tilt | Signert | Tirsdag morgen | Meningsfullt tropisk språkparadis

Meningsfullt tropisk språkparadis

tirsdag 8. januar 2002 @ 06:01

Hva mente egentlig sjefen med det han skrev i den e-mailen? Hva mente kona med det hun sa? Hvordan skal man nå tolke den kommentaren i digi.no? Nye verktøy hjelper deg å forstå.
Av Paal LeveraasScanpix/Peshkova (CC BY-NC-SA 4.0)

Kommunikasjon er vanskelig. Overføring av meningsinnhold er noe av det mest kompliserte vi mennesker gjør. Konseptet i mitt hode, oversatt til ord på en webside, blir ikke nødvendigvis det samme konseptet i ditt hode. I prosessen fra tanke til ord til tanke går ofte meningsinnholdet tapt. Vi vet at ord kan ha mange betydninger. Uttrykk kan misforstås. «Et hundeliv» har lite med hundehold å gjøre. Når politiet slår en jernring rundt Oslo, skal det ikke tas bokstavelig.

De fleste av oss oppfatter nyansene.

Men ikke alle.

Blant de som ikke gjør det, er det muligens et flertall av amerikanere. Et amerikansk selskap utvikler i alle fall et program som lar deg som er skribent automatisk få metakodet inn hva du egentlig mener med tåkepraten din. Det kan sikkert ofte være nyttig for skribenten selv også.

Meanings Inc. kom til min kunnskap ved en av disse mange tilfeldighetene som styrer en websurfers hverdag. Å mene noe om om noe til stadighet er ikke så lett. Litt frustrert slår jeg derfor inn en tilfeldig webadresse: www.meanings.com. Det var ikke helt som forventet, men likefullt en spennende overraskelse.

For av Meanings Inc. får jeg for første gang høre om computer-based conceptual consciousness, forkortet til CCC. Meanings Incorporated er en spin-off av noe som refereres til som bevissthetsprosjektet, hvis mål er å implementere datastøttet konseptuell bevissthet. (Hvis du har problemer med å forstå meningen med det uttrykket, vet du nå hvor du skal starte jakten etter verktøy.) I kjølvannet av dette prosjektet, skapte Meanings Inc en ny teknologi som nøyaktig kan avgjøre og uttrykke hva forfatteren mente med ethvert ord, akronym eller frase i en hvilken som helst form for kommunikasjon.

Ikke dårlig.

Selskapet, som på sin investorside beskjedent antyder en fremtidig prising på 20 milliarder dollar, mener også at teknologien kan brukes til perfekte oversettelser fra et hvilket som helst språk til et hvilket som helst annet.

Sterkt.

Her ligger det an til intens konkurranse – eller kanskje et samarbeid? – med vårt eget Nordisk Språkteknologi. Et moment som taler for Meaning fremfor NST er beliggenheten. Meanings holder til på Maui, Hawaii, hvor de driver med «breakthrough technology, amazing products, and genuises working merrily on the next blockbuster revolution. Otherwise, nothing but paradise.».

Og ja, de søker folk.

Vil du vite mer?

  • meanings inc

Opprinnelig publisert i digi.no

Våre ukebrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev. Du kan melde deg av eller endre hva du mottar via lenker i epostene.

"*" obligatorisk felt

Navn*

Litt klokere

Ukentlige nettmøter hvor vi gjør hverandre litt klokere. Du må være logget inn som medlem for å melde deg på.

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av «kloke hoder» (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

På forsiden nå

kostbar ledelse

Kostbar ledelse

|
Den menneskelige kostanden er alltid for høy, men vet du hva det i kroner koster å miste en person?
Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

Kunstig intelligens endrer arbeidslivet: Hva kan vi forvente?

|
Vårt Litt klokere nettmøte den 18. april skal handle om hvordan kunstig intelligens påvirker arbeidslivet. AI-feberen har eksplodert, og teknologien har allerede stor innflytelse på hvordan vi jobber, noe denne artikkelen er et eksempel på.
Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

Bærekraftig HR: Når mennesker, planet og profitt møtes

|
Hvordan kan HR bidra til bærekraftsstrategien og selv bli bærekraftig? Modeller er ikke nok. Men de kan være et startpunkt.
Ingen grunn til panikk?

Ingen grunn til panikk?

|
En konferanse i regi av Samfunnsbedriftene og et møte med en professor har gjort meg litt mer optimistisk for et samfunn hvor alle, også næringslivet, tar ansvar for en bærekraftig fremtid.
helsestrategi for dine ansatte

Har du husket helsestrategi for dine ansatte?

|
Målet med en helsestrategi er at alle ansatte har fysisk og - ikke minst - psykisk overskudd.
myteknusing

Når en «bløff» blir «sannhet» fordi den gjentas ofte nok

|
Det er meningsløst å bringe videre en generell påstand om at 70 prosent av alle endringsinitiativ mislykkes.
Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

Vi kan ikke overlate til andre å redde planeten

|
Selskaper som i dag ikke har en bærekraftstrategi som de etterlever, har ikke livets rett.
Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

Dagen før kvinnedagen: Den langsomme reisen fra én normal til en annen

|
Det er kvinnedag i morgen. Og som alltid hører vi røster som hevder at i Norge er vi nå så likestilte at kvinnedagen ikke trengs mer. Men dagen går ikke ut på dato før den gamle normalen er byttet med en ny hvor «likestilling» er en selvfølgelighet.
Varför inte tvärtom

Kunsten å tenke motsatt: Hva om vi ansatte gründerne på fastlønn?

|
Gründervirksomhet er bygget på risiko, stor fallhøyde og mulighet for store gevinster.

tilt.møteplasser

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.