobben er mer enn en drøm. Det er også en plikt

Møt Anne Reknes, ny tilter i tilt.work, med tips om hvordan du finner, får eller skaper din drømmejobb

av | 22. januar 2021 @ 07:00

Når vi trives og bidrar i jobben gir det en rekke positive ringvirkninger som bedre lønnsomhet og produktivitet, redusert sykefravær, og større skatteinntekter. Derfor skal du, til tross for de ekstraordinære tidene vi er i, ikke nøye deg med en hvilken som helst jobb. Din samfunnsplikt er å finne drømmejobben.

Det har sittet et stykke inne å ønske «godt nyttår» i år. Med pandemien som fortsatt herjer, til dels med økt kraft gjennom nye mutasjoner, og med inngripende men nødvendige tiltak rett i fanget på oss alle midt i romjula.

Så skredet i Gjerdrum, som snudde opp-ned på livet til så mange. Og betød slutten for noen. Uendelig brutalt og trist.

Hva skjer?

Etter hvert løfter vi igjen blikket, tør endelig myse inn i 2021, og det vi ser er kongressen i Washington D.C. som stormes. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så nyhetsmeldingen poppe opp på skjermen. Lå våken til klokka 02.30 med på direktesendt radio på øret. Sammen med en hel verden som bare satt og måpte. 

Hva skjer?

Nå må det vel holde for en stund, tenkte jeg. Bare for å bli oppringt av en kollega som forteller meg at det nylig har vært kraftige jordskjelv i Kroatia, der han for tiden befinner seg. Det hadde jeg ikke engang fått med meg, midt i alt dette andre.

Blod og gjørme

Så ja, det satt litt langt inne å sende ut en jublende nyttårshilsen akkurat denne januaren. Det er tungt å kjenne på fryd over blanke ark når de tilskitnes av blod og gjørme før vi engang rekker å gjøre pennen klar til bruk.

Samtidig er jeg fast bestemt på at 2021 skal bli et bra år. For egen del har jeg faktisk tro på at dette skal bli et av de beste årene noensinne, for nå kan jeg endelig på fulltid drive på med det jeg elsker og brenner for. Å bidra til at flere finner sin vei, sin jobb – slik at de kan si det samme: «Nå er jeg på rett sted, jeg har det så digg, jeg elsker det jeg holder på med.»

Entydig forskning

Dette handler ikke om at jeg vil lulle oss inn blind positivitet hvor vi bare skal smile og gjøre kjekke ting og late som om alt er bra.

Det handler om at forskningen er entydig: De som trives i jobben sin og føler at de bidrar til å gjøre en forskjell, de gjør en bedre jobb enn de som bare er der ene og alene for lønnsslippen.

Når vi trives og bidrar i jobben vår får det direkte konsekvenser for arbeidsgiver. Som for eksempel gjennom økt inntjening, bedre produktivitet og redusert sykefravær – som i sin tur bidrar inn i statskassa.

Og statskassa vi har i Norge skal vi være sjukt takknemlige for. Bare se hvilke kompensasjonsordninger vi som nasjon nå kan dra til med, i en unntakstilstand hvor mange bedrifter står i knestående – og generelt en situasjon vel de færreste av oss trodde vi noen gang skulle oppleve?

Hverdagsgleder

Men å være i en jobb vi trives i bidrar ikke bare positivt til virksomheten vi jobber i, og til samfunnet. Det bidrar også til økt glede og bedre helse i eget liv. Bedre stemning rundt frokostbordet om morran, mindre stress under legginga om kvelden. Lavere skuldre, økt pusterom, mer lekenhet, flere smil, mer latter, flere klemmer … Færre parforhold som går i oppløsning, mindre konflikt mellom søsken, mer tid til aldrende foreldre, flere vennskap som kan pleies slik de fortjener.

Det motsatte, å være i jobber vi mistrives i, har altfor store negative konsekvenser. Du skal ikke stå med hendene slapt langs siden og si «det gjelder ikke meg» Jo, det gjør det! Det gjelder oss alle.

Tøft budskap

Jeg vet dette er et ekstra tøft budskap å nå ut med nå i pandemien. Jeg får jevnlig henvendelser fra folk som sier «drømmejobben, ja, det er vel og bra – men akkurat nå må jeg bare få meg en jobb, skaffe familien en inntekt!».

Og det er i Norge. I andre land er det mange som ikke engang kan drømme om de velferdsordningene vi har her i Norge.

Drømmejobben

Jeg har selv hatt en fantastisk karriere med mange spennende prosjekter, ulike typer stillinger, fargerike arbeidsgivere på tvers av forskjellige bransjer, ulike fasonger av selskaper i inn- og utland. Tillit, utfordringer, motgang og medgang.

I dag har jeg skapt min egen drømmejobb: å hjelpe folk å finne drømmejobben. Jeg ønsker å bringe videre den kunnskapen jeg har fått anledning til å sanke gjennom disse årene. Både fra de gangene jeg selv har fått kjenne gleden ved å lande et nytt prosjekt eller en spennende stilling, og fra de mange ansettelsene jeg har fått være med på eller ha ansvaret for.

Suboptimalisering

Og så, med en altoppslukende hjerne som min sniker det seg alltid inn noe mer. Noe mer som også finner veien ned til hjertet. For å kaste seg utpå i mange forskjellige sammenhenger åpner også øynene våre for hvor mye suboptimalisering som skjer rundt omkring i det ganske land, på alle typer arbeidsplasser.

Tenk om vi alle fokuserte på det som var viktigst i løpet av en arbeidsdag, med stor effektivitet, og samtidig greide å ta godt vare på oss selv og egen helse midt i det hele… Det hadde vært saker.

Pauser og utmattelse

Arbeidsform og verktøybruk har vært et kjerneområde gjennom hele min karriere, så det er nok ikke så merkelig at dette med produktivitet og såkalt «work/life balance» engasjerer meg like sterkt som drømmen om at hver enkelt skal finne den jobben som er en god match for dem.

På nyhetene forleden dag ble det delt resultater fra en studie ved Høgskolen Innlandet, hvor de påviste at mennesker med stort arbeidspress gjennom arbeidsdagen har syv ganger større sannsynlighet for å oppleve psykisk utmattelse og fire ganger så stor for fysisk utmattelse. Samt at de omtrent dobbelt så ofte som andre opplever søvnproblemer.

Wow.

Myriader av teknikker

For meg går det ikke an å ikke bli engasjert i sånt. Og dette er også noe jeg har bedrevet utstrakt empirisk forskning på i eget liv de siste årene, med kompromissløst fokus på søvnhygiene, leken utforsking av pauseaktiviteter og -frekvenser, nitid gransking av planleggere og produktivitetsteknikker og uttesting av et titalls verktøy for både konsentrasjon, planlegging og målstyring.

Det finnes myriader av elegante teknikker og smarte app’er som kan hjelpe oss til å effektivt få unna det som står på to-do lista, til å prioritere hva som i utgangspunktet bør stå der og ikke, og til å ta vare på oss selv i en travel hverdag.

Ikke minst nå som de fleste av oss sitter på hjemmekontor, en situasjon som tross alt er ny for mange, og nærmest et lite fagfelt i seg selv. Vi sulter etter råd rundt hvordan vi skal opprettholde konsentrasjonen, skille mellom jobb og privatliv, etc.

Menneske-jobb-relasjonen

Så enten folk er i en jobbsøkersituasjon eller ikke, jeg ønsker å dele raust også fra den innsikten jeg har opparbeidet gjennom å sette interaksjonen menneske/jobb under lupen. Og da mener jeg menneske, homo sapiens. Vi er ikke maskiner. Det må vi begynne å ta innover oss. (Og ett av mine viktigste take-away da jeg hadde Paal Leveraas som coach for noen år siden – takk!)

Jeg måtte stusse da professoren som presenterte studien ved Høgskolen Innlandet sa han var overrasket over at vi ser ut til å blir mer produktive når vi tar pauser i løpet av arbeidsdagen. Det betyr at vi har et solid informasjonsarbeid vi må ta fatt på.

Mitt bidrag til dette starter her. Følger du meg her i tilt.work fremover får du tips, råd, teknikker og verktøy, ikke bare for drømmejobbing, men også for å få hverdagen til å gå rundt på en superoptimalisert måte.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Noen av våre forfattere

686 posts
Paal Leveraas er sjefreflektør og -redaktør i tilt.work og gründer av blant annet tilt work AS, digi.no og Leveraas AS. Ta kontakt med Paal enten du trenger et foredrag, en sparringpartner i ditt lederskap eller en som kan hjelpe deg å få budskapet ut i verden. Eller alt over.
View Posts →
57 posts
Hedvig Rognerud er forretningsutvikler, ledercoach, prosessleder og foredragsholder i Fossekall AS på Lillehammer. Hedvig skriver om språk som lederverktøy for tilt.work.
View Posts →
33 posts
Atle skriver om coaching og kommunikasjon.
View Posts →
25 posts
Bjørn Z. Ekelund er psykolog. Han står bak "Diversity Icebreaker". Han skriver jevnlig for tilt.work, og er en del av ekspertpanelet.
View Posts →
18 posts
Herman Berg er redaksjonssjef i tilt work AS.
View Posts →
14 posts
Tom Georg Olsen skriver jevnlig om ledelse med fokus på tillitsbasert ledelse. Han er konserntjener i Miles, og sitter også i styret i tilt work AS.
View Posts →
13 posts
Thomas Nygaard er daglig leder i tilt work AS. Han er mangeårig leder i forlagsbransjen, hvor han to ganger har eliminert sin egen jobb. Han er blitt ekspert på å omstrukturere virksomheter på en måte som ivaretar verdiene.
View Posts →
12 posts
Hans Jacob Christensen har lang fartstid i norsk og internasjonal HR. Her i tilt.work vil han utforske kjernen i HR, utfordre noen etablerte sannheter i faget og gjerne skape debatt.
View Posts →
11 posts
Walaa Abuelmagd skriver om mangfold i tilt.work.
View Posts →
7 posts
Jan-Erik Sandberg skriver om hvordan vi kan gjøre mangfold i arbeidslivet til et aktivum. Han lever hva han lærer som "ikke helt A4 selv".
View Posts →
7 posts
Gerd Jorunns misjon som skribent i tilt.work og Tirsdag morgen har vært å avlive myter om ledelse.
View Posts →
7 posts
Mai-Britt jobber med rekruttering i en internasjonal organisasjon. Hun skriver om rekruttering og ledelse i tilt.work.
View Posts →
6 posts
Catherine Lemaréchal eier og driver Ticato AS. Hun er rådgiver og NLP-coach og skriver om kommunikasjon, merkevarebygging og tidsmestring. Catherine kan hjelpe deg å oppnå mer enn du tror du kan. Hun holder kurs og foredrag, og mest populært nå for tiden er kurset: Gi f*** for flinke piker.
View Posts →
5 posts
Rune skriver om medarbeiderskap.
View Posts →
5 posts
Elin Ulset er en engasjert og nær leder som er levende opptatt av kommunikasjon, ledelse og adferd. Elin har vokst opp i HR-kommunikasjon, både fra Aftenposten, digitale medier og mediebyrå. Hun balanserer det faglige med lederskap, og lederskap med familie, og hun trives godt i alle sfærene.
View Posts →
5 posts
Ph.d. og professor II Glenn Hole er direktør i IT-selskapet Skill. Han skriver om mangfold i arbeidslivet.
View Posts →
5 posts
Eva Jarbekk er en av våre fremste juridiske eksperter på personvern og GDPR.
View Posts →
4 posts
Annar er en nestor i norsk lederutvikling med mer enn 30 års fartstid.
View Posts →
3 posts
Esben Keim driver rådgivingsselskapene Vital Few og OSS. Han skriver om presterende team, resultatledelse/OKR, mangfold og kundefokus her på tilt.work.
View Posts →
3 posts
Erik Slinning er Managing partner i Great Leadership Institute®. Har spesialisert seg innen aksjonsorientert ledergruppeutvikling. Har også skrevet boken «Helsefremmende Lederskap – slik leder de beste» (Gyldendal Akademisk) og «Ledergruppen – fra meg og mitt til vi og vårt» (Kommuneforlaget).
View Posts →
3 posts
Jeanette Høie er desksjef i tilt.work. Hun har lang fartstid som journalist og vaktsjef i dagspressen. Hun har godt grep om ulike digitale fortellerteknikker. I tillegg er hun gründer-in-spe.
View Posts →
3 posts
Arne Jensen er generalsekretær i Norsk redaktørforening.
View Posts →
2 posts
Isabelle er senterleder for kraftsentret Forandringhuset. Hun er mentor og utviklingsansvarlig for ungdommer i Oslo.
View Posts →
2 posts
Jørgen Lund jobber med endringsledelse gjennom eget selskap.
View Posts →
2 posts
Sissel Naustdal leder MadeToGrow og er brennende engasjert i utvikling av menneskers potensial
View Posts →
2 posts
Anne 🌱 Reknes hjelper mennesker med å finne, få eller skape sin drømmejobb, og deler tips, tricks, teknikker, verktøy og metoder her i tilt.work.
View Posts →
2 posts
Christine er kursutvikler og foredragsholder med et stort lærerhjerte og masse kjærlighet til god tekst. Hun driver firmaet Tekstdoktor og underviser i digital markedsføring og journalistikk på Høyskolen Kristiania.
View Posts →
2 posts
Stikkordet for Cathrines arbeid med lederutvikling er "praktisk hverdagsledelse".
View Posts →
2 posts
Ole Kristian Sivertsen er CEO i selskapet Desert Control. Han har lang fartstid fra selskap som Citrix, RES Software, Sun Microsystems, Telenor, EVRY og Global Eagle. I dag har han dedikert seg til teknologi som løser klimautfordringer.
View Posts →
2 posts
Jostein Borgmo er til daglig eier og kreativ direktør i Suburbia og har dessuten nesten 80.000 følgere på Instagram.
View Posts →
1 posts
Herminia Ibarra er professor ved London Business School og forfatter av fagbøker om ledelse og organisasjonsutvikling.
View Posts →
1 posts
Umid skriver om tjenende lederskap og selvledelse.
View Posts →
1 posts
Nils Petter Nordskar er tidligere reklamemann. I dag holder han kurs, foredrag og utgir dessuten nyhetsbrevet "Lykkes med ideer".
View Posts →
1 posts
Paal Leveraas startet Tirsdag morgen i 2010 og jobber sammen med en rekke dyktige partnere for å videreføre dette til tilt.work i 2020.
View Posts →
1 posts
Ingar Roggen er sosiolog og beskrives som en av de europeiske pionerene for sosial informatikk. Arbeidsfeltet omfatter blant annet det sosiale aspektet av det virtuelle rommet, sosial analyse av internett og samspillet mellom menneske og datamaskin. I 1996 introduserte han sosiologien på nettet, websosiologi, som en nettvitenskap.
View Posts →
1 posts
Håkon er opptatt av personlig utvikling, drivkraft og glede. Han er sertifisert NLP Master Practitioner, og skriver og tilbyr tjenester for personlig vekst.
View Posts →
1 posts
Jan Sollid Storehaug er digital strategirådgiver. Han er også en mye brukt foredragsholder.
View Posts →
1 posts
Ola hjelper virksomheter å jobbe med temaer rundt helse, kulturbygging og spons og tilbyr også underholdende, bevisstgjørende og motiverende foredrag/webinar.
View Posts →
1 posts
Bjørn O- Hopland er eier og daglig leder av Smart Endring AS.
View Posts →
1 posts
Eli jobber i Fossekall AS. Hun har siden 2001 også drevet eget idé- og kommunikasjonsbyrå. Hun brenner for vekst og utvikling i bedrifter, og ser raskt muligheter og det unike. Hun veileder bedrifter i strategiprosesser, fremtidens bærekraftige forretningsmodeller, produkt/ markedsoptimalisering, forbedrer verdiløfter, bedriftskultur og innovasjonsskapende faktorer/team.
View Posts →
1 posts
Kevin er Corporate Storyteller, Content Strategist og Awareness@Work Consultant. Han skriver om nærværingslivet her i tilt.work.
View Posts →
1 posts
Cathrine Foss Stene er en erfaren team- og lederutvikler og har jobbet med og i mange av de største norske virksomhetene.
View Posts →
1 posts
Kari har en bachelor i statsvitenskap med fordypning i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Hun går nå en modulbasert master i voksnes læring på NTNU. Hun er utdannet NLP Business Practitioner (Kreativ Ledelse og Coaching nivå A) hos UiA/Coachteam.
View Posts →
1 posts
Kathra er COO i oppstartselskapet Generation Mobility samt teamleder i bydel Gamle Oslo.
View Posts →
1 posts
Kristin er partner og markedssjef i MetaResource. Hun beskriver seg som en stolt "potet" som kan mye om mye og ofte finner løsninger eller nettverk som kan bidra. Hun skriver om mentale muskler i hverdagen.
View Posts →
1 posts
Thor Ivar Forsland er coach og karriereveileder hos Frisk Utvikling.
View Posts →
1 posts
Data Scientist med bred, internasjonal bakgrunn.
View Posts →
1 posts
Thomas skriver om tankesett, metoder og verktøy for morgendagens ledere.
View Posts →
1 posts
Jørn Bue Olsen er rådgiver og forfatter i ledelse og etikk Ekon, Dr., siv.ing. og førsteamanuensis ved Oslomet (Etikk og bedriftenes samfunnsansvar). Olsen skrev doktorgrad om etiske dilemmaer for ledere i konkurranseutsatt virksomhet der Hauge-caset er eksempel på kombinasjon av lønnsom verdiskapning og anvendt etikk. Olsen holder foredrag om «Hauge som fyrtårn for norske bedrifter i dag». Utga i 2020 ny bok, «Næringslivsetikk og samfunnsansvar», i samarbeid med Henrik Syse. Leif-Runar Forseth er rådgiver og forfatter innen ledelse, gründervirksomhet og etikk. Han har doktorgrad i teoretisk fysikk og mastergrad i filosofi, tema etikk og lederskap. Ny bok, "Naturlig lederskap", kom i 2020.
View Posts →
1 posts
Jeanette Luytkis er sertifisert profesjonell coach og ledelsesrådgiver. Hun leverer individuelle coaching og treningsopplegg, med spesialisering på lederskap, personlig vekst og innovativ forretningsutvikling.
View Posts →

Tirsdag er A-HA!-dag

Tirsdag er A-HA!-dag

Hver tirsdag siden 2010 har tusenvis av abonnenter fått ukebrevet Tirsdag morgen i sin innboks. Noen blir inspirert, noen blir provosert, mange får en eller flere a-ha!-opplevelser. Meld deg på her. Det er gratis. 

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: