11 fag du ikke hadde på skolen (men gjerne skulle hatt)

Skolen hopper over noe av det mest vesentlige du trenger for å overleve og blomstre i arbeidslivet. Her er 11 fag som ikke står på pensumlisten.

av | 21. august 2018 @ 05:45

Det er mye godt å si om utdanningssystemet vårt. De unge menneskene som kommer ut av det i dag imponerer ofte, ikke bare for hva de kan, men også for hva de er blitt.

Men jeg observerer at det ofte er til tross for, ikke på grunn av skolen.

En gang var skolen en «dannelsesreise», hvor du ikke bare ble utdannet, men også «inndannet». Nå er det bare utdannelse igjen. Inndannelsen må du sørge for selv.

De lavere nivåene i skolesystemet er blitt en kompetansefabrikk. Karaktersystemet er bygd på prestasjonsstyring og ytre motivasjon. Det er metoder og teorier som i stor grad er forkastet i arbeidslivet.

For noen går noe tapt på veien.

Evnen til å begeistres av kunnskap. Sosial kompetanse. Enkle tricks for å fungere bedre sammen med andre mennesker.

Vi hører om russ og russeaspiranter med mye penger og lite ydmykhet på tur til Hellas, og vi hører om unge mennesker som er oppdratt av dataspill og sosiale nettverk.

De blir voksne og går inn i arbeidslivet. De er flinke på det de gjør, og de gjør det i år etter år. Så kjenner de at det er på tide å gjøre noe annet.

Ofte er det en IT-magiker i en trolldom som gikk ut på dato ved forrige oppgradering.

Heller enn å ta enda en sertifisering vil de opp på neste nivå hvor de slipper å knote kode og kan lede andre i stedet.

«Med tiltagende desperasjon krafser de i glasset mens de kjenner den pizza-stinkende ånden fra yngre programmere i nakken.»

Det er da de oppdager det usynlige glasstaket. De mangler koden som bringer dem videre. Med tiltagende desperasjon krafser de i glasset mens de kjenner den pizza-stinkende ånden fra yngre programmere i nakken.

Og bak dem igjen, en million høflige og smilende indere med industrialisert kompetanse fiks ferdig oppgradert til nyeste versjon.

Så da sitter de der da, og  jeg spør dem, blant mye annet rart, hvilke fag de gjerne skulle hatt på skolen, men ikke fikk fordi det ikke sto på fagplanen.

Her er fagplanen:

 1. Gjenoppfinn deg selv: Kunnskap er ferskvare, som snøen som falt i fjor. Det viktigste du kan lære er å lære. Og avlære. Det du trenger å kunne i morgen må du lære deg i dag. Det du lærte i fjor må du avlæres i år.
 2. Kommunikasjon: Du kan være verdens beste rakettforsker, bioingeniør eller java-programmerer, men hvis du ikke greier å formidle dine tanker og idéer til omverdenen kommer du ingen steder. Faget «Kommunikasjon» gir deg grunnleggende innføring i retorikk, historiefortelling, dramaturgi, skriftlig, forretningsrettet korrespondanse og lederkommunikasjon.
 3. Målsetting og tidsstyring: «Dagene styrter avsted som ville hester over alle hauger», skrev den forfyllede amerikanske kult-poeten Charles Bukowski. Og han hadde rett. Men melder du deg opp i «Målsetting og tidsstyring» får du verktøyene som trengs for å temme de ville hestene og ta kontrollen tilbake.
 4. Nettverksbygging: All din kompetanse er ikke annet enn et fyrtårn på et øde hav uten nettverk. For noen er nettverk en gave de fikk i fødselen, men nettverk skal trimmes, vedlikeholdes og oppgraderes kontinuerlig. I dette kurset lærer du hvordan.
 5. Selvtillit: Tillit er som luft, du merker det ikke når den er der, men når den er borte kveles du. Selvtillit handler om å ha tillit til deg selv. Uten selvtillit får du heller ikke tillit. Dette kurset gir deg den grunnleggende ballasten du trenger for å bli et menneske som kan gi og få tillit fra andre.
 6. Motivasjon: Motivasjon er ikke noe du får, det er noe du tar. Du kan ha motiverende og inspirerende mennesker rundt deg, men i siste instans er det bare du som kan ta ansvar for egen motivasjon. Gjennom dette kurset lærer du å ta ansvar for din egen indre glød.
 7. Brannslukking: De brannene som gjør størst skade i dag er de som brenner ut folk. Ikke bli en utbrent ruin. Ta kurset «Brannslukking» og finn ut både hvordan du forebygger brann og slukker dem før de gjør for stor skade.
 8. Personlig merkevarebygging: Hvordan skiller du deg ut i mengden? Enten du driver som selvstendig eller du er ansatt, er markedsføring og selv-promotering nødvendig. Samtidig er det en delikat balansegang, hvor grensen mellom selvutslettende anonymitet og ufint skryt er hårfin. Lær å selge deg selv slik at andre føler at du gjør dem en tjeneste.
 9. Økonomi: Med mindre du utdanner deg innen økonomi, lærer skolen deg svært lite om hvordan verdier skapes og foredles. Grunnleggende økonomisk forståelse er noe du må lære deg på egenhånd. Med mindre du melder deg på dette kurset, og lærer hvordan du får pengene til å jobbe for deg, ikke omvendt.
 10. Relasjonsintelligens: Vi seiler alle i et hav av relasjoner. Noen ganger gir de oss drahjelp, andre ganger står de i veien. Relasjonsintelligens er et mål på din evne til å se det store bildet og forstå, intuitivt eller bevisst, hvordan alt henger sammen med alt og ikke minst hvordan alt kan påvirkes bevisst. Dette kurset er for viderekomne som allerede har utviklet emosjonell og sosial intelligens.
 11. Lykke: Vi lærte matematikk, norsk og samfunnsfag og mye, mye mer på skolen. Men vi lærte ingenting om hva som skal til for å leve et godt liv. Faget «Lykke» hjelper deg å identifisere egne verdier, bli bevisst og tilstedeværende og oppmerksom på egne styrker og svakheter.

God tirsdag.


Artikkelen ble første gang publisert i 2012, da med 10 fag på listen. Redigert og republisert i juli 2016 og igjen i august 2018.  Oppslagsfoto: «Happiness» (CC BY 4.0 – torange.biz)

Paal Leveraas
Følg Paal
Artikler av Paal Leveraas (alle)

21 Kommentarer

 1. Gestaltmarit

  Hei Paal, takk for innsiktsfullt innlegg! Vil bare tipse deg om en film som Oslo Spirituelle Filmklubb viser lørdag 28. april. Den heter «Project Happiness» og handler om tre ungdomsskoleklasser som fikk sjansen til å utforske hva lykke er. Det er ikke bare en film, men en hel organisasjon. Tenk om vi faktisk kunne gjort Lykke til et fag i skolen! Eller i det minste et prosjekt? Du kan lese om prosjektet her: http://www.projecthappiness.org

  Svar
 2. Magnus

  Bra innlegg! Dette er virkelig ting man skulle hatt mer av, men desverre er det mange av tingene som går på psykologi i forhold til oppvekst, hjemmetilværelse og vennekrets, og ikke er så lett å gjøre noe med…

  Anyhow, hvis jeg kunne ville jeg virkelig gått på en skole som hadde hatt en slik plan!

  Svar
 3. Morten Bessho

  God tekst – helt etter min smak!

  Man blir født som en original og utdanner seg til å bli en dårlig kopi.

  Svar
 4. Tove

  Dette var veldig bra skrevet/reflektert! Tusen takk! 🙂

  Svar
 5. Olav Bergo

  Det er på den annen side aldri for sent å forbedre sin kompetanse, verken på disse ti, eller den lange rekken av andre kompetansebehov som melder seg etter hvert som livet leves!

