«Mennesker blir aldri overflødige»

av | 8. november 2017 @ 14:14

Bente Sollid Storehaug kommer lett andpusten til intervjuet. Under armen har hun en rull døde trær i form av håndskrevne flipovere fra en workshop dagen før. Hun ser litt beskjemmet […]

Bente Sollid Storehaug kommer lett andpusten til intervjuet. Under armen har hun en rull døde trær i form av håndskrevne flipovere fra en workshop dagen før. Hun ser litt beskjemmet ut over å bli tatt på fersken med dette anakronistiske mediet. – Papir er bra, til sitt bruk, unnskylder hun seg.

Så sender hun straks ballen tilbake, uten egentlig å ha blitt servet den. – Du var jo en forkynner av papirets død, sier hun. – Og det er vel, skal vi se, snart 25 år siden?

Det stemmer ganske bra. Vi har kjent hverandre i et par tiår, Bente og jeg. Den gangen var hun en ung, fremadstormende gründer i dotcom og jeg redaktør i digi.no. Vi som startet den nettavisen var sikre på at papirmediene var bare minutter, maks noen timer, dager eller i verste fall to år unna å lide samme skjebne som dinosaurene.

Nå har det gått 20 år, og fremdeles leverer avisbudet Aftenposten på døra mi hver morgen. Jeg har sluttet å mase om papirets død. Nå er det andre omveltninger som lurer i skyggene, og der er Bente Sollid Storehaug en av de fremste talskvinnene.

25 års tilbakeblikk

Men hun er mer moderat enn man skulle tro etter å hørt henne, lest om henne, og lest hva hun selv skriver på bloggen Digital hverdag.

— Jeg har jobbet med internett i 25 år, og jeg er glad for å være i stand til å se 25 år tilbake. I ett perspektiv virker det som om ting har gått sakte. Men tar du på deg andre briller er det mye som har endret seg på 25 år. Mediebransjen er totalt endret. Mange andre bransjer er totalt endret. Folk flest er totalt endret. Alt som kan digitaliseres er blitt digitalt. Ingen klarer seg uten internett i dag.

Og med 25 års tilbakeblikk kan man også gjøre seg noen antagelser om fremtiden og hva den vil bringe. På HR-konferansen for offentlig sektor i januar skal Bente gjøre nettopp det.

I følge henne, og mange, mange andre av dagens svovelpredikanter, har de siste 25 årene bare vært en krusning i overflaten. Digitaliserings- og automatiseringsbølgen ruller videre med stadig større kraft. Millioner av arbeidsplasser blir spist av det altoppslukende monsteret.

– Men, sier Bente i det vi setter oss ned ved møtebordet: – Mennesker blir aldri overflødige. Uten mennesker kunne ikke jeg drevet denne butikken.

Attribusjon

«Denne butikken» er den norske avleggeren av det franske selskapet Wizaly. (Det uttales «waisali», tenk «viselig»). Bente er den eneste ansatte i Norge, men har kontorplass hos og jobber tett på partneren Penetrace. De skrur sammen noen av bitene i det nye Norge fra Verkstedveien 1 på Skøyen i Oslo.

Wizalys forretningsmodell er bygget opp rundt det som kalles attribusjon. Det handler om å finne ut hvordan det egentlig hadde seg at du endte med å kjøpe de fjellstøvlene på XXL eller bestemte deg for å gå på HR-konferansen for offentlig sektor. Det handler ikke bare om det siste klikket, men om hva som skjedde forut for det, inkludert, hvis mulig, hva du leste, hørte, snakket om eller så i kanaler som ikke kan spores elektronisk.

Mennesker på toppen

For å avdekke dette og gi annonsører bedre råd er det bygget opp store, kompliserte systemer med kunstig intelligens og stordatabehandling i bunn.

Og mennesker på toppen.

– Virksomheten er ekstremt maskinsentrert, men vi trenger mennesker til å tolke data vi sitter på, og hjelpe maskinene til å se hele bildet, sier Bente.

På den annen side stilles det stadig større og annerledes krav til oss mennesker.

– På HR-konferansen for offentlig sektor skal vi få høre om kognitive roboter, algoritmer og kunstig intelligens, og du skal fortelle oss hva slags kompetanse som kreves i vår teknologiske tidsalder. Er bildet virkelig så dramatisk som man kan få inntrykk av?

Betydelig overdrevet rykte

– Det skjer i dag, svarer hun, og forteller en historie fra egen hverdag som ytterligere understreker at ryktene om papirets død er betydelig overdrevet.

— Etter at jeg kom hjem fra workshopen i går (med flipoverne under armen, journ. anm.), kom jeg på at min datter trenger bokbind (av papir, journ. anm.). Jeg orket ikke å gå ut igjen, så jeg koblet meg opp til Robin på Messenger og beskrev behovet mitt: Jente på sjette trinn, bokbind, trenger det fort, kan du fikse det? I løpet av en time fikk jeg levert bokbindene på døra.

— Av en drone?

— Nei, et menneske. Men fremveksten av slike tjenester illustrerer en av drivkreftene bak den teknologiske utviklingen. Svært mye av det som utvikles i dag utvikles for å gi oss bedre tid. All innovasjon som skjer har som oppgave å gi deg mer tid. Noen ganger orker jeg ikke å sette meg i bilen for å kjøre til Hvaler i helgene. Hvis jeg kunne sittet i en selvkjørende bil kunne jeg brukt de to timene med kjøring til å jobbe, sove eller la meg underholde.

Kontinuerlig læring

— Skiftet vi står i gjør at kravene til hver enkelt av oss blir større enn noen gang. Læring blir en kontinuerlig prosess. Vi kan ikke stoppe i 30-årene og si at nå har jeg lært det jeg trenger å lære for dette livet. I arbeidslivet er det hele tiden ny teknologi, nye typer oppgaver. Jobbtrygghet i fremtiden vil handle om å sikre at arbeidstakerne er trygge på endring.

— Mange bransjer står foran ekstra store utfordringer. Selvkjørende biler er en slik utfordring. I USA er transport den bransjen som sysselsetter flest mennesker. Hva når biler blir selvkjørende? Blir det forbudt for mennesker å kjøre bil i 2030, slik mange har spådd? Riktignok spådde mange at biler ville være selvkjørende allerede i 2009. Ting tar tid, det skjer, om ikke så brått.

Mer enn realfag

— Har du noen tips om hva som vil være en trygg kompetanse å satse på for fremtiden?

— I dag støvsuges markedet for teknologi og internettkompetanse, samt analyserettet kompetanse, altså typiske realfagskompetanser. Men det er veldig mye mer enn det. I min egen bransje, for eksempel, kreves det at vi forstår kundens virksomhet og strategier. Språk blir viktig, selv om vi får stadig mer språkhjelp gjennom teknologi. Kulturforståelse blir viktig. Evnen til å samarbeide på tvers.

Tre innsikter

— Gi meg tre innsikter publikum på HR-konferansen for offentlig sektor tar med seg.

— Nummer én: Vi er gode i Norge. Da jeg startet her med franske eiere fikk jeg beskjed om at «vi tar regnskapet i Paris». Jeg sa «nei». Sammenlignet med Frankrike og mange andre land ligger vi milevis foran i Norge når det gjelder enkelhet i det å starte og drive en virksomhet. Offentlig sektor fungerer utmerket, ikke minst sammenlignet med nettopp Frankrike.

— Nummer to: Tenk over hva du driver med, hva jobben din består i. Er det en sjanse for at det du gjør kan digitaliseres? Vit da at alt som kan digitaliseres, vil digitaliseres. Det er bare et spørsmål om hvor lang tid det tar.

— Nummer tre: Det er to måter å se utviklingen på. Du kan tenke at alt går til helvete og alle arbeidsplasser blir borte, eller du kan tenke som vi gjorde da Internett kom: her er det utrolig mange muligheter. Jeg tror ikke arbeidsplasser forsvinner. Jeg tror nye vil skapes. Kinesiske Alibaba regner med at de skal skape 100 millioner nye arbeidsplasser i løpet av få år, og målet er at de skal ha to milliarder kunder, avslutter Bente Sollid Storehaug.

Paal Leveraas
Følg Paal

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Noen av våre forfattere

685 posts
Paal Leveraas er sjefreflektør og -redaktør i tilt.work og gründer av blant annet tilt work AS, digi.no og Leveraas AS. Ta kontakt med Paal enten du trenger et foredrag, en sparringpartner i ditt lederskap eller en som kan hjelpe deg å få budskapet ut i verden. Eller alt over.
View Posts →
56 posts
Hedvig Rognerud er forretningsutvikler, ledercoach, prosessleder og foredragsholder i Fossekall AS på Lillehammer. Hedvig skriver om språk som lederverktøy for tilt.work.
View Posts →
33 posts
Atle skriver om coaching og kommunikasjon.
View Posts →
25 posts
Bjørn Z. Ekelund er psykolog. Han står bak "Diversity Icebreaker". Han skriver jevnlig for tilt.work, og er en del av ekspertpanelet.
View Posts →
18 posts
Herman Berg er redaksjonssjef i tilt work AS.
View Posts →
14 posts
Tom Georg Olsen skriver jevnlig om ledelse med fokus på tillitsbasert ledelse. Han er konserntjener i Miles, og sitter også i styret i tilt work AS.
View Posts →
13 posts
Thomas Nygaard er daglig leder i tilt work AS. Han er mangeårig leder i forlagsbransjen, hvor han to ganger har eliminert sin egen jobb. Han er blitt ekspert på å omstrukturere virksomheter på en måte som ivaretar verdiene.
View Posts →
12 posts
Hans Jacob Christensen har lang fartstid i norsk og internasjonal HR. Her i tilt.work vil han utforske kjernen i HR, utfordre noen etablerte sannheter i faget og gjerne skape debatt.
View Posts →
11 posts
Walaa Abuelmagd skriver om mangfold i tilt.work.
View Posts →
7 posts
Jan-Erik Sandberg skriver om hvordan vi kan gjøre mangfold i arbeidslivet til et aktivum. Han lever hva han lærer som "ikke helt A4 selv".
View Posts →
7 posts
Gerd Jorunns misjon som skribent i tilt.work og Tirsdag morgen har vært å avlive myter om ledelse.
View Posts →
7 posts
Mai-Britt jobber med rekruttering i en internasjonal organisasjon. Hun skriver om rekruttering og ledelse i tilt.work.
View Posts →
5 posts
Rune skriver om medarbeiderskap.
View Posts →
5 posts
Elin Ulset er en engasjert og nær leder som er levende opptatt av kommunikasjon, ledelse og adferd. Elin har vokst opp i HR-kommunikasjon, både fra Aftenposten, digitale medier og mediebyrå. Hun balanserer det faglige med lederskap, og lederskap med familie, og hun trives godt i alle sfærene.
View Posts →
5 posts
Catherine Lemaréchal eier og driver Ticato AS. Hun er rådgiver og NLP-coach og skriver om kommunikasjon, merkevarebygging og tidsmestring. Catherine kan hjelpe deg å oppnå mer enn du tror du kan. Hun holder kurs og foredrag, og mest populært nå for tiden er kurset: Gi f*** for flinke piker.
View Posts →
5 posts
Ph.d. og professor II Glenn Hole er direktør i IT-selskapet Skill. Han skriver om mangfold i arbeidslivet.
View Posts →
5 posts
Eva Jarbekk er en av våre fremste juridiske eksperter på personvern og GDPR.
View Posts →
4 posts
Annar er en nestor i norsk lederutvikling med mer enn 30 års fartstid.
View Posts →
3 posts
Esben Keim driver rådgivingsselskapene Vital Few og OSS. Han skriver om presterende team, resultatledelse/OKR, mangfold og kundefokus her på tilt.work.
View Posts →
3 posts
Jeanette Høie er desksjef i tilt.work. Hun har lang fartstid som journalist og vaktsjef i dagspressen. Hun har godt grep om ulike digitale fortellerteknikker. I tillegg er hun gründer-in-spe.
View Posts →
3 posts
Arne Jensen er generalsekretær i Norsk redaktørforening.
View Posts →
2 posts
Isabelle er senterleder for kraftsentret Forandringhuset. Hun er mentor og utviklingsansvarlig for ungdommer i Oslo.
View Posts →
2 posts
Jørgen Lund jobber med endringsledelse gjennom eget selskap.
View Posts →
2 posts
Sissel Naustdal leder MadeToGrow og er brennende engasjert i utvikling av menneskers potensial
View Posts →
2 posts
Anne 🌱 Reknes hjelper mennesker med å finne, få eller skape sin drømmejobb, og deler tips, tricks, teknikker, verktøy og metoder her i tilt.work.
View Posts →
2 posts
Christine er kursutvikler og foredragsholder med et stort lærerhjerte og masse kjærlighet til god tekst. Hun driver firmaet Tekstdoktor og underviser i digital markedsføring og journalistikk på Høyskolen Kristiania.
View Posts →
2 posts
Stikkordet for Cathrines arbeid med lederutvikling er "praktisk hverdagsledelse".
View Posts →
2 posts
Erik Slinning er Managing partner i Great Leadership Institute®. Har spesialisert seg innen aksjonsorientert ledergruppeutvikling. Har også skrevet boken «Helsefremmende Lederskap – slik leder de beste» (Gyldendal Akademisk) og «Ledergruppen – fra meg og mitt til vi og vårt» (Kommuneforlaget).
View Posts →
2 posts
Ole Kristian Sivertsen er CEO i selskapet Desert Control. Han har lang fartstid fra selskap som Citrix, RES Software, Sun Microsystems, Telenor, EVRY og Global Eagle. I dag har han dedikert seg til teknologi som løser klimautfordringer.
View Posts →
2 posts
Jostein Borgmo er til daglig eier og kreativ direktør i Suburbia og har dessuten nesten 80.000 følgere på Instagram.
View Posts →
1 posts
Herminia Ibarra er professor ved London Business School og forfatter av fagbøker om ledelse og organisasjonsutvikling.
View Posts →
1 posts
Umid skriver om tjenende lederskap og selvledelse.
View Posts →
1 posts
Nils Petter Nordskar er tidligere reklamemann. I dag holder han kurs, foredrag og utgir dessuten nyhetsbrevet "Lykkes med ideer".
View Posts →
1 posts
Paal Leveraas startet Tirsdag morgen i 2010 og jobber sammen med en rekke dyktige partnere for å videreføre dette til tilt.work i 2020.
View Posts →
1 posts
Ingar Roggen er sosiolog og beskrives som en av de europeiske pionerene for sosial informatikk. Arbeidsfeltet omfatter blant annet det sosiale aspektet av det virtuelle rommet, sosial analyse av internett og samspillet mellom menneske og datamaskin. I 1996 introduserte han sosiologien på nettet, websosiologi, som en nettvitenskap.
View Posts →
1 posts
Håkon er opptatt av personlig utvikling, drivkraft og glede. Han er sertifisert NLP Master Practitioner, og skriver og tilbyr tjenester for personlig vekst.
View Posts →
1 posts
Jan Sollid Storehaug er digital strategirådgiver. Han er også en mye brukt foredragsholder.
View Posts →
1 posts
Ola hjelper virksomheter å jobbe med temaer rundt helse, kulturbygging og spons og tilbyr også underholdende, bevisstgjørende og motiverende foredrag/webinar.
View Posts →
1 posts
Bjørn O- Hopland er eier og daglig leder av Smart Endring AS.
View Posts →
1 posts
Eli jobber i Fossekall AS. Hun har siden 2001 også drevet eget idé- og kommunikasjonsbyrå. Hun brenner for vekst og utvikling i bedrifter, og ser raskt muligheter og det unike. Hun veileder bedrifter i strategiprosesser, fremtidens bærekraftige forretningsmodeller, produkt/ markedsoptimalisering, forbedrer verdiløfter, bedriftskultur og innovasjonsskapende faktorer/team.
View Posts →
1 posts
Kevin er Corporate Storyteller, Content Strategist og Awareness@Work Consultant. Han skriver om nærværingslivet her i tilt.work.
View Posts →
1 posts
Cathrine Foss Stene er en erfaren team- og lederutvikler og har jobbet med og i mange av de største norske virksomhetene.
View Posts →
1 posts
Kari har en bachelor i statsvitenskap med fordypning i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Hun går nå en modulbasert master i voksnes læring på NTNU. Hun er utdannet NLP Business Practitioner (Kreativ Ledelse og Coaching nivå A) hos UiA/Coachteam.
View Posts →
1 posts
Kathra er COO i oppstartselskapet Generation Mobility samt teamleder i bydel Gamle Oslo.
View Posts →
1 posts
Kristin er partner og markedssjef i MetaResource. Hun beskriver seg som en stolt "potet" som kan mye om mye og ofte finner løsninger eller nettverk som kan bidra. Hun skriver om mentale muskler i hverdagen.
View Posts →
1 posts
Thor Ivar Forsland er coach og karriereveileder hos Frisk Utvikling.
View Posts →
1 posts
Data Scientist med bred, internasjonal bakgrunn.
View Posts →
1 posts
Thomas skriver om tankesett, metoder og verktøy for morgendagens ledere.
View Posts →
1 posts
Jørn Bue Olsen er rådgiver og forfatter i ledelse og etikk Ekon, Dr., siv.ing. og førsteamanuensis ved Oslomet (Etikk og bedriftenes samfunnsansvar). Olsen skrev doktorgrad om etiske dilemmaer for ledere i konkurranseutsatt virksomhet der Hauge-caset er eksempel på kombinasjon av lønnsom verdiskapning og anvendt etikk. Olsen holder foredrag om «Hauge som fyrtårn for norske bedrifter i dag». Utga i 2020 ny bok, «Næringslivsetikk og samfunnsansvar», i samarbeid med Henrik Syse. Leif-Runar Forseth er rådgiver og forfatter innen ledelse, gründervirksomhet og etikk. Han har doktorgrad i teoretisk fysikk og mastergrad i filosofi, tema etikk og lederskap. Ny bok, "Naturlig lederskap", kom i 2020.
View Posts →
1 posts
Jeanette Luytkis er sertifisert profesjonell coach og ledelsesrådgiver. Hun leverer individuelle coaching og treningsopplegg, med spesialisering på lederskap, personlig vekst og innovativ forretningsutvikling.
View Posts →

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. tilt.works ukebrev Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: