Annenhver jobb automatiseres. Hva betyr det for HR?

12. januar 2016
Avatar
Følg Paal
Artikler av Paal Leveraas (alle)
En svensk rapport fra 2014 går detaljert gjennom en rekke yrker og beregner sannsynligheten for automatisering av hvert enkelt av dem. Om 20 år er annenhver jobb borte. Det er ikke likegyldig for HR.

Hvis annenhver jobb som eksisterer i dag er automatisert om 20 år, hva betyr det for HR? Ikke så rent lite, mener Torgeir Waterhouse i IKT-Norge.

En svensk rapport fra 2014 går detaljert gjennom en rekke yrker og beregner sannsynligheten for automatisering av hvert enkelt av dem. De mest automatiseringssikre jobbene er, i følge denne rapporten, yrker som krever fingerferdighet, kunstnerisk talent, sosiale evner, forhandling, overtalelsesevner og omsorg for andre.

Forstmann, prest og spesiallærer er derfor fremdeles relativt sikre yrkesvalg.

Butikkmedarbeidere, selgere, maskinoperatører og (faktisk) fotomodeller er derimot utrydningstruede yrker.

Noen går, noen kommer

Men også mange yrker vi for kort tid siden ikke ante hvordan vi skulle få utført uten ekte mennesker bak spakene er truet. I gruppen «bedriftsøkonomer, markedsføringspersonell og personaladministrasjon» vil 46 prosent av jobbene kunne automatiseres.

Samtidig som mange yrker forsvinner, vil andre oppstå og mange av de eksisterende vil med litt «tweaking» kunne bli svært så attraktive. En bedriftsøkonom som utvikler algoritmer for automatisk prissetting vil antagelig fremdeles ha en jobb å gå til i årene som kommer. En HR-person som behandler algoritmer for automatisk analyse og scanning av den til enhver tid nødvendige kompetanse vil også kunne se relativt lyst på mulighetene for jobb.

Viktig å forstå

Nøkkelen er å forstå teknologien og kunne nyttiggjøre seg den.

— Det forventes av de fleste ansatte at skal kunne beherske teknologien selv, og det gjelder også HR-folk, sier Waterhouse. — Selv om vi ser bort fra påvirkningen teknologien har på HR i seg selv, er det like viktig å forstå hvordan teknologien påvirker medarbeiderne som det er å forstå hvorfor det er viktig for småbarnsforeldre å ha fleksibilitet.

En annen problemstilling HR vil måtte forholde seg til, og kanskje løse gjennom intern, faglig debatt, er hvordan man skal forholde seg til bruk av tilgjengelige data om ansatte.

— Et klassisk eksempel er søppelsjåførene i Troms, som fikk trussel om oppsigelse for urettmessig overtid etter at arbeidsgiver hadde sjekket GPS-loggene deres, sier Waterhouse.

— Vi har en ryggmargsrefleks på andre områder, som at vi ikke skal spørre en potensiell ansatt om hun er eller planlegger å bli gravid i nærmeste fremtid. Men på disse nye områdene har vi ikke rukket å utvikle de samme refleksene, sier han.

Nært og tett

Hans budskap er at også HR må utvikle et nært og tett forhold til teknologien, og kanskje også bli mer forsiktige i sin omgang med den.

— HR er motorveien inn i virksomheter for hackere og virus, sier han og henviser til erfaringer fra IT-sikkerhetsbransjen.

— HR mottar mange mail fra eksterne de ikke nødvendigvis kjenner til, og det er naturlig og en del av jobben å dobbeltklikke på vedlegget med «CV» som en del av filnavnet. Det vet hackere, og det å sende vedlegg med virus og trojanske hester er en mye brukt metode for å komme inn bak brannmurene til virksomheter, avslutter han.

HRTECH 2016

Torgeir Waterhouse er direktør for Internett og nye medier i IKT-Norge. Han er en av mange spennende foredragsholdere på HRtech 2016 som arrangeres på Scandic Fornebu den 10. februar. Hans foredrag har tittelen «Lær HR-folka koding».


Anbefalt lesning:


Artikkelen er skrevet for og originalt publisert på HR Norge sine nettsider i januar 2016. Republisert etter avtale.

Ukens tilt?

Hva skjer?

Det er ingen kommende events på dette tidspunktet.

Mest populære innlegg og sider

Hei sjef, har du to minutter?
Hvis hel ved kunne snakke, ville den snakket som denne selgeren
Derfor skal du drive politisk spill på jobben
Hva slags bil er du? Har du nok energi og riktig kurs?
Hva har ledelse med Non Stop å gjøre?
En tsunami av positivitet
Hvordan skape psykologisk trygghet i en virtuell arbeidshverdag?
Hvordan utvikle morgendagens ledere digitalt?
Hva er poenget med en ung mentor?
Farger og bærekraft

Instagram

Mer som dette

Når din doktorgrad kommer i veien for din karriere

Når din doktorgrad kommer i veien for din karriere

I løpet av doktorgraden lærer du en rekke overførbare ferdigheter som vil være svært fordelaktige som fremtidig ansatt. Men ikke alle arbeidsgivere forstår å verdsette disse ferdighetene. Her er en fersk ph.d sine tips til hvordan du gjør doktorgraden til en styrke i arbeidsmarkedet.

De siste artiklene

3 måter å løse vårt sosiale og digitale dilemma på

3 måter å løse vårt sosiale og digitale dilemma på

«Google is not evil», pleide selskapet å si om seg selv. Det har de sluttet med. Heldigvis. For selv om intensjonene var gode oppdager nå Google, konkurrentene deres, og alle vi andre at vi har skapt et monster. Stadig flere etterlyser en politikk som kan gi oss tilbake kontrollen over våre liv, — og våre samfunns- og forretningsmodeller.

Noen av våre forfattere

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. tilt.works ukebrev Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Share This
%d bloggere liker dette: