Sjøforklart HR-topp på verdens tak

av | 9. oktober 2018 @ 13:02

Hun har mastergrad i statsvitenskap med spesialfokus på terror som kommunikasjonsverktøy. Hun har jobbet i etterretningen («men ikke som spion»). Hun klatrer opp på fjell for moro skyld, og har […]

Hun har mastergrad i statsvitenskap med spesialfokus på terror som kommunikasjonsverktøy. Hun har jobbet i etterretningen («men ikke som spion»). Hun klatrer opp på fjell for moro skyld, og har «The Seven Summits» i sikte. Møt HR-profilen Benedicte Teigen Gude, HR- og kommunikasjonsdirektør  i Wilhelmsen-gruppen.

– Om jeg er i slekt med Hans Gude? Joda, det var broren til min tipp-tipp-tipp-oldefar. Jeg har ikke arvet noe av hans kunstneriske talenter, men kanskje noe av gleden over vakker, urørt natur kommer derfra.

Benedicte Teigen Gude har mastergrad i statsvitenskap. Interessen for kommunikasjon kom da hun studerte terrorisme som kommunikasjonsverktøy og sammenlignet Aristoteles og Hitlers tanker rundt hvordan man skulle overbevise og vinne massene.

I dag jobber hun i Wilhelmsen-gruppen.

Når hun ikke er på vei opp en fjelltopp sammen med sin mann.

– Jeg er på vei til Sveits. Drar i morgen. Vi skal bruke siste helg av høstferien til å klatre i Alpene.

– Hvilket fjell?
– Det vet vi ikke ennå. Vi drar ned, sjekker værmeldingen og drar i den retningen hvor været er best.

Paret Teigen Gude/Gude Teigen har besteget topper over hele verden, inkludert flere over 8.000 meter. Den siste var Broad Peak i Pakistan.

– Der måtte vi gi oss like under 8.000 meter, forteller hun. – Den høyeste jeg har vært på er Manaslu i Nepal på 8.163 meter. Om vi går for «The Seven Summits»gjenstår å se. Vi er på god vei, men har noen høydemeter igjen før vi når det målet.

– Hva med Mount Everest?
– Nei, den har vi ikke tatt ennå. Men vi skal. Kanskje allerede neste år.

– Jøss. Og dobbelt-jøss. Dere har vel ingen barn dere da?
– Joda, en hel flokk. Fire stykker. De tas godt vare på av slekt og venner mens vi er ute i verden.

– Imponerende. Men i tillegg til alt dette har du en mastergrad i statsvitenskap, og har også vært spion. Fortell mer om det.
– Spion, nei, er du gal? Jeg var analytiker i Forsvarets etterretningstjeneste. Det hadde ingenting med spionasje å gjøre. Min jobb var å analysere forskjellige ting, for eksempel fremtidig krigføring.

​«Spion, nei, er du gal?»

— Etter hvert begynte jeg å jobbe med hvordan kommunikasjon kan brukes som effektivt virkemiddel i fredsbevarende operasjoner. Da jobbet vi for eksempel med på å skape fellesarenaer for barn og unge på Balkan, med mål om å skape fredelig sameksistens.

– Så havnet du i Wilhelmsen-gruppen. Hjelp meg å se den røde tråden her.
– He-he, jeg er glad i sjø også da. Jeg drømmer om å seile jorda rundt. Men det er nok en helt annen grunn til at jeg havnet i Wilhelmsen. Min far jobbet i shipping i alle år. Han startet sin maritime karrière som servitør på hundreårsjubileet til Wilhelmsen i 1961, og seilte etter hvert til sjøs for Wilhelmsen og andre rederi. Han snakket varmt om Wilhelmsen, og det inspirerte meg til å ta jobb der.

– Hvordan vil du beskrive Wilhelmsen?
– Wilhelmsen er en global maritim industrigruppe opprettet i 1861. Vi har det største maritime nettverket i verden, med tilstedeværelse i over 2.200 havner globalt. Vi leverer produkter og tjenester til over halve verdens handelsflåte, og vi supplerer mannskap og gjør teknisk drift av komplekse skip.

– Vi utvikler også nye og spennende løsninger som former den maritime industrien for fremtiden.

– Med tusenvis av kolleger i mer enn 70 land tar vi kompetanse, bærekraft, innovasjon og banebrytende kundeopplevelser et steg videre, fortsetter hun, og avrunder setningen som en typisk kommunikasjonsperson:

– For mer informasjon, se www.wilhelmsen.com, eller følg oss på Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram og/eller YouTube.

– Hvordan er det å kombinere HR og kommunikasjon?
– Det er riktig for oss, og det er også krevende. Det er et stort og omfattende ansvarsområde.  Rollen favner alt fra sykemeldinger og rekruttering til sosiale medier, fra merkevarebygging og verdier til kvartalsrapporter, samfunnsansvar og employer branding.

– Vi ser at det at vi er i samme avdeling gir større helhet og at det er enda mer naturlig å jobbe tett sammen, der aktivitetene som igangsettes tydelig støtter opp om strategien som er satt.

– Hva er det beste ved jobben din?
– Mange dyktige og inspirerende kolleger som ønsker å gjøre en forskjell, ønsker å levere og bidra til at vi som selskap leverer på de mål og ambisjoner vi har satt oss. — Hva liker du minst ved jobben din?

– At ting noen ganger må ta lengre tid enn det mitt noe utålmodige vesen egentlig liker. I en stor organisasjon med tusenvis av kolleger i over 70 land tar det tid å få til endringer.

Men når vi lykkes, har vi en unik mulighet til å påvirke en hel industri eller — i litt mer fluffy termer — hele verden. Med tilstedeværelse over hele kloden kan vi faktisk bidra som selskap og enkeltindivider til å nå noen av verdens største utfordringer, for eksempel et bærekraftig hav.

​«Når vi lykkes har vi en unik mulighet til å påvirke en hel industri – eller hele verden»

– Bortsett fra ulykker og dødsfall, hva er det mest krevende du har opplevd i jobben din?
– To av våre datterselskap har de siste årene vært under etterforskning av konkurransemyndighetene i mange land og regioner, inkludert USA, EU og Asia. Det har vært en lang og tøff periode hvor kolleger har vært under ekstremt sterkt press. Det er nok det mest krevende jeg har opplevd.

– Fra et rent HR-perspektiv tror jeg noe av det krevende, men også interessante, er få litt fastlåste relasjoner til å bli produktivt og verdiskapende samarbeid.

– Hva er dine og din virksomhets største HR-utfordringer?
– De siste årene har vi jobbet med å endre måten vi jobber på og delvis endre vår kultur. Jeg sier delvis fordi det er mye som er bra og som vi gjerne vil ta med oss videre. Men vi, som alle andre, må møte en hverdag preget av raskere endring og bruk av mer teknologi.

– For at vi skal tilfredsstille våre kunders behov, må vi sørge for at vi kan levere morgendagens produkter og tjenester. Vi jobber derfor med å utvikle en organisasjon, utvikle våre ansatte og rekruttere mennesker med mer teknologisk og digital kompetanse.

– Å få en global organisasjon med tilstedeværelse i mer enn 70 land til å ta i bruk nye verktøy og jobbe på en ny måte er en krevende, men en veldig engasjerende og givende oppgave.

«Å få en organisasjon med tilstedeværelse i mer enn 70 land til å ta i bruk nye verktøy og jobbe på en ny måte er krevende, men veldig engasjerende og givende»

– Før i tiden var Wilhelmsen allemannseie. «Alle» hadde en bror, far, sønn, fetter eller onkel til sjøs, og mange av de seilte med oss. Nå er det færre som kjenner oss i dag – særlig blant de yngre og ikke minst blant de som ikke har shipping eller maritim næring som interessefelt. Mange forbinder Wilhelmsen med et rederi, men det har vi ikke vært på mange år. Vi jobber mye med å skape forståelse for at vi er et av de mest internasjonale selskap i Norge. Det er en kommunikasjonsutfordring, og det er en HR-utfordring.

– På toppen av det hele rekrutterer vi ikke lenger fra maritim bransje slik vår industri utelukkende gjorde før. Nå kjemper vi om talenter som slett ikke kommer fra maritim bransje.

– Det skaper utfordringer. Hvordan skal vi kapre en skarp ung person som kan velge mellom Amazon, Kolonial.no, DNB og Wilhelmsen?

– Hvordan lykkes dere med å tiltrekke dere talenter?
– Når det gjelder digitale traineer er vi ganske godt fornøyde. I år gjorde vi en vri og laget rekrutteringsvideo. Den vant vi en nordisk pris for tidligere i år, og den ga oss tre gode digitale traineer. Det er det andre kullet av digitale traineer vi har her, og de setter virkelig spor etter seg – fra dag én.

– Dette var et tett og kreativt samarbeid mellom HR og kommunikasjon. Jeg er ganske stolt av folkene våre som har fått dette til.

— Hvorfor er HR viktig?
– Uten motiverte ansatte som har riktig kompetanse og er på rett plass vil vi som selskap ikke overleve. Det å jobbe med posisjoneringen av selskapet eksternt samt jobbe med å utvikle ansatte som er motivert til å levere gode resultater er helt grunnleggende for å skape verdier. De riktige menneskene med den rette kompetansen og de riktige egenskapene er nøkkelen til å skape verdi og lykkes.

– Hva kjennetegner en god leder, det være seg i HR eller på andre områder?
– I tillegg til det åpenbare – skape verdi og levere på de strategiske målsettingene for selskapet – må en god leder i mine øyne evne å engasjere og motivere, legge forholdene til rette for at ansatte skal lykkes og utnytte potensialet i hver enkelt. Videre må en god leder jobbe med kontinuerlige forbedringer, være villig til og ikke minst stimulere endring. Og til sist – være nysgjerrig, evne å omsette gode ideer til løsninger som skaper verdi og tar selskapet fremover. — Hva er dine tre beste råd til en som vurderer en karriere i HR i dag?

– For å lykkes med HR må du i mine øyne ha god forretningsforståelse og evne å omsette selskapets strategiske målsettinger i konkrete tiltak som evner å beholde, utvikle og rekruttere de riktige menneskene med den rette atferden, rett motivasjon og rett kompetanse i forhold til de målene selskapet har satt seg. Uten denne kombinasjonen blir det vanskelig å skape resultater og lykkes.

PS! Benedicte kom til topps i høstferien, rapporterer hun i etterkant. Riktignok i Frankrike og ikke Sveits, for det var der været var best. Det ble en ny 4.000 meter, Barre des Ecrins på 4.102 moh. 

HR-profilen Benedicte Teigen Gude

Benedicte Teigen GudeHR- og kommunikasjonsdirektør i Wilhelmsen-gruppen

Arbeidserfaring:
  • 2017 -> HR og kommunikasjonsdirektør, Wilhelmsen-gruppen
  • 2010—2017: Kommunikasjonsdirektør, Wilhelmsen-gruppen
  • 2005—2010: Kommunikasjonssjef, Wilh. Wilhelmsen ASA
  • 2002—2005: Kommunikasjonssjef, Norske Skog
  • 1997—2002: Seniorrådgiver, Forsvaret
Utdanning:
  • 1990—1996: Master i statsvitenskap, Universitetet i Oslo

Oppslagsfoto: privat

Paal Leveraas
Følg Paal
Artikler av Paal Leveraas (alle)

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Noen av våre forfattere

682 posts
Paal Leveraas er sjefreflektør og -redaktør i tilt.work og gründer av blant annet tilt work AS, digi.no og Leveraas AS. Ta kontakt med Paal enten du trenger et foredrag, en sparringpartner i ditt lederskap eller en som kan hjelpe deg å få budskapet ut i verden. Eller alt over.
View Posts →
55 posts
Hedvig Rognerud er forretningsutvikler, ledercoach, prosessleder og foredragsholder i Fossekall AS på Lillehammer. Hedvig skriver om språk som lederverktøy for tilt.work.
View Posts →
32 posts
Atle skriver om coaching og kommunikasjon.
View Posts →
24 posts
Bjørn Z. Ekelund er psykolog. Han står bak "Diversity Icebreaker". Han skriver jevnlig for tilt.work, og er en del av ekspertpanelet.
View Posts →
18 posts
Herman Berg er redaksjonssjef i tilt work AS.
View Posts →
14 posts
Tom Georg Olsen skriver jevnlig om ledelse med fokus på tillitsbasert ledelse. Han er konserntjener i Miles, og sitter også i styret i tilt work AS.
View Posts →
13 posts
Thomas Nygaard er daglig leder i tilt work AS. Han er mangeårig leder i forlagsbransjen, hvor han to ganger har eliminert sin egen jobb. Han er blitt ekspert på å omstrukturere virksomheter på en måte som ivaretar verdiene.
View Posts →
12 posts
Hans Jacob Christensen har lang fartstid i norsk og internasjonal HR. Her i tilt.work vil han utforske kjernen i HR, utfordre noen etablerte sannheter i faget og gjerne skape debatt.
View Posts →
11 posts
Walaa Abuelmagd skriver om mangfold i tilt.work.
View Posts →
7 posts
Jan-Erik Sandberg skriver om hvordan vi kan gjøre mangfold i arbeidslivet til et aktivum. Han lever hva han lærer som "ikke helt A4 selv".
View Posts →
7 posts
Gerd Jorunns misjon som skribent i tilt.work og Tirsdag morgen har vært å avlive myter om ledelse.
View Posts →
7 posts
Mai-Britt jobber med rekruttering i en internasjonal organisasjon. Hun skriver om rekruttering og ledelse i tilt.work.
View Posts →
5 posts
Rune skriver om medarbeiderskap.
View Posts →
5 posts
Elin Ulset er en engasjert og nær leder som er levende opptatt av kommunikasjon, ledelse og adferd. Elin har vokst opp i HR-kommunikasjon, både fra Aftenposten, digitale medier og mediebyrå. Hun balanserer det faglige med lederskap, og lederskap med familie, og hun trives godt i alle sfærene.
View Posts →
5 posts
Catherine Lemaréchal eier og driver Ticato AS. Hun er rådgiver og NLP-coach og skriver om kommunikasjon, merkevarebygging og tidsmestring. Catherine kan hjelpe deg å oppnå mer enn du tror du kan. Hun holder kurs og foredrag, og mest populært nå for tiden er kurset: Gi f*** for flinke piker.
View Posts →
5 posts
Ph.d. og professor II Glenn Hole er direktør i IT-selskapet Skill. Han skriver om mangfold i arbeidslivet.
View Posts →
4 posts
Eva Jarbekk er en av våre fremste juridiske eksperter på personvern og GDPR.
View Posts →
3 posts
Esben Keim driver rådgivingsselskapene Vital Few og OSS. Han skriver om presterende team, resultatledelse/OKR, mangfold og kundefokus her på tilt.work.
View Posts →
3 posts
Jeanette Høie er desksjef i tilt.work. Hun har lang fartstid som journalist og vaktsjef i dagspressen. Hun har godt grep om ulike digitale fortellerteknikker. I tillegg er hun gründer-in-spe.
View Posts →
3 posts
Arne Jensen er generalsekretær i Norsk redaktørforening.
View Posts →
3 posts
Annar er en nestor i norsk lederutvikling med mer enn 30 års fartstid.
View Posts →
2 posts
Isabelle er senterleder for kraftsentret Forandringhuset. Hun er mentor og utviklingsansvarlig for ungdommer i Oslo.
View Posts →
2 posts
Sissel Naustdal leder MadeToGrow og er brennende engasjert i utvikling av menneskers potensial
View Posts →
2 posts
Anne 🌱 Reknes hjelper mennesker med å finne, få eller skape sin drømmejobb, og deler tips, tricks, teknikker, verktøy og metoder her i tilt.work.
View Posts →
2 posts
Christine er kursutvikler og foredragsholder med et stort lærerhjerte og masse kjærlighet til god tekst. Hun driver firmaet Tekstdoktor og underviser i digital markedsføring og journalistikk på Høyskolen Kristiania.
View Posts →
2 posts
Stikkordet for Cathrines arbeid med lederutvikling er "praktisk hverdagsledelse".
View Posts →
2 posts
Ole Kristian Sivertsen er CEO i selskapet Desert Control. Han har lang fartstid fra selskap som Citrix, RES Software, Sun Microsystems, Telenor, EVRY og Global Eagle. I dag har han dedikert seg til teknologi som løser klimautfordringer.
View Posts →
2 posts
Jostein Borgmo er til daglig eier og kreativ direktør i Suburbia og har dessuten nesten 80.000 følgere på Instagram.
View Posts →
1 posts
Herminia Ibarra er professor ved London Business School og forfatter av fagbøker om ledelse og organisasjonsutvikling.
View Posts →
1 posts
Umid skriver om tjenende lederskap og selvledelse.
View Posts →
1 posts
Nils Petter Nordskar er tidligere reklamemann. I dag holder han kurs, foredrag og utgir dessuten nyhetsbrevet "Lykkes med ideer".
View Posts →
1 posts
Ingar Roggen er sosiolog og beskrives som en av de europeiske pionerene for sosial informatikk. Arbeidsfeltet omfatter blant annet det sosiale aspektet av det virtuelle rommet, sosial analyse av internett og samspillet mellom menneske og datamaskin. I 1996 introduserte han sosiologien på nettet, websosiologi, som en nettvitenskap.
View Posts →
1 posts
Håkon er opptatt av personlig utvikling, drivkraft og glede. Han er sertifisert NLP Master Practitioner, og skriver og tilbyr tjenester for personlig vekst.
View Posts →
1 posts
Jørgen Lund jobber med endringsledelse gjennom eget selskap.
View Posts →
1 posts
Jan Sollid Storehaug er digital strategirådgiver. Han er også en mye brukt foredragsholder.
View Posts →
1 posts
Ola hjelper virksomheter å jobbe med temaer rundt helse, kulturbygging og spons og tilbyr også underholdende, bevisstgjørende og motiverende foredrag/webinar.
View Posts →
1 posts
Bjørn O- Hopland er eier og daglig leder av Smart Endring AS.
View Posts →
1 posts
Eli jobber i Fossekall AS. Hun har siden 2001 også drevet eget idé- og kommunikasjonsbyrå. Hun brenner for vekst og utvikling i bedrifter, og ser raskt muligheter og det unike. Hun veileder bedrifter i strategiprosesser, fremtidens bærekraftige forretningsmodeller, produkt/ markedsoptimalisering, forbedrer verdiløfter, bedriftskultur og innovasjonsskapende faktorer/team.
View Posts →
1 posts
Kevin er Corporate Storyteller, Content Strategist og Awareness@Work Consultant. Han skriver om nærværingslivet her i tilt.work.
View Posts →
1 posts
Cathrine Foss Stene er en erfaren team- og lederutvikler og har jobbet med og i mange av de største norske virksomhetene.
View Posts →
1 posts
Kari har en bachelor i statsvitenskap med fordypning i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Hun går nå en modulbasert master i voksnes læring på NTNU. Hun er utdannet NLP Business Practitioner (Kreativ Ledelse og Coaching nivå A) hos UiA/Coachteam.
View Posts →
1 posts
Kathra er COO i oppstartselskapet Generation Mobility samt teamleder i bydel Gamle Oslo.
View Posts →
1 posts
Kristin er partner og markedssjef i MetaResource. Hun beskriver seg som en stolt "potet" som kan mye om mye og ofte finner løsninger eller nettverk som kan bidra. Hun skriver om mentale muskler i hverdagen.
View Posts →
1 posts
Thor Ivar Forsland er coach og karriereveileder hos Frisk Utvikling.
View Posts →
1 posts
Data Scientist med bred, internasjonal bakgrunn.
View Posts →
1 posts
Thomas skriver om tankesett, metoder og verktøy for morgendagens ledere.
View Posts →
1 posts
Jørn Bue Olsen er rådgiver og forfatter i ledelse og etikk Ekon, Dr., siv.ing. og førsteamanuensis ved Oslomet (Etikk og bedriftenes samfunnsansvar). Olsen skrev doktorgrad om etiske dilemmaer for ledere i konkurranseutsatt virksomhet der Hauge-caset er eksempel på kombinasjon av lønnsom verdiskapning og anvendt etikk. Olsen holder foredrag om «Hauge som fyrtårn for norske bedrifter i dag». Utga i 2020 ny bok, «Næringslivsetikk og samfunnsansvar», i samarbeid med Henrik Syse. Leif-Runar Forseth er rådgiver og forfatter innen ledelse, gründervirksomhet og etikk. Han har doktorgrad i teoretisk fysikk og mastergrad i filosofi, tema etikk og lederskap. Ny bok, "Naturlig lederskap", kom i 2020.
View Posts →
1 posts
Jeanette Luytkis er sertifisert profesjonell coach og ledelsesrådgiver. Hun leverer individuelle coaching og treningsopplegg, med spesialisering på lederskap, personlig vekst og innovativ forretningsutvikling.
View Posts →

Tirsdag er A-HA!-dag

Tirsdag er A-HA!-dag

Hver tirsdag siden 2010 har tusenvis av abonnenter fått ukebrevet Tirsdag morgen i sin innboks. Noen blir inspirert, noen blir provosert, mange får en eller flere a-ha!-opplevelser. Meld deg på her. Det er gratis. 

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: