«Alt henger sammen med alt»

Misbrukt bærekraft
Fotomontasje basert på Pete Linforth og Gerd Altmann, Pixabay.
«Alt henger sammen med alt» påstod Gro Harlem Brundtland. Hun hadde rett. Men det betyr ikke at ordet «bærekraft» hører hjemme overalt.

Av Paal Leveraas

Paal Leveraas er sjefreflektør og -redaktør i tilt.work og gründer av blant annet tilt work AS, digi.no og Leveraas AS. Ta kontakt med Paal enten du trenger et foredrag, en sparringpartner i ditt lederskap eller en som kan hjelpe deg å få budskapet ut i verden. Eller alt over.
29. september 2020

Dette ukebrevet skrives fra arbeidsrommet på hytta. Utenfor vinduet henger tåken tett og grå. I helgen kom den første snøen, men den var ikke bærekraftig. Nå ligger det bare noen flekker igjen i lyngen der ute.

Der fikk du et innblikk i min verden. Og som en bonus, enda et eksempel på misbruk av ordet «bærekraft».

Bærekraftsbegrepet ble introdusert av Brundtland-kommisjonen som for nesten 40 år siden skrev FN-rapporten «Our Common Future». Rapporten vektla sammenhengen mellom miljø, økonomi og sosial utvikling og introduserte begrepet «bærekraftig utvikling». Hovedbudskapet var at «verdenssamfunnet må innrette seg og gjøre det som kreves for å sikre at behovene til dagens mennesker blir dekket uten at dette svekker grunnlaget for framtidige generasjoner til å få dekket behovene sine», ifølge Wikipedia.

Hvorvidt snøen blir liggende eller smelter i hytteskråningen i Tverrlia påvirker i liten grad fremtidige generasjoner.

Bærekraft er blitt et honnørord, en opplevd nødvendighet i praktisk talt alle sammenhenger i arbeidslivet. Jeg frykter at vi kan dra det så langt at det blir meningsløst. Det ville være synd. Det ville være lite bærekraftig.

Stein i glasshus?

Som gründer i tilt.work, med en misjon om å «tilte hoder mot et mer bærekraftig arbeidsliv», tenker du kanskje at jeg kaster stein i glasshus.

Men om bærekraftig utvikling ikke hører hjemme i mange sammenhenger, er det likevel et ord med mange dimensjoner. Selvsamme Gro Harlem Brundtland siteres på et enkelt, folkelig utsagn det er lett å være enig i: «Alt henger sammen med alt».

I det lyset bør vi se begrepene bærekraft og bærekraftig utvikling. Hvis målet er en levelig planet, starter det med hva du spiste til frokost i dag, hvordan du sov i natt, og hva du gjør for deg selv i dag. Det fortsetter med en som deg som går ut i verden og utstråler positivitet og optimisme og en vilje til å være en god samfunnsborger og en som tenker helhetlig, ikke bare i forhold til hva du spiser og hvordan du sover, men for samfunn og fremtid. Som leder (vi er alle ledere) viser du vei i alt du sier, tenker og gjør.

Med en hel arbeidsplass full av mennesker som deg skaper vi næringslivsorganismer som skaper verdier uten å bryte ned omgivelsene. Disse organismene skaper verdikjeder med andre organismer som smittes og inspireres av din arbeidsplass sin måte å tenke og handle.

Som samfunnsborger og konsument går du fra jobben og ut i verden med en forventning om at de du handler med også skaper det de skaper med en bærekraftig utvikling som grunnleggende premiss.

Drivkreftene

Næringslivet og forbrukermakten er de to sterkeste drivkreftene for å redde planeten fra kollaps og sikre verdige livsforhold på en planet hvor enkeltindividets og kollektivets rettigheter respekteres og ivaretas. Og de to spiller på lag, som yin og yang, som sol og vind, som solen og planetene.

Dette er hva bærekraft bør handle om.

Et bærekraftig liv, et bærekraftig arbeidsliv, bærekraftige samfunn og en bærekraftig planet.

Derfor er tilt.work skapt. Vi har spesielt fokus på en viktig komponent i dette systemet hvor «alt henger sammen med alt»: arbeidslivet. Vi spiller på lag med dette arbeidslivet for å bidra til å se nye perspektiver og muligheter.

Akkurat slik Leiv Eriksson bommet med en grad eller to på reisen hjem til Grønland, og i stedet for å komme hjem til middag oppdaget en helt ny verden, tenker vi at små kjærlige dytt, små tilt på sikt skaper store endringer. Og kanskje oppdager vi også sammen en helt ny verden.

God tirsdag.


Litt klokere 8. oktober kl 15:00:

Hvordan ta våre liv – og forretningsmodeller – tilbake fra de internasjonale IT-gigantene? Vi har invitert Hilde Nagell, forfatter av den nylig utgitte boken Digital revolusjon, til et nettmøte slik vi liker å holde nettmøter: som arenaer hvor likeverdige deler kunnskap og erfaringer. Derfor setter vi også en begrensning på maks 30 deltakere på nettmøtet. Det foregår den 8. oktober kl 15-16.

“Litt klokere” er en åpen arena hvor innholdet skapes av deltakerne. Vi setter opp et overordnet tema for hvert møte, og vil (som oftest) ha en eller flere eksperter på temaet som innledere. Men dette er ikke et foredrag eller et kurs, det er en møteplass.

Kom med et åpent sinn og et kreativt “mindset”.


Ferske tilt fra den siste uken

ALT VI IKKE VET OM HVERANDRE: På wiki-listen over kjente larvikinger finner du verdensnavn som Thor Heyerdahl, Arne Nordheim og Ingvar Ambjørnsen, til sammen mer enn hundre navn. Bjørn Z. Ekelund er ikke på listen. Men Bjørn er verdensberømt i visse kretser. Og jeg er stolt over at en av Norges mest anonyme internasjonale suksesser også er en av tilt.works mest dedikerte bidragsytere. Jostein Borgmo har intervjuet den ukjente verdenskjendisen. Les intervjuet her. (PS. Sett av god tid.)

NON STOP LEDELSE: Ledelse er ikke magi, det er praktisk, anvendt folkeskikk. Få, om noen, greier som Hedvig Rognerud å koble de små øyeblikkene fra hverdagen mot de små og store spørsmålene vi stilles ovenfor som ledere, og hente læring ut av begge deler, på vegne av oss alle. Delegering, for eksempel. Hva kan en pose Non Stop lære deg om delegering? Det finner du ut her.

Å TRENE DIN KARISMA: Da vår nye skribent Sissel Naustdal sendte meg sin første artikkel, var det et ord som kom opp i hodet mitt: Karisma. For mange år siden observerte jeg karisma i praksis da jeg ruslet over Besseggen med blant andre en to meter høy belgier og en halvannen meter høy portugiser. Karisma skapes i intensiteten du legger i å se og anerkjenne andre. Det er noe som oppleves som en nesten uoverstigelig utfordring for mange av oss. Det som er bra er at Sissel Naustdal har lagd et treningsprogram som gjør det enklere. Her er treningsprogrammet.

GODE INTENSJONER: De færreste av oss går inn for å være diskriminerende, ensporede idioter som diskriminerer ved ansettelser og andre korsveier. Vi har gode intensjoner, men så ender det med at vi diskriminerer likevel. Walaa Abuelmagd har skrevet en guide for deg som gjerne vil leve opp til dine gode intensjoner. Les om hva du kan gjøre for å unngå diskriminering ved ansettelser.

PRISEN FOR ANNERLEDESHET: Det koster å være annerledes, men det er verdt prisen, er påstanden Walaa Abuelmagd og Glenn Hole fremsetter i en artikkel rettet spesielt mot deg som ikke nødvendigvis har valgt din annerledeshet, men er født inn i den. Lær hvordan du mestrer å være unik – og samtidig lik.

Avatar
Følg Paal
Artikler av Paal Leveraas (alle)

Ukens tilt?

Hva skjer?

Det er ingen kommende events på dette tidspunktet.

Mest populære innlegg og sider

Ledere som vasker føttene til sine medarbeidere
En tsunami av positivitet
Farger og bærekraft
Hei sjef, har du to minutter?
Hvordan skape psykologisk trygghet i en virtuell arbeidshverdag?
Hva slags bil er du? Har du nok energi og riktig kurs?
Norges voksende klasse av uten­for­stående
Hvordan HR blir relevant
Inkluderende lederskap handler om å se hele mennesket
Hvordan korona lærte meg å sette pris på usikkerhet

Instagram

Mer som dette

De siste artiklene

Noen av våre forfattere

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. tilt.works ukebrev Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Share This
%d bloggere liker dette: