tilt | Ukategorisert | Diagnose: Rive seg i håret

Diagnose: Rive seg i håret

fredag 29. april 2005 @ 16:28

Man skal høre mye rart før ørene ramler av, og lese mye rart før håret reiser seg på hodet. Men etter å ha lest om at en av hundre lider av trikotillomani river jeg meg i håret mens øynene står på stilker. Trikotillomani – trangen til å rive ut hår
Av Paal Leveraas

Man skal høre mye rart før ørene ramler av, og lese mye rart før håret reiser seg på hodet.

Men etter å ha lest om at en av hundre lider av trikotillomani river jeg meg i håret mens øynene står på stilker.
Trikotillomani – trangen til å rive ut hår

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

5 Comments

 1. Kanutta

  Ja, de kan spøke de – men har du noen gang tenkt på hvordan disse en av hundre har det som lider av denne sykdommen?

  Det har jeg. Jeg har Trikotillomani – enten jeg vill eller ikke.
  Tror du noen river av seg håret fordi man har lyst til det, eller at man gjør det fordi man tror man blir pen av det ? Hæ?

  Jeg bare lurte ..

  Kanutta

 2. paal

  beklager om du følte deg støtt av innlegget, Kanutta. Jeg syns det må være lov å undre seg litt iblant, og gi uttrykk for det. Jeg tror ikke noe spesielt om grunnen til at man river av seg håret, fordi dette var helt nytt for meg.

 3. Kanutta

  Hei Paal

  jeg tror kansje du skulle søke litt mer på trikotillomani. Da vil du finne ut at sykdommen er mye mer enn å bare rive håret av seg. Hårnappingen er bare toppen av isfjellet – som den helt sikkert er med andre liknende sykdommer.

  og jeg vil si – å undre seg er lov – men å fremstille det på en slik måte som du har gjort ( forferdet og latterlig ) synes jeg er lite gjennomtenkt.

  Kanutta

 4. Gina

  Synes d er dårlig gjort å gjøre narr av d. Jeg er 16 år og har slitt me dette siden jeg var 10. Jeg er innlagt nå pga selvskading, bulimi, tvang, angst, depresjon. Jeg har mange ganger ville tatt mitt eget liv pga at jeg har trikotillomani. Vil gjerne få kontakt og snakke me noen som sliter me dette. Er d noen der ute så vær så snill å kontakt meg. Dette er en slitsom og plagsom sykdom som gjør deg bare mer og mer deprimert.

 5. Gina

  Vil du kanutta sende meg en mail og få kontakt me meg hadde jeg blitt veldig glad.

På forsiden nå

Salgsbroen, alle pilarer er like viktige.

Kan du skape tillit? Da er du en selger!

|
Du skal si til deg selv: «Jeg er en selger», og du skal si det med stolthet.
Adferdslæring: Tanker skaper følelser - følelser skaper adferd - adferd skaper tanker

De ubevisste holdningene til eldre arbeidstakere

|
Det foreligger en «allmenn sannhet» om de unge «talentene»: De er fremoverlente, innovative og proaktive arbeidstakere.
Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

|
Overraskende kundeinnsikt fra erfarne soloprenører.
Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

|
Ukens Tirsdag morgen er skrevet spesielt til en stor gruppe mennesker jeg beundrer: soloprenørene. Dere andre: Les på eget ansvar.
Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.