  Svar
 6. lisbeth

  Helt enkelt genialt! For en skole det ville blitt. For noen barn vi hadde fått! Jeg oppfatter at mange barn får prestasjonsangst og dårlig selvbilde av skolesystemet i dag. Det konkurreres i fagene «hvem er best, flinkest og nr 1 i alt». Og de blir gjenfortalt en historie som andre mener er den rette. Rett i forhold til hva? Liten anledning til å  gå på oppdagelsesferd i eget hode og trimme egenskaper som selvtillit, selvfølelse, verdier, troer og overbevisninger. Og ikke minst finne egne ressurser og ikke bare dilte etter andre. JA til ny skolereform! 

  Svar
 7. Kristen L. Skogrand

  Tusen takk, Paal!

  Veldig livsnært, tankevekkende og relevant, som vanlig 🙂 Understrekningen av hvor essensiell Livslang (!) Læring er og forblir fremstår som ekstra viktig i lys av de 10 elementene i din gode Fagplan. Takk for alle dine spenstige initiativ for å muliggjøre dette. Vi står sammen om identiske utfordringer og (ikke minst!) muligheter m.h.t. livsrelevant kompetanseheving og NYorienteringer på Livets Arena!

  Alt godt fra,

  Kristen
  http://LivetsArena.com (o.a. portaler med fokus på samhandling og akkurat… Livslang Læring!)

  Svar
 8. Richard Paulsen

  Jeg tror juss er viktig for alle. Det er ingen mennesker i dag som ikke møter på juridiske problemer i form av kontrakter (bolig, arbeid, samboer osv), tvister, bedømming av lovlighet osv. men det er veldig mange som ikke har råd til å betale 3000 kr timen for en advokat. Grunnleggende forståelse for jussfaget. Det vil si at man skal kunne slå opp i en lovbok og bruke den aktivt selv. Samfunnet blir bedre!

  Svar
 9. Slartibast

  Opplagte ting for mange, men likevel er det ikke implementert i skolen. Har mange ganger diskutert dette siste 20 år, men får ofte høre at «vi er på rett vei». De samme folkene sier det samme idag. Gode intensjoner uten helhetsperspektiv, realiteter og kompetanse har skapt, virker det som, «egoistiske selvfølere uten dannelse». Å bli fornærmet er det nye beviset på å ha retten på sin side.
  Heldigvis har dette også fått mange til å søke på tvers av den rådende kulturen. Det finnes enormt mye nyttig litteratur og nett-blogging. Mange begynner å få en bedre breddeforståelse, ofte bedre enn mange fag-miljøer. En annen positiv ting er at dette er noe som mange land/kulturer har problemer med, slik at vi får en internasjonal motkultur over tid. En «grasrot» bevegelse med ståsted i internasjonale og tverrkulturell forståelse?
  Dette er noe nytt nasjonalstatene kommer til å ha problemer med. Også mange tradisjonelle kunnskapsbastioner kan føle presset, og endringer ser allerede ut til å skje på tross av det «politisk korrekte». Internasjonal utveksling av ideer og synspunkter løser opp den tradisjonelle kulturbæreren som lokal/nasjonal/gruppe har vært.
  Etter utdanning er idag tilgjengelig for alle med en nettkobling, men man har ikke papirer på det. Å prøve å ta tradisjonellt oppbyggede fag etter en slik «oppvåkning» blir ofte som Sisyphus måtte ha følt det.
  Modeller som «læres» på skoler og universiteter blir plutselig «gammeldagse».
  Beklager «ramblingen», måtte bare få ut litt steam 🙂
  Og, jeg har ofte tatt feil før, så ikke ta dette «bokstavelig»

  Svar
 10. Paal Leveraas

  Takk for all god respons på denne artikkelen, her, via epost og på sosiale medier. Etter halvannet døgn offline etter pblisering av denne var det utrolig moro å oppdage at denne traff mange i det jeg logget meg på igjen.

  Svar
 11. Namdalingen

  Tegnespråk da?

  Svar
 12. Martin Løken

  Flott innlegg! 

  På barneskolen er leken og rollespillet en simulering av virkeligheten, som innebærer kommunikasjon, empati-trening, en arena der en kan utvikle selvtillit og mestringsfølelse. Jeg har tro på at det fungerer med en blanding av teori og praksis, at en lærer om det i situasjoner der en står i det selv, og har trygge voksne som viser hva det dreier seg om.
  Dette kan alle politisk interesserte bringe opp for sine respektive partier og bringe inn i sine programmer gjennom partienes landsmøter. Dette er ikke fokus i de partier jeg kjenner til, der går det på prinsippet om å dytte inn mest mulig fag, og ikke tenne den flammen i mennesket som gjør oss til skapende, glade, empatiske vesener. Dette er nøkkelen til en bedre skole! Lykke til! 

  Svar
 13. Gjest

  Her er det mye som laeres gjennom erfaring – er ikke det litt av livets gang??

  Svar
 14. Anne

  Kloke ord – spennende lesning og veldig sant! Noe å ta med seg videre til ettertanke og diskusjon med gode venner, ungdom og «unge voksne» i heimen.

  Svar
 15. Core

  hmmm, jeg lurer på hvor foreldrene kommer inn i bildet? Hvilket ansvar har de? Eller er det slik at vi ønsker utdanningsinstitusjonene til å bære mer av byrden med å forme samfunnet? Jeg vil heller ha en skole som kun tar seg av det faglige…

  Svar
 16. Steinar Kjærnsrød

  To the point, Pål! Jeg snakker noen ganger med folk som jobber i skolen om liknende temaer, og får ofte kommentarer som at det er ikke plass til slike «myke fag» pga. rigorøse læreplaner og målkriterier som er tredd ned på det pedagogiske apparatet i skolen. Men jeg tror det blir feil – og i hvert fall strategisk dumt – å tenke på dette som egne fag. Kunsten må bli å integrere disse tingene i de vanlige fagene.  Det skjer nok også i noen grad oppover i ungdomskolen og videregående, men det virker å være noe tilfeldig hvilke skoler som gjør noe med dette, og i hvilke fag det gjøres. 

  Svar
 17. Iril Kolle

  God kommentar, Paal. Hvis vi kunne fått en ørliten dæsj latin i tillegg, hadde vi lettere skjønt medisinske uttrykk, botanikk osv osv også. Hvilken skole! 🙂

  Svar
 18. Atle Indrelid

  Sååå – hva vil du ta ut? Eller vil du legge til alt dette, og sitte igjen med barn som ikke har tid til sport, lek, og venner? Og er det virkelig skolen, og ikke foreldre som er ansvarlig for frambringing av egenskaper som lykke, motivasjon og selvtillitt?

  Svar
 19. Tim Dorfman

  Enig. Skriver under på hvert eneste ord her. I «min skole» kunne jeg tenke meg å slå sammen fagene 2 og 9 og kanskje «døpe» fag 10 om til «eksamen». Lykke oppfatter jeg nemlig som et produkt eller rettere sagt et resultat av de ovenfornevnte. 🙂 

  Svar
 20. Trine Astrid Nilsen

  Du… Min barnehage hadde som leveregel i hverdagen et kinesisk ordspråk : Lærdom er en skatt du har med deg overalt…. Alt vi sanser med kropp & sinn, påvirker oss til den vi blir.. Utdannelses systemet begynner faktisk allerede i barnehagen, ja helt fra ungene kommer til verden.. Barnehageansatte, uansett kompetanse, læres til Å SE. Barna læres til å se… Verktøykasser med redskaper til å lære om det såkalt røde og grønne… Æ elska jobben min. Det åmvære med å gi ungene en god barndom.. Det å styrke foreldrene i foreldrerollen. Det å gi ungene trua på sæ sjøl. Bagasjen har de med seg inn i skolen, og det finnes et hav av samarbeidspartnere for å gi alle den beste fremtida… Danning foregår fortsatt, og alle de såkalte kursene du ramser opp her, sier noe om at det handler ikke bare om å lese og skrive, ja » høre etter», Nu kan alle få en mulighet, samfunnet skal være universelt utformet – og æ kan gå på et foredrag og få med meg alt som blir sagt ved hjelp av skrivetolk.. Heia Norge..❤❤

  Svar
  • Paal Leveraas

   Takk for kloke tanker, Trine.

   Svar

Trackback/Tilbaketråkk

 1. 12 x Tirsdag morgen : Tirsdag morgen - [...] April 2012: 10 fag du ikke hadde på skolen (men gjerne skulle hatt) [...]
 2. Frist oss ikke inn i ledelse | Tirsdag morgen - […] mestre det samme som en leder. Vil du vite mer om hva dette er anbefaler jeg et gjensyn med…
 3. Frist oss ikke inn i ledelse ~ tilt.work - […] også mestre det samme som en leder. Vil du vite mer om hva dette er anbefaler jeg et gjensyn…

Legg inn en kommentar

De siste artiklene

Ukebrevet

Bli en tilter

Noen av våre forfattere

689 posts
Paal Leveraas er sjefreflektør og -redaktør i tilt.work og gründer av blant annet tilt work AS, digi.no og Leveraas AS. Ta kontakt med Paal enten du trenger et foredrag, en sparringpartner i ditt lederskap eller en som kan hjelpe deg å få budskapet ut i verden. Eller alt over.
View Posts →
60 posts
Hedvig Rognerud er forretningsutvikler, ledercoach, prosessleder og foredragsholder i Fossekall AS på Lillehammer. Hedvig skriver om språk som lederverktøy for tilt.work.
View Posts →
33 posts
Atle skriver om coaching og kommunikasjon.
View Posts →
27 posts
Bjørn Z. Ekelund er psykolog. Han står bak "Diversity Icebreaker". Han skriver jevnlig for tilt.work, og er en del av ekspertpanelet.
View Posts →
18 posts
Herman Berg er redaksjonssjef i tilt work AS.
View Posts →
14 posts
Tom Georg Olsen skriver jevnlig om ledelse med fokus på tillitsbasert ledelse. Han er konserntjener i Miles, og sitter også i styret i tilt work AS.
View Posts →
13 posts
Thomas Nygaard er daglig leder i tilt work AS. Han er mangeårig leder i forlagsbransjen, hvor han to ganger har eliminert sin egen jobb. Han er blitt ekspert på å omstrukturere virksomheter på en måte som ivaretar verdiene.
View Posts →
12 posts
Hans Jacob Christensen har lang fartstid i norsk og internasjonal HR. Her i tilt.work vil han utforske kjernen i HR, utfordre noen etablerte sannheter i faget og gjerne skape debatt.
View Posts →
11 posts
Walaa Abuelmagd skriver om mangfold i tilt.work.
View Posts →
7 posts
Jan-Erik Sandberg skriver om hvordan vi kan gjøre mangfold i arbeidslivet til et aktivum. Han lever hva han lærer som "ikke helt A4 selv".
View Posts →
7 posts
Gerd Jorunns misjon som skribent i tilt.work og Tirsdag morgen har vært å avlive myter om ledelse.
View Posts →
7 posts
Catherine Lemaréchal eier og driver Ticato AS. Hun er rådgiver og NLP-coach og skriver om kommunikasjon, merkevarebygging og tidsmestring. Catherine kan hjelpe deg å oppnå mer enn du tror du kan. Hun holder kurs og foredrag, og mest populært nå for tiden er kurset: Gi f*** for flinke piker.
View Posts →
7 posts
Mai-Britt jobber med rekruttering i en internasjonal organisasjon. Hun skriver om rekruttering og ledelse i tilt.work.
View Posts →
6 posts
Rune skriver om medarbeiderskap.
View Posts →
6 posts
Erik Slinning er Managing partner i Great Leadership Institute®. Har spesialisert seg innen aksjonsorientert ledergruppeutvikling. Har også skrevet boken «Helsefremmende Lederskap – slik leder de beste» (Gyldendal Akademisk) og «Ledergruppen – fra meg og mitt til vi og vårt» (Kommuneforlaget).
View Posts →
6 posts
Eva Jarbekk er en av våre fremste juridiske eksperter på personvern og GDPR.
View Posts →
5 posts
Elin Ulset er en engasjert og nær leder som er levende opptatt av kommunikasjon, ledelse og adferd. Elin har vokst opp i HR-kommunikasjon, både fra Aftenposten, digitale medier og mediebyrå. Hun balanserer det faglige med lederskap, og lederskap med familie, og hun trives godt i alle sfærene.
View Posts →
5 posts
Ph.d. og professor II Glenn Hole er direktør i IT-selskapet Skill. Han skriver om mangfold i arbeidslivet.
View Posts →
5 posts
Annar er en nestor i norsk lederutvikling med mer enn 30 års fartstid.
View Posts →
3 posts
Esben Keim driver rådgivingsselskapene Vital Few og OSS. Han skriver om presterende team, resultatledelse/OKR, mangfold og kundefokus her på tilt.work.
View Posts →
3 posts
Jeanette Høie er desksjef i tilt.work. Hun har lang fartstid som journalist og vaktsjef i dagspressen. Hun har godt grep om ulike digitale fortellerteknikker. I tillegg er hun gründer-in-spe.
View Posts →
3 posts
Arne Jensen er generalsekretær i Norsk redaktørforening.
View Posts →
2 posts
Isabelle er senterleder for kraftsentret Forandringhuset. Hun er mentor og utviklingsansvarlig for ungdommer i Oslo.
View Posts →
2 posts
Jørgen Lund jobber med endringsledelse gjennom eget selskap.
View Posts →
2 posts
Sissel Naustdal leder MadeToGrow og er brennende engasjert i utvikling av menneskers potensial
View Posts →
2 posts
Anne 🌱 Reknes hjelper mennesker med å finne, få eller skape sin drømmejobb, og deler tips, tricks, teknikker, verktøy og metoder her i tilt.work.
View Posts →
2 posts
Christine er kursutvikler og foredragsholder med et stort lærerhjerte og masse kjærlighet til god tekst. Hun driver firmaet Tekstdoktor og underviser i digital markedsføring og journalistikk på Høyskolen Kristiania.
View Posts →
2 posts
Stikkordet for Cathrines arbeid med lederutvikling er "praktisk hverdagsledelse".
View Posts →
2 posts
Ole Kristian Sivertsen er CEO i selskapet Desert Control. Han har lang fartstid fra selskap som Citrix, RES Software, Sun Microsystems, Telenor, EVRY og Global Eagle. I dag har han dedikert seg til teknologi som løser klimautfordringer.
View Posts →
2 posts
Jostein Borgmo er til daglig eier og kreativ direktør i Suburbia og har dessuten nesten 80.000 følgere på Instagram.
View Posts →
1 posts
Herminia Ibarra er professor ved London Business School og forfatter av fagbøker om ledelse og organisasjonsutvikling.
View Posts →
1 posts
Umid skriver om tjenende lederskap og selvledelse.
View Posts →
1 posts
Nils Petter Nordskar er tidligere reklamemann. I dag holder han kurs, foredrag og utgir dessuten nyhetsbrevet "Lykkes med ideer".
View Posts →
1 posts
Paal Leveraas startet Tirsdag morgen i 2010 og jobber sammen med en rekke dyktige partnere for å videreføre dette til tilt.work i 2020.
View Posts →
1 posts
Ingar Roggen er sosiolog og beskrives som en av de europeiske pionerene for sosial informatikk. Arbeidsfeltet omfatter blant annet det sosiale aspektet av det virtuelle rommet, sosial analyse av internett og samspillet mellom menneske og datamaskin. I 1996 introduserte han sosiologien på nettet, websosiologi, som en nettvitenskap.
View Posts →
1 posts
Håkon er opptatt av personlig utvikling, drivkraft og glede. Han er sertifisert NLP Master Practitioner, og skriver og tilbyr tjenester for personlig vekst.
View Posts →
1 posts
Jan Sollid Storehaug er digital strategirådgiver. Han er også en mye brukt foredragsholder.
View Posts →
1 posts
Ola hjelper virksomheter å jobbe med temaer rundt helse, kulturbygging og spons og tilbyr også underholdende, bevisstgjørende og motiverende foredrag/webinar.
View Posts →
1 posts
Bjørn O- Hopland er eier og daglig leder av Smart Endring AS.
View Posts →
1 posts
Eli jobber i Fossekall AS. Hun har siden 2001 også drevet eget idé- og kommunikasjonsbyrå. Hun brenner for vekst og utvikling i bedrifter, og ser raskt muligheter og det unike. Hun veileder bedrifter i strategiprosesser, fremtidens bærekraftige forretningsmodeller, produkt/ markedsoptimalisering, forbedrer verdiløfter, bedriftskultur og innovasjonsskapende faktorer/team.
View Posts →
1 posts
Kevin er Corporate Storyteller, Content Strategist og Awareness@Work Consultant. Han skriver om nærværingslivet her i tilt.work.
View Posts →
1 posts
Hodejeger, arbeidslivsekspert og Managing Partner i Hammer & Hanborg. Trine Larsen har over 15 års erfaring med rekruttering av ledere og spesialister, og er en tydelig stemme i samfunnsdebatten om fremtidens arbeidsliv. Hun leder den norske delen av det nordiske rekrutterings- og konsulenthuset Hammer & Hanborg.
View Posts →
1 posts
Cathrine Foss Stene er en erfaren team- og lederutvikler og har jobbet med og i mange av de største norske virksomhetene.
View Posts →
1 posts
Kari har en bachelor i statsvitenskap med fordypning i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Hun går nå en modulbasert master i voksnes læring på NTNU. Hun er utdannet NLP Business Practitioner (Kreativ Ledelse og Coaching nivå A) hos UiA/Coachteam.
View Posts →
1 posts
Kathra er COO i oppstartselskapet Generation Mobility samt teamleder i bydel Gamle Oslo.
View Posts →
1 posts
Kristin er partner og markedssjef i MetaResource. Hun beskriver seg som en stolt "potet" som kan mye om mye og ofte finner løsninger eller nettverk som kan bidra. Hun skriver om mentale muskler i hverdagen.
View Posts →
1 posts
Thor Ivar Forsland er coach og karriereveileder hos Frisk Utvikling.
View Posts →
1 posts
Data Scientist med bred, internasjonal bakgrunn.
View Posts →
1 posts
Thomas skriver om tankesett, metoder og verktøy for morgendagens ledere.
View Posts →
1 posts
Jørn Bue Olsen er rådgiver og forfatter i ledelse og etikk Ekon, Dr., siv.ing. og førsteamanuensis ved Oslomet (Etikk og bedriftenes samfunnsansvar). Olsen skrev doktorgrad om etiske dilemmaer for ledere i konkurranseutsatt virksomhet der Hauge-caset er eksempel på kombinasjon av lønnsom verdiskapning og anvendt etikk. Olsen holder foredrag om «Hauge som fyrtårn for norske bedrifter i dag». Utga i 2020 ny bok, «Næringslivsetikk og samfunnsansvar», i samarbeid med Henrik Syse. Leif-Runar Forseth er rådgiver og forfatter innen ledelse, gründervirksomhet og etikk. Han har doktorgrad i teoretisk fysikk og mastergrad i filosofi, tema etikk og lederskap. Ny bok, "Naturlig lederskap", kom i 2020.
View Posts →
1 posts
Jeanette Luytkis er sertifisert profesjonell coach og ledelsesrådgiver. Hun leverer individuelle coaching og treningsopplegg, med spesialisering på lederskap, personlig vekst og innovativ forretningsutvikling.
View Posts →
1 posts
Per Spektiv er, som navnet antyder, en person som er i stand til å se ting fra mange sider, og det er også hans jobb her i tilt.work.
View Posts →

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. tilt.works ukebrev Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: