Myter om ledelse: Tilgjengelighetens forbannelse

I serien "Myter om ledelse" utfordrer Gerd Nilsson i dag myten om at sjefen alltid skal være tilgjengelig. Her er fire ting du kan gjøre i fred.
Artikler av Gerd Jorunn Nilsson (alle)

En god leder er tilgjengelig for sine medarbeidere. Dette kan du lese i det meste av ledelselitteraturen. Mange har valgt å tolke dette som ALLTID tilgjengelig. Er nå det så lurt? Les om 4 ting sjefen bør få gjøre i fred.

Mye har skjedd med lederrollen gjennom de siste årtiene. En av endringene er lederens tilgjengelighet. Da jeg meldte meg på i arbeidslivet var det fortsatt sjefer og de satt bak lukkede dører. Foran døra satt det ofte en sekretær og du måtte nærmest ha audiens for å få veksle noen ord med sjefen. Det gjorde du ikke i utide. Takk og pris er det ikke slik lenger. Selv de øverste presidenter og direktører har nå sine walkabouts (Richard Branson) og SpeedDating The Boss konsepter (vår egen norske HP-direktør Anita Krohn Traaseth alias blogger Tinteguri).

Verdien av hyppig og nær kontakt med sine medarbeidere er stor og det er på ingen måte dette jeg vil til livs. Det er heller ikke tiden på døgnet eller året (som for eksempel i ferien) jeg vil sette søkelyset på denne gang – det er jo helt avhengig av både bedriftens og lederens situasjon. Med dagens teknologiske dippedutter er mange i praksis tilgjengelig 24/7 i 365 dager i året. Det jeg vil påstå er at alle ledere bør sette av uforstyrret tid  – nye ledere mere tid enn andre – til minimum følgende:

  • sine egne arbeidsoppgaver, som for eksempel budsjett og resultatrapportering – og ikke minst tenke fremover
  • refleksjon, læring og lederfaglig påfyll
  • nettverksbygging – i og utenfor egen virksomhet
  • hvile, rekreasjon, fysisk aktivitet og tid til sosial omgang med familie og venner

Dette er lettere sagt enn gjort, såpass skal jeg være med på. En leders hverdag er fylt av avbrytelser og uforutsette hendelser. Dette går det til en viss grad an å ta høyde for. Vi klager alle på det korte døgnet og tiden som ikke strekker til samtidig som vi snakker om tidsstyring. Det er ikke tiden du skal styre, men deg selv!

Med en liten dose planlegging og stor dose selvledelse er det fullt mulig å finne plass til alle 4 tingene. Det handler om å vite hvor du vil, om evnen til å prioritere, om å finne et rom med en dør som kan lukkes, om å oppdage hvor «av»-knappen på mobiltelefonen er og om å gi blaffen i å sjekke epost, facebook og andre sosiale medier i ett sett. Det handler også om evnen til å sette grenser og si nei.

Dette er til fordel både for deg og dine medarbeidere. Du blir en bedre og mer effektiv leder. Hvis det er vanskelig for deg oppfordrer jeg til en aldri så liten selvransakelse. Stemmer det virkelig at du er uunnværlig 24/7? Eller vil du helst ha full kontroll og ikke tør å slippe taket?

Selv om dine medarbeidere gjerne vil drøfte saker med deg, vokser de på og trives med å håndtere mest mulig selv.

Artikler av Gerd Jorunn Nilsson (alle)

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Relaterte saker

Våre ukebrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev. Du kan melde deg av eller endre hva du mottar via lenker i epostene.

 

Navn*

Hva vil du lese?

På forsiden nå

SAS-streiken

Det SAS-styret trenger er MOT

|
SAS har i mange år hatt et betydelig tillitsproblem i egne rekker og dermed også i markedet.
lykke er

Lykken kan være fire mobiltelefoner

|
Det spiller ingen rolle hva du har. Det som betyr noe, er hvordan du opplever det du har.
meningsfull jobb

Bare 1 av 5 av oss opplever jobben som meningsfull

|
Har virksomheten en dårlig sjef, er du garantert å få ansatte som hater jobben.
Ett åt uten løgn

Utfordring: Ett år uten løgn

|
I ett år skal jeg ikke lyve. Aldri. Ikke en eneste hvit løgn.
Strekk deg litt lengre i sommer

Strekk deg litt lengre i sommer

|
Rick Salmon utfordrer deg til å gå ut av komfortsonen denne sommeren. «Ekte endring starter der komfortsonen slutter», fremholder han.
værekraft

Værekraft, eller prøve å finne meg sjæl

|
Vi har alle vært der, og ikke minst har vi tatt tak i venner, kunder, kjærester og kolleger når de slutter å puste med magen og fester øynene på et mål langt der borte i horisonten.  Når de slutter å være nærværende.
negativt fokus

Negativt fokus kan være positivt

|
Det kan være vel så motiverende å finne ut hva du ikke vil være, som å styre etter positive verdier.
Her er standarden som sier hva du kan forvente av en coach

Her er standarden som sier hva du kan forvente av en coach

|
Sjamanisme, healing, lederutvikling, beste versjon av deg selv? Coaching er så mye. Kanskje for mye. Vi trenger en standard, og nå er den her.
selvhøytidelighet

Den patetiske selvhøytideligheten

|
Min aversjon mot selvhøytidelighet er patetisk når jeg til stadighet tar meg selv i å være det.

%d bloggere liker dette: