tilt | Signert | Tirsdag morgen | Meningsfullt tropisk språkparadis

Meningsfullt tropisk språkparadis

tirsdag 8. januar 2002 @ 06:01

Hva mente egentlig sjefen med det han skrev i den e-mailen? Hva mente kona med det hun sa? Hvordan skal man nå tolke den kommentaren i digi.no? Nye verktøy hjelper deg å forstå.
Av Paal LeveraasScanpix/Peshkova (CC BY-NC-SA 4.0)

Kommunikasjon er vanskelig. Overføring av meningsinnhold er noe av det mest kompliserte vi mennesker gjør. Konseptet i mitt hode, oversatt til ord på en webside, blir ikke nødvendigvis det samme konseptet i ditt hode. I prosessen fra tanke til ord til tanke går ofte meningsinnholdet tapt. Vi vet at ord kan ha mange betydninger. Uttrykk kan misforstås. “Et hundeliv” har lite med hundehold å gjøre. Når politiet slår en jernring rundt Oslo, skal det ikke tas bokstavelig.

De fleste av oss oppfatter nyansene.

Men ikke alle.

Blant de som ikke gjør det, er det muligens et flertall av amerikanere. Et amerikansk selskap utvikler i alle fall et program som lar deg som er skribent automatisk få metakodet inn hva du egentlig mener med tåkepraten din. Det kan sikkert ofte være nyttig for skribenten selv også.

Meanings Inc. kom til min kunnskap ved en av disse mange tilfeldighetene som styrer en websurfers hverdag. Å mene noe om om noe til stadighet er ikke så lett. Litt frustrert slår jeg derfor inn en tilfeldig webadresse: www.meanings.com. Det var ikke helt som forventet, men likefullt en spennende overraskelse.

For av Meanings Inc. får jeg for første gang høre om computer-based conceptual consciousness, forkortet til CCC. Meanings Incorporated er en spin-off av noe som refereres til som bevissthetsprosjektet, hvis mål er å implementere datastøttet konseptuell bevissthet. (Hvis du har problemer med å forstå meningen med det uttrykket, vet du nå hvor du skal starte jakten etter verktøy.) I kjølvannet av dette prosjektet, skapte Meanings Inc en ny teknologi som nøyaktig kan avgjøre og uttrykke hva forfatteren mente med ethvert ord, akronym eller frase i en hvilken som helst form for kommunikasjon.

Ikke dårlig.

Selskapet, som på sin investorside beskjedent antyder en fremtidig prising på 20 milliarder dollar, mener også at teknologien kan brukes til perfekte oversettelser fra et hvilket som helst språk til et hvilket som helst annet.

Sterkt.

Her ligger det an til intens konkurranse – eller kanskje et samarbeid? – med vårt eget Nordisk Språkteknologi. Et moment som taler for Meaning fremfor NST er beliggenheten. Meanings holder til på Maui, Hawaii, hvor de driver med “breakthrough technology, amazing products, and genuises working merrily on the next blockbuster revolution. Otherwise, nothing but paradise.”.

Og ja, de søker folk.

Vil du vite mer?

  • meanings inc

Opprinnelig publisert i digi.no

Fant ikke noen innlegg.

Abonnement på coaching

Abonnement på coaching

Gi dine medarbeidere tilgang på personlig og profesjonell vekst og utvikling med et fleksibelt abonnement på en eller flere av våre profesjonelle coacher.

Les mer

Våre nyhetsbrev

Her kan du melde deg på et eller flere av våre ukebrev.

"*" obligatorisk felt

Navn*

PrivacyTech

Som medlem i PrivacyTech-nettverket blir du en del av en gruppe likesinnede profesjonelle som er opptatt av GDPR, personvern, compliance og tech. Med Eva Jarbekk – en av Norges fremste eksperter på området – som fasilitator.

Partners in tilt

Vårt nettverk av “kloke hoder” (team tilt) med en bærekraftsagenda.

Del dine tanker om denne artikkelen

0 Comments

På forsiden nå

Salgsbroen, alle pilarer er like viktige.

Kan du skape tillit? Da er du en selger!

|
Du skal si til deg selv: «Jeg er en selger», og du skal si det med stolthet.
Adferdslæring: Tanker skaper følelser - følelser skaper adferd - adferd skaper tanker

De ubevisste holdningene til eldre arbeidstakere

|
Det foreligger en «allmenn sannhet» om de unge «talentene»: De er fremoverlente, innovative og proaktive arbeidstakere.
Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

Soloprenørene: Hvordan skaffe nye kunder?

|
Overraskende kundeinnsikt fra erfarne soloprenører.
Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

Hvordan 84% av norske virksomheter skaffer nye kunder

|
Ukens Tirsdag morgen er skrevet spesielt til en stor gruppe mennesker jeg beundrer: soloprenørene. Dere andre: Les på eget ansvar.
Diagnose: Kan brukes til alt

Diagnose: Kan brukes til alt

|
Å kunne mer om det meste enn de fleste høres bra ut. Men i et ekspertdrevet arbeidsliv kan "multitalent" klinge mer som en diagnose.
Skal vi gni det inn, eller ikke?

Skal vi gni det inn, eller ikke?

|
De gangene jeg som barn kom over en liten rift på en tapetvegg eller i et klesplagg, var det utrolig fristende å pirke litt, og se om jeg kunne få løs en bit til, eller lage hullet litt større. Jeg hadde ikke noe ønske om å ødelegge, jeg ville bare se hva som skjedde.  
Født som leder?

Født som leder?

|
Blir man født som leder? Eller kan det læres? Jeg trodde ikke dette var et tema lenger. Jeg tok feil.
Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

Bare 200 meter til: Små steg gjør store fremskritt

|
Hva er likheten mellom en polfarer, deg og dine ansatte?
Olivias verden

Olivias verden

|
KI er et fantastisk verktøy, og det blir mer fantastisk for hvert minutt. Fint for oss, stort sett. Men hvordan vil Olivia (8 måneder) sitt voksne liv se ut?

Pin It on Pinterest

Share This

Del dette

Delt glede er dobbelt glede. Del dette med ditt nettverk.